Uçak Bileti

Muhteşem plajlar, lezzetli yemekler, canlı gece hayatı ve canlı festivaller İspanya’yı Avrupa‘nın en iyi kaçış noktalarından biri yapıyor. İspanya birçok özerk bölgeyi ve adayı içerdiğinden ülke, bu kıta üzerindeki bir çok farklı kültüre ve yaşam tarzlarından birine ev sahipliği yapıyor. İspanya gezilecek yerler için listemi mutlaka inceleyin.

İspanya Gezilecek Yerler

İspanya Gezilecek Yerler

İspanya, Avrupa’nın en popüler turistik destinasyonlarından biri ve her yıl milyonlarca turist tarafından ziyaret ediliyor. Bu muhteşem ülke, tarihi zenginlikleri, kültürel mirası, nefes kesen doğal güzellikleri ve dünyaca ünlü yemekleriyle biliniyor.

İspanya’da gezilecek yerler arasında başkent Madrid’in tarihi müzeleri ve sarayları, Barcelona’nın Gaudi mimarisi ve La Rambla caddesi, Endülüs’ün tarihi kentleri Granada ve Sevilla, Valencia’nın sanat ve bilim merkezi Ciudad de las Artes y las Ciencias, Santiago de Compostela’nın tarihi şehir merkezi ve Picos de Europa Dağları’nın nefes kesen manzaraları gibi birçok yer sayılabilir. İspanya, her zevke uygun bir tatil için harika seçenekler sunuyor.

1. Santiago de Compostela

Santiago de Compostela

Kuzeybatı İspanya’daki Galiçya bölgesinin başkenti Santiago de Compostela, Camino de Santiago olarak bilinen geleneksel hac’ın nihai varış noktası olarak biliniyor. Bu hac, pek çok Hıristiyan için önemlidir, çünkü Santiago de Compostela İsa Mesih’in Havarisi St James’in gömüldüğü yer. Günümüzde şehir hem dini gelenekleriyle hem de tarihi bakımından her yıl binlerce ziyaretçiyi kendisine çekiyor.

Mobil Uygulama

Hacların çoğunun geldiği nokta ana meydan olan Praza do Obradoiro. Şehrin kalbinde yer alan bu kalabalık plazada, özellikle St. James mezarının bulunduğu Santiago Katedrali gibi önemli yerler bulunuyor.

2. Toledo

İspanya Gezilecek Yerler Toledo

Orta İspanya’daki bir dağın tepesinde yer alan Toledo, 16. yüzyıla kadar İspanyol başkenti olarak görev yapmıştı. Yahudiler, Hıristiyanlar ve Müslümanlar yüzyıllar boyunca birlikte yaşadığı için, kent bazen “Üç Kültür Şehri” olarak da anılıyor.

Bugün, Toledo, Roma İmparatorluğu’na kadar uzanan tarihî sanat ve mimarlık zenginlikleri ile bir çok turist için çok popüler bir destinasyondur. Toledo’da yapılacak en iyi şey, orta çağ sokaklarında kaybolmak ve muhteşem bir katedral, sinagog ve camiyi içeren tarihi mimarisine bakıp hayran olmaktır.

3. Cordoba

İspanya Gezilecek Yerler Cordoba

Cordoba, güney İspanya’nın Endülüs bölgesindeki Cordoba eyaletinin başkenti. Cordoba’nın tarihi meydanı Mezquita’da bulunan küçük orta çağ sokaklarının, plazaların ve bembeyaz evlerin bir araya geldiği bir labirent gibi.

Başlangıçta bir cami olarak inşa edilen Mezquita, günümüzde orijinal mimarisinin çoğunu korumayı başarmış olan görkemli bir katedral. İslami tarzda kırmızı ve beyaz çizgili kemerlerle süslü sütun ormanı, orta çağdaki Córdoba’nın görkemini ve önemini hatırlatıyor. Diğer ilgi çekici yerleri ise Hıristiyan Krallık Kalesi, Çiçek Caddesi, hediyelik eşya dükkanları ile Eski Yahudi Mahallesi.

4. San Sebastian

San Sebastian

San Sebastian, Biscay Körfezi kıyısındaki Kuzey İspanya’nın Bask ülkesinde yer alan Gipuzko eyaletinin başkenti. Bu güzel sahil kenti, mükemmel plajları ve olağanüstü yemek geleneği nedeniyle çok tüm dünya tarafından çok seviliyor.

Eski kent meydanı, Napolyon Savaşları sırasında neredeyse tamamen tahrip edilmesinden sonra 19. yüzyılda yeniden inşa edilen birçok tarihi binaya ev sahipliği yapıyor. San Sebastian’da, Avrupa’nın en iyi plajlarına sahip. Yüzme, kayak, güneşlenme ve sayısız su eğlenceleri sunan Playa de la Concha da bunlar arasındaki en popüler olanı denilebilir.

