Uçak Bileti

Avrupalı ​​büyük sanatçıların en iyi eserlerinden bazılarına da sahip olduğu için Madrid müzeleri kesinlikle görülmeye değer. Çok az şehir Madrid’in yaşattığı bu sanat hazzını insana yansıtabiliyor ve sırf bu yüzden sanat severler Madrid’e tekrar tekrar gelmeye devam ediyor.

Yüzyıllar boyunca İspanyol soylular o zamanın en iyi sanatçılarını hep el üstünde tutarak ve şımartarak sanatı beslediler. Sonucunda da Goya, Velazquez, Flemish gibi büyük yetenekler çıkarttılar. Picasso, Dali ve Miro gibi ressamların eserlerinin de dünyanın en muhteşem müzelerine sahip şehirde sergilenmesi de sürpriz değil tabiki.

Madrid uçak bileti seçeneklerine göz atın.

Madrid’de Görülmesi Gereken Müzeler

Müzeleri seven ziyaretçilere tavsiyemiz Altın Müze Üçgenini ziyaret etmeleri. Bu üçgenin ilk noktası Museo Del Prado.

Mobil Uygulama

1. Museo Del Prado

Madrid’in en büyük ve en görkemli müzelerinden biri olan Prado Müzesi, aynı zamanda dünyanın en seçkin ve prestijli sanat galerilerinden biri olarak kabul ediliyor. Madrid’deki klasik sanatın en iyi koleksiyonuna sahip. Prado Müzesi’nde rastlayabileceğiniz ünlü isimler arasında, Fra Angelico, Botticelli, El Bosco, Titian, Rembrandt, Velazquez ve Goya yer alıyor.

2. Reina Sofia Ulusal Müze ve Sanat Merkezi

Bu üçgenin ikinci noktası Reina Sofia ulusal Müze ve Sanat Merkezi. Reina Sofia Sanat Galerisi, Madrid’in en ünlü 3.sanat galerisi. 20. yüzyıl sanatına odaklanan galerinin en dikkat çekici yönü ise Picasso’nun Guernica eserine ev sahipliği yapması. Picasso’nun dışında, Reina Sofia’nın, Dali, Bacon ve Kandinsky gibi sanatçıların eserleri de var. Müzede 20. yüzyıl sanat eserlerinin yanı sıra, güncel döneme ait geçici sergileri de sergiliyor.

3. Thyssen-Bornemisza Müzesi

Bu müzenin üçgeninin üçüncü noktası da Thyssen-Bornemisza Müzesi. Şehirdeki baş döndürücü ve en ünlü sanat galerilere sahip, Thyssen ailesinin özel koleksiyonunun sergilendiği Thyssen-Bornemisza Müzesi. Heykel, resim, el işi tekstil ürünlerinden ve el oymalarından oluşan 800 parça eserin sergilendiği müzede, Renoir, Durer, Van Eyck, Claude Monet, John Sargent Singer, Vincent Van Gogh, Henri Matisse ve Edvard Munch gibi ustaların eserlerine de ev sahipliği yapıyor.

Bunlar dışında Madrid’deki müzelerin bazıları da şehrin mimari harikalarına sahip. Ulusal Arkeoloji Müzesi de ziyaret edilebilecek müzeler arasında yerini alıyor. Müze, bu bölgedeki birçok arkeolojik eserlerin sergilendiği bir koleksiyona sahip.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here