Uçak Bileti

Madrid, İspanya‘nın başkenti ve ülkenin en kalabalık şehri. Müzeleri, meydanları ve tarihi mimarisiyle Avrupa’nın kendine özgü atmosfere sahip kentlerinden olan Madrid, modern metropol yaşamıyla da İspanya’nın en önemli finans, endüstri, kültür, sanat, medya, eğitim, bilim ve eğlence merkezi. Gezilcek pek çok yeri bulunan Madrdi, Thyssen-Bornemisza gibi Avrupa’nın en önemli müzelerine ev sahipliği yapmasıyla da ayrı bir öneme sahip.

Festivalleriyle ünlü, Flamenko’nun, boğa güreşlerinin, modanı ve futbolun kalbi Madrid’de yapılacak çok şey var! İspanyol mutfağı sunan tapas barları, gurme restoranları ve gece kulüpleri ile popülerliğinin hakkını veren kentte, dünyanın en ünlü ressamlarının eserlerini gezebilir, meydanlarda keyifli saatler geçirebilir, gece de kendinizi eğlence dünyasına bırakabilirsiniz.

Madrid uçak bileti seçeneklerine göz atın.

Madrid Yapılacak Şeyler

Avrupa’nın en eğlenceli şehirlerden Madrid, yapılacak şeyler bakımından birçok alternatif sunuyor. Madrid sokaklarında dolaşıp şehrin tadını çıkarmak bile başlı başına bir aktivite! Puerta del Sol Meydanı’nda kendinizi kalabalığa kaptırmak, Gran Via boyunca yürüyüp o güzel mimari yapıları seyretmek, biraz alışveriş yapmak, belki bir şeyler atıştırmak… El Retiro Park’ta sokak sanatçılarını izleyip El Estanque Gölü’nde tekne gezintisi yapmak ve Plaza Mayor Meydanı’nda sangria’nızı yudumlarken kendinizi başka bir zaman dilinde hissetmek Madrid’de yapılacak şeylerden yalnızca birkaçı.

1. Santiago Bernabéu Stadyumu’nu gezin

Avrupa futbolunun en güçlü takımlarından Real Madrid’in stadı olan Santiago Bernabéu, 85 bin seyirci kapasitesiyle dünyanın en büyük stadyumlarından. Futbol fanıysanız maç zamanları haricinde yapılan turlarla Santiago Bernabéu Stadyumu’nu ve stadın içinde yer alan Real Madrid Müzesi’ni mutlaka gezin. Müzenin içinde Real Madrid takımının tarihi boyunca kazandığı kupaları ve ödüller yer alıyor.

Futbol fanı olun olmayın, bu özel statta gezinize denk gelen herhangi bir maç olursa, izleme şansını kaçırmayın. Maç öncesi stadın dışındaki atmosfer, Real Madrid futbol takımının karşılanması, maç içinde taraftarın coşkusu emin olun sizi içine alacak. Çok şanslıysanız belki bir Real Madrid – Barselona derbisine bile denk gelebilirsiniz!

2. El Rastro Pazarı’nı keşfedin

Madrid’in en büyük bit pazarı olan ve La Latina Bölgesinde yer alanEl Rastro’da ikinci el eşyalarını satıyor. Pazar yeri, birçok tapas barın ve kafenin bulunduğu La Latina Bölgesi, özellikle öğrencilerin ve gençlerin uğrak mekânı. La Latina’ya gelmişken yalnızca El Rastro’yu gezmekle yetinmeyin, bölgeyi de keşfe çıkın.

3. Flamenko gösterisine hayran olun

Madrid’e gelip de bir Flamenko gösterisi izlemeden ayrılmayı düşünmeyin bile! İçkinizi yudumlayıp, yemeğinizi yerken Flamenko gösterisi izleyebileceğiniz barlarda bu muhteşem dansın tadını çıkarın. Gündüzü kadar geceleri de hareketli geçen Madrid’de, yemek sonrası birkaç saat geçirmek için adım attığınız trendy barlarla başlayan gece turunuza bir gelenek haline gelmiş Flamenko şovlarıyla devam edebilirsiniz.

4. Hard Rock Kafe’ye merhaba deyin

Siz de Hard Rock Cafe tutkunlarındansanız Madrid’deki şubesini de es geçmeyin. Kristof Kolomb Heykeli’nin bulunduğu, Plaza de Colón Meydanı’nda bulunan Madrid Hard Rock Cafe, lisanslı ürünlerinin satıldığı mağazası ve leziz yemekleriyle sizi bekliyor. Ardından kulüp tarzındaki gece kulüplerinden elektro, house müzik meraklılarına hitap eden mekanlarda sabahın ilk ışıklarına kadar eğlenceye doyabilirsiniz.

