Uçak Bileti

Marsilya, Fransa’nın başkent Paris’ten sonra en büyük ikinci şehri. Avrupa’nın en eski yerleşim yerlerinden, tam bir Akdeniz kenti olan biri olan Marsilya, denizi, kumsalları, güneşi, hareketli yaşamı ve tarihle bütünleşen mimarisiyle göz kamaştırıyor.

Akdeniz’in önemli ticaret limanlarından biri olan Marsilya, La Corniche olarak bilinen sahiliyle göz kamaştıran bir destinasyon. Sahil boyunca sıralanan ve geçmişte hapishane olarak da kullanılan Château d’If Şatosu ile kireçtaşı oluşumlarıyla Les Calanques Koyu turkuaz renkli deniz suyuyla kışkırtıcı bir manzaraya sahip.

Marsilya Gezilecek Yerler

Akdeniz’in en büyük limanı ve Provence-Alpes-Côte d’Azur bölgesinin ekonomik merkezi olan Marsilya’yı ikiye ayıran La Canebière Caddesi ünlü markalar ve küçük dükkanların yer aldığı alışveriş caddesi.

Turistlerin vazgeçemediği La Place Castellane bölgesi kafe ve dinlenme mekanlarıyla günün her saati tıklım tıklım. 3 km’lik uzunluğu ile Prado Kumsalı, taze balık ve deniz ürünleriyle Vieux Port Balık Pazarı, şehrin en çok ziyaret edilen yerleri arasında.

Mobil Uygulama

Turna’nın birçok havayolu ile özel fırsat anlaşmaları bulunuyor. Belli dönemlerde yapılan özel kampanyaları kaçırmayın. En ucuz Marsilya uçak bileti için turna uçak bileti sayfasını takip edin.

1. Vieux Port

marsilya gezilecek yerler

Marsilya gezilecek yerler arasında akla ilk gelen noktalardan olan Vieux Port, şehrin en hareketli ve en canlı merkezi. Kafe ve restoranların, gece kulübü ve barların çoğunlukta olduğu bölgede kentin Akdenizli atmosferini hissedebileceğiniz şirin balıkçılar da bulunuyor. St.Nicholas Kalesi ve St.Jean Körfezi’nden görülebilen ve yelkenli direkleri ile dolup taşan Vieux Port, Marsilya’nın en ünlü bölgesi.

2. Le Panier ve Vieille Charite

Vieux Port (Eski Liman)’un hemen kuzeyinden başlayan Le Panier (Eski Şehir-Old Town) bölgesi Marsilya’nın MÖ 6. yüzyılda ilk Foçalı yerleşimcilerinin yerleştiği en eski sokaklarını barındıran bir bölge. Hotel Dieu, Cathedrale de la Major, göçmenlerin yaşadığı pastel renkli evleri, yokuşlu ve sakin dar sokakları, Place des Molins ile Vieille Charite Meydanı, butikleri ve kafeleri ile şehrin farklı bir yüzünü temsil ediyor.

3. Julien Caddesi

julien-caddesi-marsilya-gezilecek-yerler

Marsilya’nın burjuva ve bohem tarza sahip bölgesi olan Julien Caddesi (Course Julien), Vieux Port’tan 20 dakikalık bir yürüyüşle ulaşılabilen, alternatif barlar, kafeler, kitapçılar, eskiciler, müzik dükkanları, rengarenk grafittilerle süslü rengarenk bir semtin kalbi. Biraz dükkanları dolaştıktan sonra bir açık hava kafesinde oturup Cezayir usulü naneli çay içmeden ayrılmayın.

4. Chateau d’If

Başlangıçta bir savunma yapısı olarak kentin dışında küçük bir ada inşa edilen Château d’If, daha sonra bir cezaevi kullanılan, kentin en bilinen yapısı. Fransa’nın Alcatraz‘ı olarak da tanımlanan yapı, Vieux Port’un 3,5 km batısında bulunuyor. Vieux Limanı’ndan teknelerle yaklaşık 15 dakikada ulaşabileceğiniz Chateau d’If, Alexandre Dumas’nın Monte Kristo Kontu romanı için de esin kaynağı olmuştu.

