Uçak Bileti

Orta Doğu’da Arabistan Yarımadası’nın doğusunda, İran (Basra) Körfezi’nin batısında yer alan Katar, kuzeybatıda Bahreyn, batı ve güneyde Suudi Arabistan ve doğuda Birleşik Arap Emirlikleri ile çevrili. Ülkenin tek kara sınırı ise Suudi Arabistan’la.

Kişi başına düşen geliri ile dünyanın en zengin ülkelerinden biri olan Katar, doğalgaz rezervleri ile dünyanın sayılı ülkelerinden biri. Katar’ı keşfetmek isteyenlerin yolu ülkenin görkemli başkenti Doha’ya düşüyor.

Katar uçak bileti seçeneklerine göz atın.

Katar’a nasıl gidilir?

Katar’ın başkenti Doha, ülkenin dış dünyaya açılan kapısı konumunda. Bölgenin en önemli aktarma merkezlerinden biri olan Doha’da Hamad Uluslararası Havalimanı’nı kullanarak Afrika ve Asya başta olmak üzere dünyanın birçok noktasına aktarmalı olarak ulaşılabiliyor.

Katar’ın başkenti Doha’ya İstanbul Havalimanı, İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı, İzmir Adnan Menderes Havalimanı, Ankara Esenboğa Havalimanı ve Adana Havalimanı’ndan direkt uçak seferleri düzenleniyor.

Qatar Airways, Türkiye ile Katar arasında en çok uçuşa sahip hava yolu şirketi. Pegasus Hava Yolları ve Türk Hava Yolları’nın da Doha’ya uçuşları bulunuyor.

Hamad Havalimanı, Doha kent merkezine 15 km uzaklıkta. Havalimanından şehir merkezine ulaşım için taksi, özel transfer aracı ve kiralık araç seçenekleri bulunuyor. Toplu ulaşım sistemi ise yok. Qatar Airways ile aktarmalı uçuşu olanlara hava yolu şirketi birkaç saatlik şehir turu hediye ediyor.

İstanbul-Doha uçuş süresi 4 saat 25 dakika, Ankara-Doha uçuş süresi ise 3 saat 40 dakika.

Etihad Airways ile Abu Dabi, Gulf Air ile Bahreyn aktarmalı olarak da Doha’ya uçmak mümkün. Aktarmalı uçuşlar bekleme süresiyle birlikte yaklaşık 8 saat sürüyor.

Katar’dan aktarmalı uçuşlar

Qatar Airways, Doha aktarmalı uçuşlarıyla dünyanın birçok noktasını birbirine bağlıyor. İstanbul-Doha uçuşunun ardından Qatar Airways’in uçuş rotasında olan Asya, Okyanusya, Latin Amerika ve Afrika ülkelerine seyahat etmek mümkün.

Dünyanın en modern havalimanlarından biri olan Hamad Havalimanı’nda havalimanının olanakları yolcu memnuniyeti açısından detaylandırılmış. Kişiye özel uyuma salonlarından, yatar deri koltuklara kadar dinlenme seçeneklerinin bulunduğu havalimanının alışveriş ve oyun alanları da yolcuların bir sonraki uçuşunu beklemeleri sırasında sıkılmasını engelliyor.

Doha’da gezilecek yerler

Orta Doğu’nun en modern ülkelerinden Katar’ın başkenti Doha’da etkileyici sahil şeridi Corniche (Korniş), İslam Eserleri Müzesi, Banana Island, Souq Waqif Çarşısı, Katara Kültür Köyü, Khor Al Adid, West Bay ve İnci Adası (Pearl Island) gezilecek yerler arasında.

Şehirde dünyaca ünlü otellerin sunduğu 5 yıldızlı konaklama imkanı bulunuyor. Alkolün yalnızca ruhsatlı yerlerde tüketilebildiği Doha’da birçok otel ve restoranda alkol tüketimine izin veriliyor.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here