Uçak Bileti

Fransa, muhteşem sanat eserleri, romantik âşıkların buluşma noktası olan şirin kasabaları, tarihi yapıları ve sizi her adımda bambaşka güzelliklere sürükleyen daracık sokaklarıyla muazzam bir turizm destinasyonu. Yaz ve bahar aylarında kalabalıklaşan göz alıcı plajları, UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan tarihi ve kültürel eserleri, tabloyu andıran manzaralarıyla ünlü nefis bağları ve leziz şaraplarıyla hayranlık uyandıran bu ülke, Avrupa seyahatlerinin vazgeçilmez rotaları arasında. Her yıl dünyanın dört bir yanından gelen milyonlarca turisti ağırlayan bu etkileyici ülke, buram buram romantizm kokan büyüleyici atmosferiyle nefes kesiyor.

Fransa’da Görmeniz Gereken 5 Yer

1. Eyfel Kulesi

Âşıklar şehri Paris’in ve Fransa’nın sembolü haline gelen Eyfel Kulesi, ülkenin en popüler turistik yapılarından biri. 320 metrelik yüksekliğiyle görkemli bir görüntü oluşturan bu yapı, tüm şehri görebileceğiniz muhteşem manzarasıyla ünlü. Bu manzarayı izlemek ise o kadar kolay değil. Zira kulenin seyir terasına çıkmak için saatlerce süren bir kuyruk beklemek zorunda kalabilirsiniz.

2. Louvre Müzesi

Yolu Paris’e düşen turistlerin uğrak adreslerinden biri olan Louvre Müzesi; Mona Lisa ve Venus de Milo gibi dünyaca ünlü eserlere ev sahipliği yapıyor. 35 binden fazla eserin sergilendiği bu devasa müzenin tamamını gezmek içinse yaklaşık üç gün gerekiyor. Dünyanın en önemli müzeleri arasında kabul edilen Louvre’ye gittiğinizde, müzeye 1980 yılında eklenen 21 metre yüksekliğindeki cam piramit önünde poz vermeyi de ihmal etmeyin.

Mobil Uygulama

3. Fransız Rivierası

Saint-Tropez, Nice, Monaco, Antibes , Menton ve Cannes gibi birbirinden eşsiz sahil beldeleriyle anılan Fransız Rivierası, Akdeniz’in en gözde tatil adreslerinden biri. Göz kamaştıran güzellikteki doğası, masmavi suları ve tertemiz havasıyla ülkenin en renkli ve hareketli noktalarından olan bu bölge, ülkenin mutlaka görülmesi gereken yerlerinden.

4. Colmar

Çevresini saran kanallar yüzünden ‘Küçük Venedik’ olarak da anılan Colmar, Fransa’nın şirin ve sakin kasabalarından biri. Masal diyarlarını andıran büyüleyici görünümüyle romantik bir seyahat için oldukça ideal bir adres olan Colmar, Alsace Şarap Yolu üzerinde bulunuyor. Ülkenin şarap başkentleri arasında yer alan bu kasaba, ilginç mimarisi ve huzur dolu atmosferiyle Fransa’nın sevilen yerleşim yerlerinden.

5. Mont Saint-Michel

Ülkenin kuzeybatı bölümünde yer alan Mont Saint-Michel, Manche şehri sınırlarında bulunuyor. Sivri bir kaya kütlesi üzerinde duran görkemli bir katedrale de ev sahipliği yapan bu yerleşim yeri, çevresinde oluşan dev gelgitlerin etkisiyle bir ada haline gelmiş. Suların çekildiği dönemlerde dev bir bataklığı andıran Mont Saint-Michel, birçok bilim adamı tarafından dünyanın sekizinci harikası olarak kabul ediliyor.

Bu göz alıcı ülkeyi ve birbirinden harika güzelliklerini daha yakından tanımak için Fransa uçak bileti fırsatlarını değerlendirebilirsiniz.

Turna.com üzerinden Fransa vizesi hakkında detaylı bilgilere de ulaşabilirsiniz!

Otobüs Bileti

1 YORUM

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here