Uçak Bileti

Malezya, Asya kıtasının yükselen ülkelerinden biri. Tayland’ın güneyinde yer alan ülke birbirinden etkileyici coğrafi çeşitliliğe ve zenginliğe sahip. Bir yanda Asya’nın gökdelenli ışıl ışıl şehirlerine sahipken diğer yanda, içerisinde orangutanların yaşadığı, sadece bilim adamlarının girişine izin verilen olağanüstü zengin vahşi yaşamı barındıran kuytu yağmur ormanlarına sahip.

Güney Asya ülkesi Malezya’da gezilip görülecek çok yer var elbet, ancak kimisi çok ünlü kimisinin ismi henüz duyulmaya başlıyor. Singapur’un hemen kuzeyinde yer alan Johor-Bahru, Tayland sınırına çok yakın Kota Baru yerel hayatı gözlemleyebileceğiniz otantik şehirler iken Borneo Adasında yer alan Kuching, Miri ve Tawau zengin vahşi yaşama ve UNESCO Dünya Mirası milli parklara yolculuğa çıkabileceğiniz şehirler.

Malezya’da Keşfedilecek 5 Yer

1. Kuching, Sarawak, Borneo Adası

Kuching

Kuching, Doğu Malezya’da Borneo Adası’nın kuzeybatısında kalıyor. Tıpkı bir yılan gibi kıvrılan Sarawak Nehri üzerinde stratejik konumu sayesinde, bölgedeki en güzel noktalardan biri. Borneo’da hem ormana hem de denize açılan bir kapı burası. Vahşi yağmur ormanlarına yakınlığı nedeniyle günübirlik geziler için ideal bir şehir.

Sarawak Eyaletinin sofistike başkenti Kuching’in hareketli caddeleri aynı zamanda birbirinden ilginç kültürleri, bu kültürlerin el emeği el sanatları ürünlerini ve birbirinden leziz mutfakları birleştirmiş. Şehrin dar ve ilginç sokaklarını yürüyerek gezmek çok keyifli.

Mobil Uygulama

Malezya’nın ünlü yerli kabileleri Iban ve Dyaks ve daha pek çok etnik yapının renkli kültürüne şahit olabileceğiniz Kuching bu eşsiz kültürleri öğrenmeye meraklı ziyaretçilerin akınına uğruyor.

Kuching Malayca’da kedi anlamına geliyor ve bu nedenle şehrin her yerinde kedi heykelleri göreceksiniz. Sarawak Kültür Köyü, Kuching Sahili, 1870’den kalma Astana, Cat Muesum, pembe renkli Kuching Mosque, Sarawak Museum, Main Bazar muhakkak görülmeli.

Kuching Uluslararası Havalimanı’na Malezya’nın başkenti Kuala Lumpur aktarmalı olarak uçabilirsiniz. Kuching uçak bileti sayfasında en ucuz fiyatlı kampanyaları görebilirsiniz.

2. Johor Bahru, Malezya

Johor Bahru

Johor-Bahru, Malezya’nın güneyinde, Singapur’un tam karşısına kurulmuş turistik bir şehir. Malay Yarımadası’nın güney ucundaki Johor Bahru, Singapur’a iki köprü ile bağlanmış. Bu özel konumu, Johor Bahru’yu bu bölgede önemli bir transfer merkezi haline getirmiş.

Şehirde yapılacak o kadar çok şey var ki bir gün asla yetmez. Kraliyet Müzesi, Büyük Saray, Johor Sanat Galerisi, Pulai Şelalesi, Sultan Abu Bakar Camii, Legoland Malezya Resort, Pulai Dağı ve pek çok ilgi çekici yeri barındırıyor.

Singapur’a yürüme mesafesindeki şehre en yakın havalimanı Sinei Havalimanı. İsterseniz Singapur’a direkt uçup buradan da kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Alternatif olarak Kuala Lumpur – Sultan Abdul Aziz Shah Havalimanından Johor Bahru’ya uçabilirsiniz. Turna Johor Bahru uçak bileti sayfasında kampanyaları görebilirsiniz.

3. Kota Bharu, Malezya

Kota Bharu

Kota Bharu (Kota Baru), Malezya’nın kuzeyinde Tayland sınırına çok yakın bir noktada yer alıyor. Kelantan Nehrinin kıyına kurulmuş olan nehir Kelantan eyaletinin de başkenti. Perhentian Adaları’na gitmek isteyen turistler genellikle Kota Bharu üzerinden ulaşım sağlar.

Kota Bharu’da İslam mimarisinin çok hoş örneklerini görebilirsiniz. Irama Plajı, Jungle Railway, Istana Jahar Müzesi, Galas River, Pantai Cahaya Bulan, Istana Batu, Gelanggan Seni Kültür Merkezi, Wat Machimmaram ve daha çok sayıda ilgi uyandıran yere sahip.

Kota Bharu’da bulunan Sultan Ismail Petra Airport’a uçmanın en kolay yolu Kuala Lumpur aktarma yapmak. Turna Kota Bharu uçak bileti sayfasında en uygun kampanyaları görebilirsiniz.

4. Miri, Sarawak, Borneo Adası

The Pinnacles Mulu

Miri, Malezya’nın Borneo Adası üzerinde bulunan küçük bir şehir. Sarawak eyaletinde bulunan Miri’nin ekonomisi büyük oranda petrole dayanıyor. Pek çok farklı halkın bir arada yaşadığı Miri kozmopolit bir kimliğe sahip.

Canada Hill’in tepesindeki Grand Old Lady ve Petrol Müzesi, Taman Selera plajı, Tamu Muhibah pazarı, Esplanade Plajı, San Ching Tian Tapınağı, Lambir Milli Parkı, Miri’nin en turistik yerleri. Miri’ye yolunuz düşerse, Mulu National Park seyahat programınıza UNESCO listesindeki bu milli parkı da alın.

Gunung Mulu National Park, Borneo Adasının tam da kalbinde, dünya üzerinde en zengin biyoçeşitliliğe ve birbirinden ilginç mağaralara sahip. Sırf burası Borneo’ya gitmeye, Miri’ye uçmaya değer. Dünyanın en büyük mağaralarlarından bazıları burada. Bazı mağara odaları 40 Boeing 747’yi içine alacak kadar büyük.

Miri’den Mulu’ya pırpır kanatlı uçakla kısa bir uçuşla ulaşabilirsiniz. Miri’ye Kuala Lumpur’dan aktarma yaparak uçabilirsiniz. Brunei Sultanlığına Miri’den geçmek mümkün. Turna.com uçak bileti sayfalarında en uygun Miri uçak bileti kampanyalarını görebilirsiniz.

5. Tawau, Sabah, Borneo Adası

Tawau, Sabah

Tawau, Malezya’nın Sabah eyaletinin en büyük şehri. Şehir Borneo Adası’nın kuzeydoğusunda Celebes Denizi kıyısında yer alıyor. Tawau’nun en önemli özelliği hem Filipinlere hem de Endonezya’ya çok yakın olması. Palmiye yağı, kakao ve kereste ticareti turizmle birlikte Tawau’nun en önemli kaynaklarından.

Tawau, yemyeşil ormanlarıyla bilinen Maliau havzası, harika plajların ve resiflerin olduğu Semporna şehrine yakın. Tawasu Hills Park, Teck Guan Kakao Müzesi şehrin en çekici yerleri. Malezya Kuala Lumpur’dan ya da Dubai’den aktarma yaparak Tawau’ya kolayca ulaşabilirsiniz. Tawau uçak bileti kampanyalarını görmek için Turna uçak bileti sayfalarını sık sık ziyaret edin.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here