Uçak Bileti

İspanya’nın başkenti Madrid, 3,5 milyona yaklaşan nüfusuyla İstanbul, Londra, Berlin ve Paris’ten sonra Avrupa’nın en büyük 5. şehri. İber Yarımadası’nın ortasında bulunan kent, müzeleri, mutlu bir yaşam süren güler yüzlü insanları, modern ve geçmişin izlerini bir arada taşıyan sokakları ile dikkat çekiyor.

Yazları 40 dereceye ulaşan boğucu sıcakların görüldüğü Madrid sokakları, şık otelleri, lezzetli İspanyol yemekleri sunan restoranları, etkileyici mimari yapıları ve popüler eğlence mekanları ile ziyaretçilerine keyifli anlar yaşatıyor

Madrid Gezilecek Yerler

Madrid-Gezilecek-Yerler

Madrid gezilecek yerler, baş döndürecek kadar çok sayıda. Şehirde mutlaka görülmesi gereken yerler arasında, Prado Müzesi, Milli Kütüphane, Mayor Meydanı, Lazaro Galdiano Müzesi, Madrid Kraliyet Sarayı, Buen Retiro Parkı ve Galdiano Müzesi yer alıyor.

Kentin buluşma noktalarından biri olan, en eski ve en büyük meydanı Plaza Mayor, soluklanmak için en uygun nokta. Meydanda zaman zaman gerçekleştirilen Flamenko, dans ve klasik gitar gösterileri özellikle turistler için oldukça çekici.

Mobil Uygulama

Dünyanın en önemli operalarından biri olan Teatro Real, 1850’den bu yana faaliyet gösteriyor. Operada temsil izlemek iyi bir seçenek olabilir. Madrid’in en çok tanınan sanat müzeleri Centro de Arte Riena Sofia, Museo del Prado ve Museo Thyssen-Bornemisza’nın her birine birer gün ayırmak gerekiyor. İspanyol sanatçılar ve dünyaca ünlü isimlerin eserlerini yerinde görmenin keyfi bambaşka.

Plaza de Cibeles’te bulunan Metropolis binasının kubbesi ve heykelleri göz alıcı. Parque Retiro’da göl kenarında soluklanmak ve botanik bahçesini ziyaret etmek de Madrid’de yapılacak aktiviteler arasında.

Palacio Real’in (Kral Carlos’un Sarayı) yanı başında yer alan Almudena Katedrali, zamanda yolculuk yapmak isteyenlerin saatlerce hayranlıkla bakabileceği güzellikte.

Madrid’e Nasıl Gidilir

Madrid-Nasil-Gidilir

İstanbul Havalimanı ve İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan haftanın 7 günü Madrid’e doğrudan uçuş bulunuyor. 4 saat 35 dakika süren uçuşlarla Barajas Havalimanı’na ulaşılıyor. Şehir merkezi havalimanı arası 16 kilometrelik bir mesafe var. Taksi, metro, otobüs ve araç kiralama seçenekleri ile şehir merkezine gidilebiliyor.

Avrupa’nın en köklü şehirleri arasında yer alan Madrid, sıcak ve samimi insanları, tarihi izler taşıyan sokakları, farklı akımların etkisindeki mimari yapıları ile keyifli bir seyahat için ideal. Bir uçak bileti ile ulaşılabilen şehir için şimdi harekete geçme zamanı.

Otobüs Bileti