Uçak Bileti

Romanesk, Gotik, Rönesans ve Barok dönemlerinin muhteşem mimarisini yansıtan Prag, Avrupa‘nın en güzel ve romantik şehirlerinden biri olarak kabul ediliyor. Orta Çağ’ın tarihi ve kültürel dokusunu yakından görme fırsatı bulacağınız bu büyüleyici şehirde, sevdiğinizle birlikte tatlı bir hafta sonu kaçamağı yapmaya ne dersiniz?

Prag’ta Mutlaka Görülmesi Gereken 10 Harika Yer

1. Astronomik Saat

15. yüzyıldan bu yana Prag sokaklarını süsleyen Astronomik Saat, ilginç yapısının yanı sıra gözlem kulesinden izlenebilen panaromik şehir manzarasıyla da kendine hayran bırakıyor. Üzerinde üç farklı kadran bulunan ve her saat başında 12 havarinin bir pencereden diğerine geçiş yaptığı bu saat, şehrin en popüler turistik adreslerinden.

2. Karl Köprüsü

Mobil Uygulama

1357-1400 yılları arasında Kral 4. Charles tarafından yaptırılan Karl Köprüsü, Vltava Nehri’nin üzerinde bulunuyor. Mala Strana’yı Stare Mesto’ya bağlayan ve yalnızca yaya trafiğine açık olan bu tarihi köprü, üzerinde sıralanan 30 heykel ve kuleleri ile etkileyici bir görünüm oluşturuyor. 516 metre uzunluğundaki Karl Köprüsü’nde sokak sanatçıları ve hediyelik eşya tezgahları arasında keyifli bir yürüyüş yapma fırsatını kaçırmayın.

3. Eski Şehir Meydanı

Orta Çağ’dan günümüze dek mimari dokusunu ve görünümünü korumayı başaran Eski Şehir Meydanı, Astronomik Saat, Tyn Kilisesi, Meryem Ana Kilisesi, Aziz Nikolaus Katedrali gibi şehrin tarihi yapılarına ev sahipliği yapıyor. 13. yüzyıldan bu yana Çekya’nın merkezi olarak kullanılan bu eski pazar meydanı, özellikle Noel Pazarı zamanında oldukça hareketli ve renkli görüntülere sahne oluyor.

4. Prag Kalesi

9. yüzyılda tüm şehre hakim bir noktada inşa edilen Prag Kalesi, aynı zamanda dünyanın en büyük antik kalesi olma özelliğine de sahip. Karl Köprüsü ile Eski Şehir Merkezi’ne bağlanan kalede, Aziz Vitus KatedraliAziz George Bazilikası, Eski Kraliyet Sarayı, Altın Yol ve Yaz Bahçeleri gibi pek çok yapı ve yeri de ziyaret edebilirsiniz.

5. Tyn Kilisesi

Eşit uzunlukta olmayan kuleleri ile uzun yıllar Prag’ın en uzun binası olarak anılan Tyn Kilisesi, 14.yüzyılda inşa edilmiş. Eski Şehir Meydanı’nda yer alan bu ihtişamlı yapı, Gotik mimarinin şehirdeki en güzel örneklerinden biri olarak dikkat çekiyor. Giriş ücreti olmayan Tyn Kilisesi’nin içerisinde Rönesans, Gotik ve Erken Barok dönemlerinden kalma eserler bulunuyor.

6. Petřín Tepesi ve Petřín Kulesi

Şehrin panoramik manzarasını görebileceğiniz Petřín Tepesi, merkeze 1,5 kilometre uzaklıkta yer alıyor. Zirveden Vltava Nehri’ni, Charles Köprüsü’nü, Prag Kalesi’ni ve birçok tarihi yapıyı görmek mümkün. Petřín Tepesi’ne yürüyerek veya teleferikle ulaşabilirsiniz. Tepede yer alan ve Eiffel Kulesi’ni andıran Petřín Kulesi, 1891 yılında inşa edilmiş. 63 metre yüksekliği olan kulede gözlemevi ve sergi alanları bulunuyor. 299 basamaktan oluşan kuleye asansörle de çıkabilirsiniz.

7. John Lennon Duvarı

Müzik tarihinin efsanevi gruplarından biri olan The Beatles’ın kurucusu, ortak söz yazarı ve solisti olan John Lennon’un mirası ve barış mesajları, 80’ler Çekoslavakya hükmetinin baskısı altındaki toplumun gençlerinin ifade ve özgürlük simgesi haline gelmiş ve bu duvar, 80’lerde Çekoslavakya’da hükümetin baskısı altındaki toplumdaki gençlerin ifade ve özgürlük simgesi arayışı sonucu John Lennon’a ithaf edilerek gençlerin ifade platformu olarak kullanılmış. Dünyanın dört bir yanından Prag’a gelen turistlerin mutlaka ziyaret ettiği John Lennon Duvarı’nda aşk, müzik, barış temalı graffittiler, hayranlarının mesajları yer alıyor.

8. Národní Galerie v Praze (Ulusal Galeri)

Çek Cumhuriyeti’nin Ulusal Sanat Galerisi, geniş bir sanat koleksiyonuna ev sahipliği yapıyor. Ulusal Galeri, Prag’ın çeşitli yerlerinde bulunan müzeleri de kapsıyor. 7. bölgede yer alan Veletržní palác (Fuar Sarayı)’ında çağdaş ve modern sanatın en güzel örneklerini görebilirsiniz. Prag Kalesi yakınında yer alan Šternberk Sarayı, Orta Çağ ve Barok dönemlerine ait eserlerden oluşan bir koleksiyona ev sahipliği yapıyor. Hemen yakınındaki Kinský Sarayı’nda Barok dönemine ait eserleri görebilirsiniz. 1. bölgede yer alan Bohemya Azizesi Agnes Manastırı, tarihi 14. yüzyıla uzanan Orta Çağ eserlerinin sergilendiği bir başka sanat durağı.

9. Vltava Nehri

430 kilometrelik uzunluğuyla ülkeden geçen en uzun nehir olan ve Prag’ı ikiye bölen ve kusursuz bir güzeliğe bürüyen Vltava Nehri’nde tekne turu yaparak şehir manzarasını nehirden izleyebilir, su bisikleti ve kano kiralayarak nehirde keyifli bir tura çıkabilirsiniz.

dancing house
dancing house

10. Dancing House (Dans Eden Ev)

Prag’ın sembolik yapılarından biri olan Dancing House (Dans Eden Ev), Frank Gehry ve Vlado Milunić tarafından tasarlanan 1992’de yapımına başlayan bina 1996 yılında tamamlanmış. Postmodern mimarinin en güzel örneklerinden biri olan bu bina, 1930’lu yıllarda Hollywood’un dans eden çifti Fred Astaire ve Ginger Rogers’ı andırdığı için Dans Eden Ev adını almış. Prag’ın 2. bölgesinde yer alan bu muhteşem binayı mutlaka görmelisiniz.

Prag uçak bileti kampanyalarına göz atarak, Avrupa’nın en popüler ve etkileyici şehrini yakından keşfetme fırsatı yakalayabilirsiniz.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here