Uçak Bileti

Fransa‘nın güneyinde, Akdeniz kıyısında yer alan Nice, 80’li yıllarda Avrupa’nın en önemli turizm merkezlerinden biriydi. Fransa turizminin gözdesi olan şehir, tarihi daracık sokakları, hoş mimari yapıları, festivalleri, renkli gece hayatı, müzeleri ve sahil şeridi ile görülmeye değer.

Fransa’nın beşinci en büyük kenti olan Nice, özellikle yaz aylarında ziyaretçi akınına uğruyor. Marsilya ve Cenova arasında konumlanan şehir Fransa kıyılarını keşfetmek isteyenlerin uğrak noktalarından.

Nice uçak bileti seçeneklerine göz atın.

Nice Görülecek Yerler

1. Cours Saleya

Mobil Uygulama

Eski Kent’in kalbinde yer alan Cours Saleya, bu tarihi alanın ana yaya caddesi. Cours Saleya, cadde boyunca sıralanan şirin küçük dükkanlara göz atmak veya bir kahve içmek için harika bir yer. Özellikle canlı renkler ve harika kokularla ziyaretçileri çeken devasa yıllık çiçek pazarı ile ünlü. Pazarda Fransız peynirleri ve yerel lezzetler de satılıyor.

2. Roma Harabeleri

Harika bir tarihi deneyim için, iki bin yıl önce Romalılar tarafından bırakılan büyüleyici kalıntıları keşfedin. Roma Harabeleri, her yıl Nice caz festivaline ev sahipliği yapan etkileyici amfi tiyatroya da ev sahipliği yapıyor. Ayrıca etkileyici bir Roma hamamı kompleksi ve çok sayıda antik eser koleksiyonuna sahip ilgi çekici bir arkeoloji müzesi de bulunuyor.

3. Musée d’Art Moderne et d’Art Contemporain

Nice’in kalbinde, güzel Promenade des Arts boyunca uzanan, Nice’in MAMAC (veya Modern ve Çağdaş Sanat Müzesi) bulunuyor. 1990 yılında inşa edilen müze, modern mimarisi başlı başına bir eser. Müze, Amerikan pop sanatı, Amerikan minimalizmi ve Avrupa Yeni Gerçekçiliği’nden çeşitli eserler de dâhil olmak üzere seçkin ve ilgi çekici bir modern sanat koleksiyonuna sahip.

4. Jardin Albert 1er

1828’de kurulan Nice’deki en eski halk bahçelerinden biri olan Jardin Albert 1er, Promenade des Anglais’in hemen dışındaki yeşilliklerin bir vahası. Palmiye ağaçları, dünyanın dört bir yanından bitkiler, özenle kesilmiş çimler, geleneksel bir atlıkarınca ve hatta bir açık hava konser alanı olan Théâtre de Verdure (yaz aylarında açık) bulunuyor. Ayrıca Edith Piaf, Sting ve Iron Maiden gibi yıllar boyunca çok çeşitli eylemler gerçekleştirdi. Bu park, halk arasında popüler ve güneşli, rahat bir öğleden sonra geçirmek için harika bir yol.

5. Nice Karnavalı

Tarihi geçmişi 1294 yılına kadar uzanan Nice Karnavalı, dünyanın en büyük karnavallarından birisi. Her Şubat ayında iki hafta boyunca gerçekleşen karnaval, yaklaşık 850 farklı kültürel, spor ve festival etkinliğinden oluşuyor. Her yıl eklektik şovlar için “Carnival King” tarafından farklı bir tema seçiliyor. Karnavalın özellikle güzel bir parçası, Promenade des Anglais boyunca gerçekleşen “Bataille de Fleurs” (Çiçek Savaşı). 1876’da ortaya çıkan bu gelenek, güzel kokulu çiçeklerin, karnavaldaki seyircilere atılması ile gerçekleşiyor.

Turna.com üzerinden Fransa vizesi hakkında detaylı bilgilere de ulaşabilirsiniz!

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here