Uçak Bileti

İspanya’nın başkenti Madrid, ülkeyi ziyaret eden birçok turistin ilk duraklarından biri. Dünyanın en hareketli başkentlerinden biri olan şehir renkli gece hayatı, zengin kültür-sanat yaşamı, alışveriş olanakları ve gastronomi çeşitliliği ile farklı birçok alanda ziyaretçilerine alternatifler sunuyor.

Coğrafi konumuyla İspanya’nın merkezinde yer alan Madrid, yakın çevresinde de çok sayıda gezilecek görülecek rotaya sahip. Madrid seyahatinize Madrid yakınlarında gezilecek yerleri de ekleyerek İspanyol kültürünü daha yakından tanıma şansınız bulunuyor.

Madrid Yakınlarında Gezilecek Yerler

En uygun Madrid uçak bileti için turna.com Madrid sayfasınız ziyaret edin. İstanbul Madrid arasında her gün 36 sefer gerçekleştiriliyor.

1. Segovia

Segovia

Segovia, yüzyıllar boyu Keltlere, Romalılara, Endülüslere ve Hristiyanlara ait olmuş ülkenin en eski şehirlerinden. Kristof Kolomb’un yeni dünya gezisini finanse eden Isabella, 1474’te San Miguel de Segovia Kilisesi’nde büyük bir tören ile kraliçe ilan edilmişti.

Mobil Uygulama

UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan Segovia Su Kemeri, şehrin en çok ziyaret edilen tarihi yapısı. Geçmişi 1. yüzyıla kadar uzanan su kemeri tam 25 bin blok taştan oluşuyor ve inşasında çimento kullanılmamış olması da burayı tam bir mimari başyapıt olarak öne çıkartıyor. Segovia, Madrid’den 80 km uzaklıkta. Hızlı trenle 30, otobüs ile 60 dakikalık bir mesafede.

2. Toledo

Toledo

İspanya’nın ilk başkenti Toledo, sadece tarihi sokaklarında dolaşmak için bile gelinebilecek bir şehir. Bir yamaca kurulan kenti keşfetmenin en iyi yolu tepeden aşağıya doğru yavaş bir yürüyüş. İspanya’nın en büyük sanatçılarından El Greco’nun evim dediği kentin atmosferi insanın içinde çok güzel duygular uyandırıyor.

Toledo’da Hristiyan, Yahudi ve Müslüman kültürlerinin karışımını yansıtan bir kent. Yüzyıllar boyu farklı zamanlarda bu üç dine inananlar tarafından kullanılan binaları görebiliyorsunuz. Alcazar Katedrali, mutlaka görmeniz gereken bir yapı. Toledo, hızlı tren ile Madrid Atocha İstasyonu’ndan 33 dakika sürüyor.

3. El Escorial Manastırı

El Escorial Manastırı, Madrid’in 50 km kuzeybatısındaki Sierra de Guadarrama Dağı eteklerinde kurulu. Manastır, kraliyet sarayı, okul ve müzeden oluşan El Escorial olarak bilinen kompleksin bir parçası. Roma’da Aziz Petrus Bazilikası’nda çalışan bir mimar tarafından 16. yüzyılda inşa edilen manastır ile Kral II. Phillip’in İspanya’nın Hristiyan dünyasındaki etkisini göstermesi amaçlanıyordu.

Manastır, San Lorenzo el Real del Escorial adıyla da biliniyor. Başlangıçta Hieronymite keşişleri için yapılmış olsa da günümüzde Saint Augustine Kilisesi tarafından kullanılıyor. Manastırda birçok dilde el yazmalarının bulunduğu ve dünyanın en önemli kütüphaneleri arasında gösterilen Reiga Kütüphanesi de yer alıyor. Madrid’deki yapabileceğiniz günübirlik geziler arasında, her gün çok sayıda tren seferinin bulunduğu El Escorial’i listenize ekleyebilirsiniz.

⏱ El Escorial Manastırı ziyaret saatleri kış dönemi (Ekim – Mart) 10.00-18.00, yaz dönemi (Nisan – Eylül) 10.00-20.00 ? El Escorial Manastırı giriş ücreti 12€, 5-16 yaş arası ziyaretçiler 6€. Online bilet için tıklayın.

4. Mendoza Kalesi

Mendoza kalesi

Madrid’in 50 km kuzeyinde, Manzanares el Real şehrinde bulunan Mendoza Kalesi, 15. yüzyıl İspanyol mimarisinin en belirgin örnekleri arasında sayılıyor. Ülkenin en iyi korunmuş kalelerinden olan yapı, günümüzde müze olarak hizmet veriyor. Özgün bir mimariye sahip olan kale Manzanares el Real Kalesi adıyla da biliniyor.

⏱ Mendoza Kalesi ziyaret saatleri salı-cuma arası 10.00-17.30, cumartesi ve pazar günleri ise 10.00-18.00. Pazartesi günleri ziyarete kapalı ? Mendoza Kalesi giriş ücreti 2€.

5. Cuenca

Cuenca spain

Orta çağ şehri Cuenca, kayalıklara asılı evleriyle unutulmaz bir kasaba. Cuenca’da bulunan binaların tarihi 12. yüzyıla kadar uzanıyor. İspanya’da orta çağ atmosferini yaşayabileceğiniz yegane şehirlerden biri olan Cuenca, Madrid’den yaklaşık 160 km uzaklıkta yer alıyor. Hızlı tren bağlantısı ile ulaşım kolay.

6. Avila

Avila spain

Avila, eğer kiliseleri ve katedralleri gezmeyi çok seven biriyseniz asla kaçırmamanız gereken bir yer. ‘Taş Kenti’ olarak bilinen Avila’nın Gotik ve Roma kökenli kiliseleri şehrin genel görünümünü oluşturuyor. Şehirde ziyaret edilebilecek en güzel kilise sur duvarının bir parçası olan Romanesk ve Gotik özelliklerine sahip Avila Katedrali.

7. Kayıplar Vadisi

Kayıplar Vadisi (Valley of the Fallen), dünyanın en tartışma yaratan anıtlarından biri olarak kabul ediliyor. Diktatör Francisco Franco, vadideki bazilikanın İspanyol iç savaşında ölenleri onurlandırmak için yaptırılmasını emretti. Bazilika inşaatında ise suçluları çalıştırdı.

El Escorial’dan birkaç dakika uzaklıkta bulunan ve bir milli park olan Kayıplar Vadisi, 1930’daki savaşta öldürülen 40 bin kişinin ebedi istirahat yeri. Kilise ayrıca, orada yaşayan ve İspanyol iç savaşında ölmeyen tek kişi olan Franco’nun mezarına da ev sahipliği yapıyor.

⏱ Kayıplar Vadisi ziyaret saatleri pazartesi hariç haftanın 6 günü 10.00-19.00. ? Kayıplar Vadisi giriş ücreti 5€, füniküler ücreti 1,50€. Çarşamba günleri ücretsiz ziyaret edilebiliyor.

Kozmopolit bir metropol olan Madridlilerin ünlü bir sözü var: ‘Madrid’deyseniz, Madridlisiniz!’ Siz de tam bir Madridli gibi kentin hakkını vererek gezin. Alışverişin her daim canlı olduğu caddelerin, seçkin kafelerin, ziyaretçilerini bir tabak tapas ve bir bardak horchata ile hareketli gecelere hazırladığı şehrin atmosferine karışın.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here