Uçak Bileti

Şehirlerin en önemli sembolleri olan meydanlar hem yerel halk hem de kenti ziyaret eden yabancı turistler için önemli birer buluşma noktası. Halkın en önemli buluşma noktalarından olan meydanlarda yılbaşı konserleri, kutlamalar, resmi törenler, anma etkinlikleri ve siyasi parti mitingleri gibi farklı aktiviteler yapılıyor.

Şehir meydanlarının bazıları binlerce yıllık tarihi zenginlik ve önemli olaylara ev sahipliği yaptığından kentler için birer sembolik merkez. Meydanların çevresini kuşatan yapılar ve zeminlerini süsleyen taşların yanı sıra meydanların üzerinde yer alan heykel, anıt ve büstler de şehrin karakteristik özelliklerini taşıyor.

Dünyadaki Popüler Şehir Meydanları

1. Times Square, New York

Amerika Birleşik Devletleri’nin en önemli ve en kalabalık kenti New York’u ziyaret etmek isteyen birçok kişinin hayallerini süsleyen Times Square, yılda 40 milyon ziyaretçiyi ağırlıyor.

Dünyanın en önemli meydanlarından biri olan Times Meydanı, neon ışıkları, dev reklam panoları ve gökdelenleri ile günün 24 saati hareketin ve canlılığın eksik olmadığı bir merkez görünümünde.

Mobil Uygulama

New York uçak bileti seçeneklerine göz atın.

2. Grand Place, Brüksel

Belçika’nın başkenti Brüksel’in en önemli meydanı Grand Place, Avrupa kıtasında Orta Çağ’dan günümüze ulaşan en güzel meydanlardan. Meydanın çevresini sarıp sarmalayan, geçmişte lonca olarak kullanılan binalar günümüzde kamu kurumları ve özel mülk statüsünde.

17. yüzyıldan kalma bu binalar arasında Brüksel Belediye Binası, Belçika Kralı’nın Evi (Maison du Roi) gibi ülkenin en önemli yapıları yer alıyor. Noel döneminde rengarenk bir çehreye bürünen meydanda Brüksel’in en tanına organizasyonlarından Çiçek Festivali de gerçekleştiriliyor.

3. Kızıl Meydan, Moskova

Rusya’nın başkenti Moskova’nın dillere destan meydanı Kızıl Meydan, dünyanın en turistik ve etkileyici meydanlarından biri. Tarih boyunca pek çok siyasi ve toplumsal olaya ev sahipliği yapan meydan kenti ziyaret edenlerin buluşma noktası.

Kızıl Meydan’ın çevresinde Devlet Tarih Müzesi, Lenin’in Mozolesi, Kremlin’in duvarları ve Saint Basil Katedrali yer alıyor. Meydanın ışıklandırması gece ziyaretçileri için unutulmaz bir deneyim sunuyor.

4. Staromestske Namesti, Prag

Çekya’nın başkenti Prag’ın görkemli meydanı Staromestske Namesti, Wenceslas Meydanı ile Charles Köprüsü arasında konumlanıyor. Orta Çağ’ın izlerini taşıyan meydan kenti ziyaret eden yabancı turistlerin mutlaka görmek istediği noktalardan.

Etrafında tarihi binaların çevrelediği meydan, Prag’ın en eski kent meydanı özelliğini taşıyor. Avrupa’nın sayılı Orta Çağ meydanlarından biri olan Staromestske Namesti Prag gezilecek yerler listenizde olmalı.

5. Piazza San Pietro, Roma

Dünyanın en küçük şehir devletlerinden biri olan, İtalya’nın başkenti Roma içerisinde konumlanan Vatikan, Hristiyanlığın Katolik mezhebinin ruhani merkezi. Vatikan’ın San Pietro Meydanı (Piazza San Pietro) nefes kesen bir görünüme sahip.

Çevresini saran tarihi ve dini yapılarla Vatikan’ın ziyaretçilerinin mutlaka uğradığı meydan, San Pietro Bazilikası’nın önünde konumlanıyor. Roma seyahatinizde bu eşsiz meydanı görmeden ülkeye geri dönmeyin.

6. Plaza Mayor, Madrid

İspanya’nın başkenti Madrid’in en ünlü meydanı olan Plaza Mayor, tarih boyunca ülkenin en acı olaylarının yanı sıra heyecan dolu gösterilere de ev sahipliği yaptı. Günümüzde kenti ziyaret edenlerin mutlaka görmek istediği yerler arasında bulunan meydan geçmişte boğa güreşleri, idam törenleri ve futbol maçları için kullanılıyordu.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here