Uçak Bileti

Disneyland, diğer adıyla Euro Disney Resort, Fransa’nın başkenti Paris’te yer alan Disney temalı bir eğlence parkı kompleksi. Büyülü bir panayırı andıran bu dev eğlence parkı bol aksiyonlu, canlı gösteri ve performansları ile insana yaşam enerjisi veren, adrenalini yaşatan bir yer. Dünya çapında popüler olan bu tema parka giriş için Disneyland Paris bilet rehberi içeriğim size yol gösterecektir.

Disneyland Paris Bilet Rehberi

Disneyland Paris Bilet Rehberi

Disneyland Paris giriş ücreti, parkta kaç gün zaman geçireceğinize ve parkın hangi bölümlerinden yararlanacağınıza göre değişkenlik gösteriyor. Giriş ücretleri kapıdan ve online alımlarda da farklı. Bu programının bir gününü Disneyland’e ayıracaksanız, bir tam gün size yeterli olabilir. Seyahat tarihiniz belliyse internetten bilet almanız mantıklı, zira kapıda sıra beklemesiniz.

Disneyland Paris biletleri, Disneyland Park ve Walt Disney Studios Park için ayrı ayrı veya kombine bilet şeklinde birlikte satılıyor.

Aldığınız bilet size söz konusu gün veya günler için seçtiğiniz park ya da parklara ait sınırsız giriş-çıkış hakkı veriyor. 0-3 yaş grubu için ücretsiz olan Disneyland Paris’te, 3-11 yaş grubu çocuk, 12 yaş ve sonrası ise yetişkin olarak kabul ediliyor.

Mobil Uygulama

Biletleri aldıktan sonra içerideki bütün alanları ücretsiz kullanabilirsiniz. Yapmanız gereken tek şey hangi roller coaster ya da ride’ı istiyorsanız onun sırasını beklemek. Alacağınız biletle gün içinde parka sınırsız defa girip çıkabilirsiniz; yani turnikelerden dışarı çıkıp sonra tekrar içeri girebilirsiniz.

Pek çok bilet seçeneğinin sunulduğu Disneyland Paris’te; havalimanı transferi, kompleks içerisinde konaklama, gün ve tarih özellikleri, yüksek ya da düşük sezon, promosyon dönemleri, Disney Showları ve Özel Partiler, internet veya kapıdan alma, hafta içi ve hafta sonu gibi pek çok kategoride bilet çeşidi bulunuyor.

İkincisi, 2-3-4 günlük bilet alırsanız, bileti ilk kullandığınız günden itibaren bir sonraki girişleriniz takip eden günlerde olmalı.

Üçüncü olarak da göz önünde bulundurmanız gereken, yalnızca coaster ve ride mı kullanmak istiyorsunuz, yoksa şovlara veya gösterilere de mi katılmak istiyorsunuz? Bunun kararını önceden verin.

Bu nedenle standart bir bilet ücreti söylemek oldukça güç. Devasa bir eğlence parkı olan Disneyland Paris’e, çocukları için ailelerin ve Paris gezilecek yerlerden biri olarak parkı deneyimlemek isteyenlerin öncelikleri elbette çok farklı.

Disneyland Paris Giriş Bileti Nereden Alınır?

Disneyland Paris Giriş Bileti

Disneyland Paris giriş biletinizi Paris metro istasyonlarından; Gare de l’Est, Gare de Lyon ve Gare du Nord Tren İstasyonlarından; Charles de Gaulle ve Orly Havalimanlarından, kentteki turizm ofislerinden, Şanzelize Caddesi’nde yer alan Disney Mağazası’ndan, parkın gişelerinden, Disneyland Paris internet sitesinden ve parka özel tur düzenleyen şirketlerden alabilirsiniz.

Ancak internetten satın alacağınız bilet fiyatlarının daha ekonomik olduğunu belirteyim. Park kapısından almayı düşünürseniz de uzun bilet sıraları olabileceğini aklınızda bulundurun. Diğer yandan online aldığınız biletlerin tarihini değiştirme şansınız yok. Dolayısıyla seyahat planınızı yaparken bu bilgileri göz önünde bulundurun.

Disneyland Paris Fast Pass Nedir?

Disneyland Paris Fast Pass

Disneyland Paris Fast Pass, bu devasa eğlence parkında sırada bekleyerek zaman kaybetmemek isteyenler için çözüm sunan bir bilet tipi. Disneyland Paris’teki oyuncaklarda iki sıra bulunuyor.

