Uçak Bileti

Macaristan‘ın başkenti Budapeşte, Orta Avrupa’nın masalsı şehirlerinden. Bölgenin en çok ziyaretçi ağırlayan kentlerinden Budapeşte, yılın her dönemi onlarca farklı etkinlik ile ziyaretçilerine unutulmaz deneyimler sunuyor.

Budapeşte’yi keşfetmenin onlarca yolu var; yürüyerek, otobüsle, tramvay ve metro ile su üzerinde, bisikletle ve hatta teknelerle…

Budapeşte uçak bileti seçeneklerine göz atın.

Şehri ziyaret edenlerin mutlaka görmesi gereken yerleri, birçok kişinin gezi rotasının ilk durağı olan yükseklerden başlayalım: Kale Bölgesi ve Buda Kalesi, Budapeşte’ye hakim tepede, enfes bir manzaraya sahip. Nefes kesici Gellért Tepesi’ne tırmanıp UNESCO Dünya Mirası olan şehrin hisardan manzarasını izleyebilmek için yürümeyi göze almak şart.

Mobil Uygulama

Nehrin karşı kıyısında Pest Yakası’nda muhteşem Parlamento binası duruyor. Kutsal eserler görmek için şehrin en yüksek binası olan St. Stephen Bazilikası’nı ve dünyanın en büyük sinagogu olan Dohany Sokağı Sinagogu’nu ziyaret edebilirsiniz.

Kahramanlar Meydanı şehrin romantik geçmişine tanık olabileceğiniz bir yer. Mutlaka görülmesi gereken yerleri bitirdikten sonra ana caddeleri arkanızda bırakın ve izin verin şehir sürprizlerle dolu sokaklarını size açsın.

Budapeşte’de Yapılabilecek En Güzel 10 Aktivite

Budapeşte’yi keşfetmek için birçok yol var. İster ilk defa ziyaret ediyor olun ister yapacak yeni şeyler arıyor olun şehirde kendi ilginize göre mutlu olacağınız ve asla unutmayacağınız aktivitelerden dilediğinizi gerçekleştirebilirsiniz.

1. Tura katılarak tarihi Buda Kalesi’ni gezin.

2. Buda ve Pest’in panoramik görüntüsü için Tuna Nehri’nde bir tekne turuna çıkın.

3. Budapeşte Operası’nda bir opera gösterisi izleyin.

4. Alışveriş yapan yerlilere katılın ya da geleneksel Macar yemeklerinin tadına bakın.

5. Budapeşte’nin meşhur hamamlarına girin.

6. Buda ve Pest’i birbirine bağlayan zincir köprüden yürüyerek geçin.

7. Macaristan’ın muhteşem parlamento binasına gidip mimariye ve kraliyet mücevherlerine hayran kalın.

8. Andrassy sokağından Kahramanlar Meydanına doğru yürüyün ve Budapeşte için neden doğunun Paris’i denildiğini anlayın.

9. Macar şarabıyla yapılan otantik yemeğin tadına bakın. Hatta mümkünse Macaristan’ın ödüllü restoranlarından birinde rezervasyon yaptırın.

10. Kentin alışveriş caddesi Vaci Utca’da vitrinlere bakarak gezin ve bir kafede oturup gelip geçen insanları izleyin.

Macaristan’ın başkenti Budapeşte’ye İstanbul Havalimanı ve İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan Türk Hava Yolları ve Pegasus Hava Yolları’nın direkt uçak seferleri var. Bu masalsı Orta Avrupa kentini her yıl binlerce Türk vatandaşı ziyaret ediyor.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here