Uçak Bileti

Macaristan‘ın başkenti Budapeşte, eşsiz mimarisi, kendine özgü dokusu, gece yaşamı ve tarihi geçmişiyle Avrupa’nın en özel kenti. Tuna Nehri’nin Buda ve Peşte olarak ikiye ayırdığı bu güzel kentte görmeniz gereken başlıca adresler var, ancak siz bunlarla sınırlı kalmayın ve kenti sindirerek keşfetmenin yollarını arayın.

Budapeşte’de Görmeniz Gereken 10 Yer

1. Kahramanlar Meydanı ve Milenyum Anıtı

Budapeşte’nin ana meydanlarından olan Kahramanlar Meydanı, UNESCO tarafından Dünya Mirası olarak koruma altında bulunuyor. Kentin simgesi olan bu görkemli meydanda, 36 metre yüksekliğindeki Milenyum Anıtı ile birlikte, Macaristan’ı kuran devlet büyüklerinin heykelleri yer alıyor.

2. Gellért Tepesi ve Özgürlük Anıtı

Buda yakasının en büyüleyici noktası olan Gellert Tepesi, Tuna Nehri’nin yeşillikler arasındaki manzarasını sunmakla kalmıyor, Özgürlük Anıtı gibi tarihi hamam, mağara kilise ve kaleyi de barındırıyor.

Mobil Uygulama

3. Balıkçı Tabyası

1800’lerin sonunda Macaristan’ın kuruluşu adına yapılan Balıkçı Tabyası, Kale Tepesi’nde şehrin en güzel görülebildiği noktalardan biri. Masalsı bir güzelliğe sahip olan tabya Neo-Gotik ve Neo-Romanesk stilde inşa edilmiş.

4. Budapeşte Parlamento Binası

Gece ve gündüz olmak üzere iki kez görmeniz gereken bu muazzam yapı, dünyanın en büyük üçüncü parlamento binası olarak biliniyor. Tuna Nehri’nin kıyısında yer alan Parlamento Binası Macar kültürüne ait pek çok nadide parçaya ev sahipliği yapıyor.

5. St. Stephen Bazilikası

Budapeşte’nin en büyük kilisesi olan St. Stephen Bazilikası, Rönesans stilindeki iç dekorasyonuyla göz doldurduğu kadar, üç yüz altmış dört basamağı çıkmayı göze alıp terasına ulaşabilenler için de olağanüstü bir panoramik Budapeşte manzarası vadediyor.

6. Buda Kalesi

Budapeşte Kraliyet Sarayı olarak da bilinen ve şehrin Buda yakasındaki tepede yer alan Buda Kalesi, Budapeşte Tarih Müzesi, Macar Ulusal Galerisi ve Ulusal Szechenyi Kütüphanesi’ni de içerisinde barındıran Dünya Kültür Mirası Listesinde bulunan yapı, on üçüncü yüzyıl tarihli.

7. Andrassy Bulvarı ve Opera Binası

Budapeşte’nin Champs Elysée’si olarak bilinen bulvar, üzerinde yer alan müzeler, sergi salonları, Opera Binası ve mimarisi ile Budapeşte’nin en keyifli yerlerinden biri.

8. Vörösmarty Meydanı

Küçük ve zarif bir meydan olan Vörösmarty, kentin ana arteri konumunda. Kentin yüz yıllık konser salonu olan Vigado ile Duna-Korzo olarak bilinen ve Budapeştelilerin buluşma adresi olan meydan Danube kıyısında yer alıyor.

9. Tuna Nehri Köprüleri

Budapeşte’nin Tuna Nehri üzerindeki Buda ve Peşte yakalarını birleştiren farklı mimari tarzlara sahip köprüleri tüm dünyanın hayranlığını kazanmış durumda. Nehir üzerinde toplam sekiz köprüsü bulunan kentin, en ünlü köprüsü ise Aslanlı Körü olarak da bilinen Zincir Köprü.

10. Büyük Market

Şehrin Pest yakasında yer alan Büyük Market, Neo-Gotik yapısıyla Avrupa’nın sayılı, modern ve en güzel marketleri arasındaki yerini almış durumda.

Budapeşte’ye Nasıl Gidilir?

Türk Hava Yolları ve Pegasus Havayolları ile haftanın her günü, iki saatlik direkt uçuşlarla Budapeşte Ferenc Liszt Havalimanı’na uçabilirsiniz. Şehir merkezine 23 kilometre mesafede olan havalimanına inmek için yapmanız gereken tek şey bir Budapeşte uçak bileti almak!

Otobüs Bileti

1 YORUM

  1. “Budapeştede alternatifleri ararken sitedeki resimlere bakıp birazda gaza geldik 🙂 Budapeştede bir Turkçe rehber bulduk ve alternatif bir tur istedik. Tam anlamiyla harikaydi. Tüm resimdeki yerleri ve Budapeştenin alternatif sıra dışı mekanlarını iki gün boyunca gezdik. En çok hoşumuza gidende ikinci el dükkanları ve bit pazarıydı. Harika yağlı boya tablo buldum 80 euroya…..

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here