İlki dilediğiniz zaman girip bekleyebileceğiniz bir sıra, diğeri ise zamanlı olan sıra. Zamanlı sıra olan Fast Pass’ta, önceden aldığınız bileti kullanarak ve daha az bekleyerek oyuncağa binebiliyorsunuz. Fast Pass’ın avantajı, popüler eğlence alanlarını kullanmak için alternatif bir sıra oluşturmak.

Örneğin, Crush’s Coaster’a binmek istiyorsunuz ve bekleyenlerin uzun bir kuyruk oluşturduğunu gördünüz. Crush’s Coaster’ın yanındaki otomatlara gidip elinizdeki giriş biletini makineye okutuyorsunuz. Sistem size bir süre sonrası için rezervasyon bileti veriyor.

Ücretsiz olan bu sistemde, size verilen biletin üzerinde o coaster’a binmek için o bileti kullanacağınız saat aralığı yazıyor. Hangi saat dilimine rezervasyon bileti verildiği ise Fast Pass otomatlarının girişinde yazıyor. Ancak Fast Pass biletleri sınırlı sayıda.

Disneyland Park içindeki 3, Walt Disney Studios içindeki 3 oyuncak için Fast Pass geçerli. Diğer yandan, Fast Pass’ın farklı türleri de mevcut.

Burada dikkat etmeniz gereken nokta şu: örneğin Disneyland Park içerisindeki Space Mountain’ın önündeki uzun sırayı beklememek için, Disneyland giriş biletinizi okutarak bir Fast Pass bilet aldınız. Biletin size verdiği saat aralığında Disneyland’ın diğer bölümlerini gezebilirsiniz ancak, almış olduğunuz bir Fast Pass biletini kullanmadan yenisini alamazsınız.

Disney otelinde kalan ziyaretçiler için VIP Fast Pass imkânı olduğu gibi, Fast Pass bileti alırken fazladan ücret ödeyip Premium Fast Pass alarak da hiç sıra beklemeden geçerli oyuncaklara binebilirsiniz.

Disneyland Paris Bilet Ücreti

Disneyland Paris Bilet Ücreti

Fikir vermesi açısından, Disneyland Park ve Walt Disney Studios için bir günlük:

Mini Ticket bilet ücreti: Yetişkin €47, çocuk €40
Magic Ticket bilet ücreti: Yetişkin €59, çocuk €52
Super Magic Ticket bilet ücreti: Yetişkin €69, çocuk €62

Disneyland Park ve Walt Disney Studios 2 günlük: Yetişkin €140, çocuk €126
Disneyland Park ve Walt Disney Studios 3 günlük: Yetişkin €174, çocuk €159
Disneyland Park ve Walt Disney Studios 4 günlük: Yetişkin €212, çocuk €192

Disneyland Park’a Nasıl Gidilir?

Disneyland Park'a Nasıl Gidilir

Disneyland Paris, Paris beşinci bölgede ve kent merkezine 32 kilometre uzaklıkta yer alıyor. Nation Tren İstasyonu’ndan 5-10 dakikada bir hareket eden RER-A trenleriyle Marne la Vallée – Chessy – Disneyland durakları üzerinden, yaklaşık kırk dakika ile bir saat süren yolculuğun sonunda Disneyland Paris’te olmanız mümkün. RER-A tren hattıyla yaklaşık 40 dakikada parka ulaşabilirsiniz

Aynı şekilde, Eurostar ve TGV trenlerinin de direkt ulaşım sağladığı parka, sabah saatlerinde kent merkezinden hareket eden Disneyland otobüsleriyle de gelmeniz mümkün.

Disneyland Paris’e Charles de Gaulle ve Orly havalimanlarından direkt ulaşım için yaklaşık 30 dakika ile 45 dakika arasında hareket eden shuttle ve servisler bulunduğu gibi taksi veya Paris dolmuşu seçeneklerini de kullanabilirsiniz.

Disneyland Paris yerleşkesine geldiğinizde ise, Walt Disney Studious Park ile birlikte ana eğlence parkı olan Disneyland Park alanına geçmeniz gerekiyor.

Disneyland Park, Disneyland Paris’te eğlenceyi sonuna kadar deneyimleyebileceğiniz, unutulmayan anılar yaşayabileceğiniz bir yer. Burada eğlenmek yalnızca çocuklara özgü bir ayrıcalık değil. Aynı zamanda yetişkinlerin de içindeki çocuğu gönüllerince serbest bıraktıkları büyülü bir yer.

En ucuz Paris uçak bileti için turna.com sayfasını ziyaret edin. Gelişmiş arama teknolojisi, güvenli ödeme, komisyonsuz alışveriş, kesintisiz iade garantisi ve daha fazla turna.com sayfalarında.

Disneyland Paris bilet rehberinde umarım aradığınız bilgileri bulabilmişsinizdir.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here