5. Valencia

Valencia

İspanya’nın en büyük ve önemli şehirlerinden biri olan Valencia doğu tarafında yer alıyor. Sanat ve Bilim Kenti olarak bilinen büyük bir kültürel ve eğlence kompleksini inşa eden şehir aynı zamanda Turia nehrinin de yönünü değiştirmiştir. Bu komplekste, bilim müzesi, planetaryum ve akvaryum gibi çeşitli sergiler ve aktiviteler yer alıyor.

Her sene Mart ayında Valencia bir çok farklı boy ve renkte papier-maèé figürlerinin sergilendiği Fallas Festivaline ev sahipliği yapıyor .Haftanın sonunda ise bu figürler bir seremoni eşliğinde yakılarak gece boyunca parti ve eğlence son gaz devam ediyor.

6. Sevilla

Sevilla

Olağanüstü turistik mekanlar, canlı festivaller ve coşkulu gece hayatı, İspanya’yı ziyaret etmek için Sevilla’yı en iyi yerlerden biri haline getiriyor. Endülüs’ün başkenti olan Sevilla, aynı zamanda bölgenin finansal ve kültürel başkenti. Şehir, Christopher Columbus’un gömülü olduğuna inanılan Sevilla Katedrali gibi çok önemli tarihi yerlere sahip. Bir başka önemli bina da, lüks bahçeleri ile bir Mağribi sarayı olan Real Alcazar.

7. Madrid

Madrid

İspanya’nın başkenti ve en büyük şehri olan Madrid, durmak bilmeyen gece hayatı mekânlarıyla ünlü. Kent Avrupa’daki en renkli kozmopolit şehirlerden biri ve şehri bu haline getiren de çeşitli etnik grupların çokluğu. Şehir merkezinde bulunan İspanya Kralının evi olan Kraliyet Sarayı, Madrid’in en popüler turistik merkezlerinden biri. Madrid’in (ve İspanya’nın) kalbi, festivaller, önemli gösteriler ve sokak sanatçılarının yanı sıra toplu taşıma ağı için bir merkez olarak hizmet veren büyük bir meydanda bulunan Puerta del Sol’dur. Bir diğer önemli meydan da renkli San Miguel Pazarı ile ünlü Plaza Mayor.

8. İspanyol Adaları

İspanyol adaları

İspanya, Avrupa’nın en güzel adalarından bazılarına da sahip. En büyük İspanyol Adaları, Balear Adaları ve Kanarya Adaları. İspanya anakarasının doğusunda, dört Balear Adaları (İbiza, Formentera, Mallorca ve Menorca), İspanya geri kalanından oldukça farklı bir karaktere sahip. Mallorca, dünyanın en büyük ve en iyi bilinen Balear adasıdır ve İbiza partisinin yapıldığı yer olarak ünlü. Kanaryalar olarak da bilinen Kanarya Adaları, Atlas Okyanusunun hemen güneyindeki Fas kıyısında bulunuyor. Güzel kumsalları, ılıman iklimi ve önemli doğal güzellikleri, özellikle Gran Canaria’daki Maspalomas Kum Tepeleri ve Tenerife’deki Teide Volkanı ile ziyaretçilerin ilgi odağı halinde.

9. Granada

Granada

Güney İspanya’nın Sierra Nevada dağlarının dibinde bulunan Granada, Granada eyaletinin başkentidir. Granada, geleneksel kültürlerin, hareketli bir gece hayatının ve Endülüs tarihini kapsayan Mağribi sanatının bir zirvesi olan dünyaca ünlü Alhambra’nın bulunduğu muhteşem mükemmel bir kültürel karışım sunuyor. Sadece Granada’ya bakan bu orta çağ kompleksinin mimarisini görebilmek için her yıl Avrupa’dan sayısız ziyaretçi akın ediyor. Avrupa’daki son Mağribi kalesi olan Alhambra, görkemli mimarisi, muhteşem ve yemyeşil bahçeleri ve şehrin nefes kesen manzaralarını sunuyor.

10. Barselona

Barselona

Kuzeydoğu İspanya’da bulunan Barcelona, ​​tarihi mimariden canlı alışverişe, canlı kültürüne ve canlı gece hayatına turistlerin aradıkları her şeyi sunduğu için ülkenin en iyi seyahat noktalarından biri olarak karşımıza çıkıyor.

Barselona’ya özgü olan Casa Batllo ve ünlü Sagrada Familia kilisesi ünlü mimar Antoni Gaudi’nin mimari yarattığım mimari başyapıtlar. Her ikisi de olağanüstü yapılar, büyüleyici tasarımlara, şekillere ve renk kombinasyonlarına sahip. Barselona’daki popüler etkinlikler arasında, ağaçlarla kaplı yaya caddesi olan La Rambla’da gezinti yapmak ve şehrin en popüler plajlarından biri olan Barcelona’da güneşlenmek yer alıyor.

Bu şahane ülkeyi keşfetmek hayallerinizi süslüyorsa İspanya uçak bileti seçeneklerini inceleyerek ilk adımı atabilirsiniz.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here