Uçak Bileti

Macaristan‘ın başkenti olan Budapeşte, Tuna Nehri’nin ayırdığı iki şehir Budin ve Peşte’nin birleşiminden oluşuyor. Orta Avrupa’nın en büyük ikinci şehri olan kent, farklı kültürlere ev sahipliği yaptığı için kültürel anlamda oldukça zengin. Budapeşte’de görülmesi gereken en önemli yerlerden biri de görkemli anıt heykelleriyle Kahramanlar Meydanı. Macarlar için çok önemli olan meydanda, Macar tarihinin en önemli liderlerinin anıt heykelleri yer alıyor.

Kahramanlar Meydanı veya Heroes Square (Macarca adı Hösök tere) Budapeşte’nin en çok ziyaretçi çeken yeri. Hem Kahramanlar Meydanı hem de yanındaki Varsliget Parkı 19. yy sonlarında düzenlenmiş. Meydanın ortasındaki Milenyum Anıtı 1895’de Macar hükümeti ülkenin 1000 yıllık geçmişindeki kahramanları onurlandırmak adına düşünülmüş. Budapeşte’de mutlaka görülmesi gereken bir yer.

Kahramanlar-Meydani-BudapesteHeykeller ise aralarında kendisinin de bulunduğu bir çok farklı heykel yapmış olan György Zala ve birkaç diğer farklı heykeltraşlar tarafından yapılmış. Kahramanlar Meydanında bulunan Milenyum Anıtı 1894’te Albert Schickedanz tarafından tasarlanmış ve 35 yıl sonra da yapımı tamamlanmış. 

Meydan şu anki ismini 1932 yılında Milenyum Anıtı’nın tamamlanmasından sonra almış. Kahramanlar Meydanı’ndaki Milenyum Sütunu bu anıtın odak noktası. En tepesinde de baş melek olan Gabriel’in bir heykeli bulunuyor.

Sütunun arkasında ise yarım daire şekiinde bir bölgede Macaristan tarihine adını yazdırmış ünlü admaların heykelleri bulunuyor. Sıralanmış heykeller Savaş, Barış, Çalışma, Yardım, Bilgi ve Zafer’i sembolize ediyor.

Mobil Uygulama

Kahramanlar-Meydani-BudapesteAnıtlar bölgesinin çevresinde de Macar soylarını temsil eden yedi şefin de heykelleri bulunuyor. Bu şefler Arpad tarafından yönetilmiş ve şu anda Macaristan olarak bilinen yeri fethetmiş kişiler.

Budapeşte, ortasından Tuna Nehri’nin geçtiği, Avrupa’nın en güzel başkentlerinden biri. Balıkçı Tabyası, Gellert Tepesi, Parlemento Binası, Andrassy Bulvarı, Vörösmarty Meydanı ve Vaci Utca sokağı ve eğlenceli kaplıcaları rotada yer alması gereken önemli yerler.

Kahramanlar-Meydani-Budapeste

Budapeşte’de görülecek birçok yere yürüyerek ulaşılabilir ancak isterseniz metro veya otobüs de kullanabilirsiniz. Budapeşte’nin harika ulaşım ağı, üç hatlı bir metro, otobüs, tramvay ve troleybüslerden oluşuyor.

Budapeşte, kozmopolit bir şehir olduğu kadar yıl boyunca devam eden olağanüstü kültürel aktivitelere sahip. Budapeşte‘deki ünlü kaplıcaları da unutmamak lazım. Szechenyi Kaplıcaları en ünlüsü. Yine Sziget Festivali şehrin en önemli müzik festivallerinden biri.

Türk Hava Yolları ve Pegasus’un haftanın her günü, yaklaşık 2 saat süren direkt uçuşlarıyla Budapeşte Ferenc Liszt Havalimanına uçuyor. Budapeşte uçak bileti kampanyalarını takip edin. Şehir merkezine 23 kilometre uzaklıktaki havalimanındaki geliş terminalinde bulunan minibüsleri kullanarak ortalama 1 saat süren yolculuğun sonunda şehir merkezine ulaşabilirsiniz.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here