5. Notre Dame de la Garde Kilisesi

Notre-Dame-de-la-Garde-Kilisesi

Marsilya’nın simge yapısı olan Notre Dame de la Garde Kilisesi (Notre-Dame de la Garde), kenti olanca şirinliği ile görebileceğiniz bir tepedeki konumuyla da eşsiz. Neo-Bizans mimarisinin en güzel örneklerinden olan yapı, özellikle mozaik süslemeleriyle de oldukça etkileyici. Tüm şehri avucunun içine alan çocuk İsa’yı kucaklayan Meryem Ana Heykeli de dikkatinizi çekecek.

6. Marsilya Katedrali

Neo-Roma ve Bizans mimarisinin güzel bir örneği olan Marsilya Katedrali (Cathédrale Sainte-Marie-Majeure de Marseille), 19. yüzyılda Fransa’da inşa edilen tek katedral olma özelliğine sahip. Vieux Port’tan 20 dakika yürüme mesafesinde, Le Panier semtinin denize bakan diğer tarafında yer alan katedral, kubbeli dizaynı ve dekoratif mozaik işçiliği ile oldukça hoş bir adres.

7. Longchamp Sarayı ve Su Sarayı

longchamp-sarayi

Longchamp Sarayı (Palais de Longchamp) ve Su Sarayı (Chateau de Eau) olarak da bilinen yerleşke, 1849’da Durance Nehri’nin suyunu kente getirmek için inşa edilen Marsilya Kanalı’nın ulaştığı son noktada bu kanalın açılışını kutlamak amacıyla yapılmıştı. Saray ve ortasında yer alan Su Sarayı, aslında bir anıt olarak 19.yüzyıl tarihli, Türk ve İslam sanatından izler taşıyan yerleşke içerisinde bir gözlemevi bulunuyor.

8. Marsilya Tarih Müzesi

Marsilya ve çevresinin tarih öncesi dönemden Gallo-Roma dönemine dek uzanan arkeolojik buluntularının sergilendiği Marsilya Tarih Müzesi (Musée d’Histoire de Marseille, Marseille History Museum), merdiven ve asansörle birbirine bağlanan arkeolojik bahçe, kalıcı sergi odaları, geçici sergi salonları ve oditoryum bölümlerinden oluşuyor.

9. Saint Victor Manastırı

saint-victor-manastiri-marsilya

Saint Victor Manastırı (Abbaye Saint-Victor de Marseille), 5.yüzyıl tarihli Fransa’nın en eski manastırlarından biri. Helenistik dönemden kalma bir taş ocağı ve mezar yeri ile yine Hristiyan dönemden kalma bir mezarlık üzerine, 11.yüzyılda inşa edilen manastırın günümüzdeki hali ise, 1361’den kalma.Yüzyıllar içerisinde depo ve hapishane olarak kullanılan yapı, günümüzde birçok kutsal emanet, sajkofaj, fresk, heykel ve pek çok tarihi esere ev sahipliği yapıyor.

10. Avrupa-Akdeniz Medeniyetler Müzesi

2013’te açılan Avrupa-Akdeniz Medeniyetler Müzesi, kısaca MuCEM, (Musee des Civilisations de l’Europe et de la Mediterranee) sıra dışı tasarımı ile son yıllarda Marsilya’nın gözde turistik adresi. Yapının en ilginç özelliği ise hava durumuna ve günün saatine göre dış cephesinin sürekli biçimde kendiliğinden renk değiştirmesi.

Müze kompleksi bir köprü ile Saint Jean Kalesi’ne bağlanıyor. Müzede, etnografinin yanı sıra arkeoloji, sanat tarihi, sosyoloji ve politik bilimler dallarında da eserler sergileniyor.

Akdeniz’in en tanınmış şehri olmasının yanı sıra mutfağıyla da ünlü Marsilya, deniz ürünleri ağırlıklı lezzetlere sahip. “Bouillabaisse” balık çorbası en bilinen yemeği olan Marsilya mutfağının, zeytinyağlı yemekleri, çorbaları ve anason kokulu baharatları ile kentin kendine özgü yerel tatlarından bazıları.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here