5. Outlerlerde alışveriş yapın

Bir alışveriş tutkunuysanız, modanın kalbi Madrid sizi çok mutlu edecek bir şehir. Diğer yandan Madrid’e gelmişken uygun fiyatlı bir şeyler bakayım diyorsanız, şehir merkezine 30 dakika uzaklıkta ve toplu taşımayla rahatça ulaşabileceğiniz Madrid outlet mağazaları tam sizin için! Las Rozas Outlet Merkezi dünyaca ünlü markaları indirimli fiyatlara almak için en güzel seçenek. Üstelik Madrid şehir merkezine sadece yarım saat uzaklıkta.

6. Prado Müzesi’nin şaheserlerine doyun

Yalnızca İspanya’nın değil dünyanın da en prestijli sanat müzelerinden olan Prado Müzesi, koleksiyonu kadar 19.yüzyıl başında inşa edilen binasıyla da başlı başına bir mimari eser niteliğinde. Krallık koleksiyonlarının toplanmasıyla oluşan Prado Müzesi’nde bugün binlerce çizim ve baskı, madeni paralar da sergileniyor. Avrupalı ressamların tablolarıyla bilinen müze koleksiyonunda Diego Velázquez’den Goya’ya, Botticelli’den Van der Weyden’e kadar yıldızlar geçidi hâkim.

7. La Gran Via’yı boydan boya yürüyün

Madrid’in en popüler caddesi olan La Gran Via, şehrin hem alışveriş hem eğlence hem de gece hayatı için vazgeçilmez. Adeta New York Broadway’inin İspanyol versiyonunu olan La Gran Via’da şehrin önemli operaları Teatro Campac Gran Via ve Teatro Lara’ya da ev sahipliği yapıyor. Yolun iki tarafında gözlerinize hitap eden mimari yapılar ise Art Deco, Art Nouveau ve Romanesk stillerin en güzel örnekleri.

8. Teatro Real’de bir sunum izleyin

İspanya’nın en önemli kültür kurumlarından biri olarak kabul edilen Kraliyet Tiyatrosu (Teatro Real), Museo Nacional del Prado ve Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofía ile birlikte ülkenin en önemli üç kültür kuruluşundan biri. 50 veya 90 dakika süren ve çeşitli dillerde verilen günlük rehberli turlarla da gezebileceğiniz yapıda bir sunum izlemenin ise keyfi bambaşka. Bizet’nin Carmen’i, Puccini’nin La bohème’i, Donizetti’nin Lucia di Lammermoor’u veya Verdi’nin Aida’sını izlemek muazzam bir şans!

9. El Palacio Real de Madrid’de ihtişamı görün

İspanya Kralının resmi konutu olan El Palacio Real de Madrid, 18.yüzyılda devlet törenleri ve resmi ziyafetler için kullanılıyordu. Altın ve gümüş işlemeli görkemli sarayın içi de dışı kadar ihtişamlı. Sarayın dekoru kadar Kraliyet Koleksiyonu’nda yer alan Caravaggio, Velázquez ve Goya’nın tabloları, antika mobilyalar ve heykeller de insanı kendilerine hayran bıraktırıyor.

10. Estanque del Retiro’da sandalla gezintiye çıkın

Madrid’in en fazla yeşil alanına sahip olan ve 130 hektarlık bir alana yayılan Retiro Park’ta sokak müzisyenleri ve jonglörlerin yanı sıra, ressam ve falcıların bulunduğu rengarenk bir yer. Parkta en çok yapılan aktivitelerin başında ise, bir sandal Estanque del Retiro’da gezintiye çıkmak. Göl kıyısında Kral XII. Alfonso ile Bosque de los Ausentes Anıtlarını görebilir, gölün bir ucundaki Kristal Saray’ı gezebilirsiniz. Park sınırları içerisinde bulunan ve Museo del Ejército ve Casón del Buen Retiro müzelerini ziyaret edebilirsiniz.

Madrid’de yapılacak şeyler elbette bunlarla sınırlı değil. Madrid seyahati için kendinize birkaç gün daha ayırabilirsiniz, bu şehirde pek çok şey keşfedebilirsiniz. Diğer yandan Avrupa’nın en önemli müzeleri arasında yer alan müzeleri gezmek, Don Kişot Heykelinin önünde fotoğraf çektirmek Madrid geziniz sırasında yapmadan dönmemeniz gereken şeyler!

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here