Uçak Bileti

Malmö, Danimarka’nın Kopenhag şehrine bağlanan uzun köprüsü, parkları ve tarihi binalarıyla öne çıkan bir yerleşim yeri. Ülkenin güneyinde, Skåne bölgesinde yer alan Malmö; İsveç’in en büyük üçüncü, İskandinavya ülkelerinin ise en büyük altıncı şehri. Ülkenin en hareketli limanlarından birine sahip olan şehir, Başkent Kopenhag’a 20 kilometre uzaklıkta bulunuyor. İsveç’in en çok göç alan şehirleri arasında gösterilen Malmö, gezilip görülecek yerler bakımından da bir hayli zengin bir coğrafya. Avrupa seyahatlerinin sevilen rotaları arasındaki bu şirin şehri ziyaret etmek için Schengen vizenizi almayı da ihmal etmeyin.

Malmö’de Mutlaka Görülmesi Gereken Turistik Yerler

1. St. Petri Kilisesi

14.yüzyılda yaptırılmış İsveç gotik mimarisinin en önemli eserlerinden biri olan St. Petri Kilisesi tuğlalı dış cephesi ve yüksek kulesiyle dikkat çekiyor. Kentin en eski yapılarından da biri aynı zamanda.

2. Stortorget (Belediye Binası)

Şehrin en gösterişli binalarından birisi de Stortorget (Belediye Binası). Kırmızı tuğlalı gri taş kabartmaları olan, üzerinde kuleleri ve bu kulelerin içerisinde heykellerin bulunduğu güzel bir bina.

Mobil Uygulama

3. Lilla Torg

Lilla Torg, şehrin en hareketli buluşma noktası. Şehrin en eski Pazar yerlerinden biri olan Lilla Torg’da günümüzde çok güzel kafe ve restoranlar hizmet veriyor.

4. Kungsparken

İsveç’in genelinde olduğu gibi bu şehirde de güzel ve yeşil parklar var. Şehrin en ünlü parkı ise Kungsparken. Burası çok çeşitli bitkilerin eski asırlık ağaçların bulunduğu sessiz sakin ve güzel yürüyüşler yapabileceğiniz bir park.

5. Malmö Opera Binası

Şehirde biraz da sanatsal bir şeyler yapmak isterseniz Opera Binası’na gidebilirsiniz. Hatta imkanınız varsa burada bir gösteri izlemeyi de ihmal etmeyin.

6. Oresund Bridge

Oresund Bridge, alt katında tren üst katında arabaların gidebildiği İsveç’in Malmö şehriyle Danimarka’nın Kopenhag kentlerini birbirine bağlayan dünyanın en uzun köprülerinden biri. Manzarası çok güzel bu fırsatı değerlendirin.

7. Malmo Stadsbibliotek

Modern ve cam ağırlıklı dış cephesiyle dikkat çeken güzel bir kütüphaneyi olan Malmo Stadsbibliotek‘e uğrayıp, ücretsiz kitap gazete dergi vs okuyarak keyifli bir mola verebilirsiniz.

8. Teknoloji ve Endüstri Müzesi

Size adeta zamanda yolculuk yapıyormuşsunuz hissi uyandıracak olan Teknoloji ve Endüstri Müzesi‘nde geçmişten bu güne pek çok eşya bulabilirsiniz. Buharlı trenden, dev eski pusulalara kadar çok çeşitli eşyalar sergileniyor.

Türkiye’den aktarmalı uçuşlarla seyahat edilebilen bu şehir için seyahat planları yapmadan önce Malmö uçak bileti kampanyalarına göz atarak seyahatinizi daha ekonomik hale dönüştürebilirsiniz. İskandinav coğrafyasını keşfetmek isteyenler için yola çıkma zamanı!

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here