Uçak Bileti

Orta Avrupa’da denize kıyısı olmayan bir ülke olan Macaristan, batıda Avusturya ve Slovenya, kuzeyde Slovakya, doğuda Romanya ve Ukrayna, güneyde Sırbistan ve Hırvatistan’la komşu. OECD, NATO, AB ve Schengen üyesi olan ülke, Türk vatandaşlarından Schengen vizesi istiyor. Uzun yıllar Osmanlı hakimiyetinde kalan ve bu nedenle kültürel ve mimari dokusunda o dönemlerden izlere rastlanan Macaristan, eşsiz doğal güzellikleriyle de adından söz ettiriyor. Gezilip görülecek sayısız yapı ve esere ev sahipliği yapan ülke, renkli eğlence yaşamıyla da Avrupa’nın önde gelen yerlerinden.

Macaristan’da Gezmeniz Gereken 5 Turistik Şehir 

1. Budapeşte

Dünyanın en popüler 15 turistik ülkesinden biri olan Budapeşte, aynı zamanda Macaristan’ın başkentliğini de yürütüyor. Doğası ve kültürel zenginliğiyle dünyanın en güzel şehirlerinden arasında gösterilen Budapeşte, eğlence yaşamının nabzını tutan gece kulüpleri, barları ve restoranlarıyla da hayranlık uyandırıyor.

2. Pécs

Macaristan’ın güneyinde, Hırvatistan sınırına yakın bir konumda yer alan Pécs, ülkenin en büyük beşinci şehri olarak da biliniyor. Orta Çağ döneminde ülkenin eğitim merkezi olarak kabul edilen Pécs, 2010 yılında Avrupa Kültür Başkenti unvanını almış. Şehirde görülecek turistik yerler arasında; Neo-Romaneks Katedrali, Yakovali Hasan Paşa Camii ve İdris Baba Türbesi gibi yapılar da bulunuyor.

Mobil Uygulama

3. Debrecen

Budapeşte’den sonra Macaristan’ın en büyük ikinci şehri olan Debrecen’de, nüfusun yüzde 13’ü öğrencilerden oluşuyor. Avrupa’nın en köklü üniversiteleri arasında kabul edilen Debrecen Üniversitesi, kaliteli eğitiminin yanı sıra 1500’lü yıllardan kalma tarihi binasıyla da dikkat çekiyor. Şehrin en önemli turistik yapılarını ise Büyük Kilise ve üniversitenin ana binası olan Nagyvarad oluşturuyor.

4. Eger

Ülkenin şarap başkenti olarak anılan Eger‘de, şehrin dört bir yanında üzüm bağları sıralanıyor. Orta Çağ’dan bu yana şarap üreticilerinin koruyucusu olan Aziz John onuruna dikilen ilk katedrale de ev sahipliği yapan şehirde, 96 kilometre uzunluğunda bir yeraltı şehri bulunuyor. Bu yeraltı şehri şarapların saklandığı bir mahzen olarak kullanılıyor.

5. Szeged

Antik çağlardan bu yana önemli bir yerleşim yeri olan Szeged, ülkenin en ünlü ve şirin şehirlerinden biri. İçerisinden şehri ortadan ikiye bölen Tizsa Nehri geçen Szeged, huzur dolu atmosferi ve yüksek yaşam standartlarıyla Avrupa’nın en yaşanabilir yerleri arasında bulunuyor. Sokaklarında bisikletle dolaşan genç ve yaşlı insanları görebileceğiniz bu sakin şehir, kafa dinlemek isteyenler için oldukça cazip bir seçenek.

Siz de Macaristan uçak bileti kampanyalarını takip ederek, doğaya, kültüre ve şaraba doyacağınız bu etkileyici şehirlere doğru yola koyulabilirsiniz.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here