Uçak Bileti

İnsanlık tarihiyle yaşıt olan Anadolu toprakları, farklı medeniyetlerin izlerini taşıyor. Doğal güzellikleri, etkileyici tarihi mirası, muhteşem lezzetleri ve misafirperver, sıcakkanlı insanlarıyla ülkemizin her köşesi birbirinden davetkar sebeplere sahip.

Türkiye’nin her köşesi, her seyahatte yeni bir şeyler sunuyor ziyaretçilerine. Zengin bir kültürel birikimin izlerini taşıyan Anadolu toprakları, seyahatseverlerler için çok önemli bir kaynak. Ülkemizin şehirlerinin kimisi antik yerleşimleri, kimisi görkemli tarihi, kimisi ise benzersiz coğrafyasıyla ön plana çıkıyor. Bu güzelim şehirleri hala görmediyseniz görülmesi gereken şehirler listesine ekleyin.

Türkiye’de Tatil Rotasına Girmesi Gereken 5 Şehir

5. Mersin

Akdeniz kıyısı boyunca uzanan Mersin, Kilikya Bölgesi’nin en önemli kentlerinin bulunduğu coğrafyada kurulu. Çok sayıda antik kent, ören yeri, dini yapı ve doğal güzelliğe sahip olan şehir; 320 km’den uzun akdeniz kıyıları, koyları ve bir çok plajıyla deniz, kum, güneş turizmi için de elverişli. Tantuni, cezerye, künefe ve ve daha bir çok leziz çeşitliliğe sahip muhteşem mutfağı ve lezzetli meyve sebzeleriyle mideye de hitap eden Mersin, tarih, kültür, doğa ve gastronomi turizmi için en doğru adreslerden biri. Adana ile birleştirilerek başlıbaşına nefis bir tatil rotası olur. Bunun için Adana uçak bileti seçeneklerine göz atmak gerekiyor.

4. Trabzon

Yemyeşil dağların uzandığı Doğu Karadeniz kıyısındaki Trabzon, doğayla bütünleşmek isteyenler için en doğru şehirlerden biri. Karadeniz kültürünün hissedildiği yaylalar, yöreye özgü ahşap evler, soluk kesen ormanlar, bir an bile durmayan akarsular Trabzon’un en doğal hali. Uzungöl, Sümela Manastırı, Ayasofya Kilisesi gibi popüler gezilecek yerlerin yanında, hala insan eli değmemiş çok sayıda görülecek yer var.

Mobil Uygulama

3. Kayseri

Orta Anadolu’nun merkezinde yer alan Kayseri, düzenli mimari yapısı, inanç merkezleri ve Erciyes Kayak Merkezi ile tanınıyor. Selçuklu İmparatorluğu’nun izlerini taşıyan şehir, bu dönemi yansıtan han, hamam, medrese ve camilere sahip. Kış dönemi dışında da dağcılık, trekking ve doğa sporları için tercih edilen Erciyes’in yanı sıra Sultan Sazlığı Kuş Cenneti ve Talas ilçeleri görülmeye değer. Kayseri’nin hemen yanıbaşındaki benzersiz coğrafya Kapadokya ile ünlü Ihlara Vadisi de gezilecek yerlere eklenmeli. Yahyalı’daki Kapuzbaşı Şelalesini de unutmayın.

2. İzmir

İzmir, yılın büyük bölümünde güneşin kendini göstermekten çekinmediği, güleryüzlü, sıcakkanlı insanların, aydınlık şehri. Şehir merkezinde gezilecek yüzlerce alternatifin yanında hemen hemen hepsi 1’er saat uzaklıktaki Çeşme, Karaburun, Foça, Kuşadası, Seferihisar, Alaçatı gibi popüler tatil yerleri ilgi çekici. Her biri başlı başına tatil rotası olarak tercih edilmeyi hakediyor. Ege’nin sağlıklı zeytinyağlı yemekleri, meyhaneler ve Kordon da unutulmamalı. İzmir’in tadına doyun.

Sunexpress ile kolaylıkla ulaşabileceğiniz İzmir’e uçak bileti kampanyalarına göz atın.

1. İstanbul

Dünyaya hükmeden imparatorluklara başkentlik yapan, iki kıta üzerine kurulu İstanbul, yalnızca Türkiye’nin değil, dünyanın da en önemli şehirlerinden biri. Ülkemizin en çok yabancı turist ağırlayan şehri unvanını taşıyan İstanbul, köklü tarihi geçmişini yansıtan çok sayıda gezilecek görülecek yere sahip. İstanbul Boğazı’nın etkileyici manzarası, müzeler, gece hayatı, dini yapılar, sokak lezzetleri ve bir an bile bitmeyen koşturmaca şehrin ritüellerinden. Bu görkemli şehri gelip geçerken gezmek yerine, sadece ve sadece gezmek ve keşfetmek için ziyaret edin. Tarihi Yarımada rotanızın başında yer almalı.

İstanbul’u ziyaret etmek için uygun fiyatlı İstanbul uçak bileti seçeneklerine göz atın. Atatürk ve Sabiha Gökçen havalimanlarını kullanarak bu güzel şehri keşfetme yolunda ilk adımı atabilirsiniz.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here