Uçak Bileti

İspanya’nın başkenti Madrid, köklü tarihi geçmişi ve farklı medeniyetlerin izlerini taşıyan yapısı nedeniyle mutfakta da oldukça iddialı bir şehir. Madrid lezzetleri için şehre gelen çok sayıda ziyaretçi bulunuyor.

Kral II. Felipe’nin 16. yüzyılda başkent ilan ettiği Madrid, İspanya’nın ve Avrupa’nın farklı bölgelerinden çok sayıda göç aldı. Madrid yemekleri denildiğinde bu etkileşimin ortaya çıkardığı kültürden söz ediliyor. Zengin İspanyol mutfağının eşsiz lezzetlerini bulabileceğiniz şehirde gurme bir tur yapmaya hazır mısınız?

Madrid’de Ne Yenir

tapas

    

İspanya’nın Endülüs, Asturya ve Galiçya bölgelerinin etkilerinin görüldüğü Madrid lezzetleri, günün 4 farklı periyodunda masaya geliyor. Kahvaltı, kahvaltı sonrası, öğle yemeği ve akşam yemeği olmak üzere tam 4 öğüne sahip olan İspanyollar en çok akşam ve gece yemeğine özen gösteriyor.

Tapas

Tapas kültürünün merkezi olarak bilinen Madrid’de farklı tapas seçeneklerini deneyebilirsiniz. Türk mutfağındaki meze kültürüyle benzerlik gösteren Tapas, küçük küçük porsiyonlardan oluşan ve birçok çeşidi olan soğuk ve sıcak atıştırmalıklara verilen genel bir isim. En klasikleri olan Patatas Bravas (baharatlı domates ve aioli soslu patates kızartması) Pimiantos de Padron (biber kızartması), Gambas al Ajillo (karides güveç), Tortilla de Patatas (buna ayrı bir başlıkta da değineceğiz) haricinde deniz ürünlü, etli, şarküterili ve sebzeli çok sayıda tapas çeşidi bulunuyor.

Mobil Uygulama
patatas bravas

Tortilla de Patatas (İspanyol Omleti)

Madrid’de hemen her restoranda, cafede ve barda servis edilen Tortilla de Patatas (İspanyol Omleti) şehrin en meşhur lezzetleri arasında. Patates, soğan ve yumurta ile hazırlanan omletin dışı kızarmış, içi ise yumuşak ve kremamsı olarak servis ediliyor. Bir rivayete göre; İspanyol omletinin tarihi, 1812’ye dayanıyor. İspanyol Bağımsızlık Savaşı döneminde Napolyon’un işgali sırasında, ordusunu beslemek için yerel köylülerden yardım isteyen bir İspanyol generaline köylüler, ellerinde bulunan malzemelerle bir omlet yapıp ve sunuyor. Basit, doyurucu ve oldukça lezzetli bu omlet, o günden bugüne başlangıç, atıştırmalık veya ana yemek olarak servis ediliyor.

tortilla de patatas

Bacalao a la Madrileña

Madrid’in meşhur lezzetlerinden biri olan Bacalao a la Madrileña, genelde kurutulmuş Morina balığı, domates, soğan, biber ve şarap sosuyla pişirilerek hazırlanır. Bacalao a la Madrileña’yı Madrid’de birçok restoranda, geleneksel reçeteyle veya şeflerin farklı dokunuşlarıyla tadabilirsiniz.

Cocido Madrileña

Deniz ürünlerinden ete, sakatattan bol malzemeli pilava kadar geniş bir çeşitliliğe sahip olan Madrid mutfağında bol sulu nohut yemeği Cocido Madrileña hem et hem de sebzeli malzemeleriyle şehrin klasiği. Bazı restoranlarda 3 farklı sunumla servis edilen bu yemeğin önce suyunu içeren çorba, arkasından sebze ve nohut yemeği en son da et olarak görmek mümkün.

Callos a la Madrileña

Asturya Bölgesi’nden Madrid’e taşınan callos a la madrilena yemeği sakatatla arası iyi olanlar için ideal. İşkembe, sosis ve domates sosuyla takdim edilen yemek şehrin en bilinen lezzetleri arasında.

paella

Paella

İspanyol mutfağının olmazsa olmazı ve turistler tarafından oldukça sevilen Paella, Mevsim sebzeleri, et ve deniz ürünleriyle zenginleştirilmiş bir çeşit pilavdır. En çok sevilen Paella çeşidi karşık deniz ürünlü olsa da ördekli paellayı da mutlaka denemenizi öneririz.

Bocadillo de Calamares

Madrid’in meşhur sokak lezzetlerinden biri olan Bocadillo De Calamares, kızarmış kalamardan yapılan bir sandviç çeşididir. Kızartılmış kalamarlar, taze ekmeğin içerisine konur ve isteğe göre mayonez ve limon ile servis edilir. Kalamar seviyorsanız bu lezzeti mutlaka deneyin.

bocadillo de calamares

Croquetas

Tapas lezzetleri arasında yer alan kroket, Madrid’de denemeniz gereken lezzetlerden biri. Patates, mantar, jamon, tavuk, balık gibi birçok farklı malzemeyle hazırlanan ve kızartılan Croquetas, bir şeyler içerken yiyebileceğiniz enfes bir atıştırmalık. 

croquetas

Buñuelos Rellenos

Churros gibi bir çeşit kızartılmış hamur tatlısı olan Buñuelos Rellenos, reçel ve krema gibi iç dolgularla da hazırlanan bir lezzet. Özellikle festival dönemlerinde çokça tüketilen bu tatlı, Madrid’in vazgeçilmez sokak lezzetleri arasında. 

Churros

Madrid’e gelmeden Churros yemeden dönmek olmaz. Uzun tulumba tatlısı görünümlü hamur kızartması, isteğe göre şekere ve tarçına bulanarak servis edilir. Yanında servis edilen sıcak çikolataya batıra batıra yemek ise Churros’un lezzetini ikiye katlıyor.

churros

Madrid’e Nasıl Gidilir

Metropolis-Madrid-Ispanya-
Metropolis – Madrid

İstanbul Havalimanı ve İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan haftanın 7 günü Madrid’e doğrudan uçuş bulunuyor. Barajas Havalimanı ile şehir merkezi arasındaki mesafe 16 kilometre.

Madrid seyahatini hayata geçirmek için bir Madrid uçak bileti almak yeterli. Keşfedilecek birçok yeri bulunan şehrin lezzetli yemekleri ziyaretçilerin başını döndürüyor.

Otobüs Bileti