Uçak Bileti

İzmir, sayısız sahil beldesinde bulunan dillere destan plajlarında her yıl milyonlarca yerli ve yabancı turisti ağırlıyor. Lüks tatiller yapmak yerine az masraflı ama keyifli bir tatil yapmak isteyen tatilciler ise tercihini halk plajlarından yana kullanıyor.

Şemsiyesini, sandalyesini alıp kendini halk plajlarına atmak isteyenler için pek çok alternatif bulunuyor. Özellikle bu sahil beldelerine yakın yerlerde yaşayanlar hafta sonu yaptıkları günübirlik tatillerle bu güzel plajların tadını çıkarıyor. İzmir dışındaysanız, Pegasus, Sunexpress veya Anadolu Jet ile uygun fiyatlı uçak biletleri bulabilirsiniz. İzmir’e ucuz otobüs bileti satın alıp ulaşmak da çok kolay. İşte hem ucuz hem de eğlenceli bir tatil imkânı sunan halk plajlarından en iyileri…

İzmir’de Denize Girebileceğiniz 10 Halk Plajı

1. Karaburun, Akvaryum Plajı

İzmir’in mavi bayraklı plajlarından biri olan Akvaryum Plajı, masmavi suları ve muhteşem sahili ile cennetten bir köşeyi andırıyor. Denize girebileceğiniz alan çok büyük olmadığı için hatfaiçi gitmeyi tercih etmeniz daha keyifli bir gün geçirmenizi sağlayabilir.

2. Çeşme, Ilıca Plajı

Çeşme’nin en çok bilinen plajlarından biri olan Ilıca, ılık suyu ve zemini kumla kaplı denizi ile yaz aylarının vazgeçilmez yerlerinden biri oluyor.

Mobil Uygulama

3. Seferihisar, Akkum Plajı

Küçük bir koyu andıran Akkum Plajı, tertemiz ve serin denizi ile tatilcilerin en çok tercih ettiği plajların başında geliyor.

4. Urla, Demircili Köyü, Melengeç Plajı

Eğer soğuk suyu seviyorum diyorsanız, Demircili Köyü içerisinde bulunan bu plaj tam size göre. Soğuğu sevmeseniz de akvaryumu andıran bu muhteşem denize girmeden durmanın çok mümkün olmadığını da söylemek gerek.

5. Çeşme, Dalyan, Kocakarı Plajı

Tertemiz suyu ve kumsalı ile aileler ve gençler tarafından oldukça tercih edilen bir plaj olan Kocakarı plajı, şemsiyesini sandalyesini alıp yola çıkan pek çok tatilcinin uğrak yeri.

6. Çeşmealtı, Mavi Plaj

Hafta sonu günübirlik deniz kaçamağı yapmak isteyen ailelerin ve gençlerin tercih ettiği bir yer olan Mavi Plaj, özellikle ulaşım konusundaki rahatlığı nedeniyle oldukça kalabalık oluyor.

7. Urla, TCDD Kampı

Urla’nın hemen girişinde bulunan ve ucuz olmasının yanı sıra temizliğiyle de tercih sebebi olan bu plaja girerken, cüzi bir ücret ödemeniz gerekiyor.

8. Eski Foça, Halk Plajı

Küçücük ama şirin yapısıyla görenleri kendine hayran bırakan bir yer olan Eski Foça’da ister sokakları gezebilir isterseniz de halk plajında güneş ve kumun tadını çıkarabilirsiniz.

9. Çandarlı, Kale Önü Plajı

Tarihi Çandarlı Kalesi önünde bulunan Çandarlı Kale Önü Plajı, mavi bayraklı denizi ve plajın çevresinde bulunan işletmeleri ile zahmetsiz ve keyifli bir tatil imkânı sunuyor.

10. Yassıca Ada

İşletmesi belediyeye ait olan bu plaja, yaz sezonu faaliyete başlayan vapurlar sayesinde ulaşım sağlanıyor. Yassıcaada özellikle haftasonları çok kalabalık oluyor.

İzmir’de Denize Girilecek Yerleri Özetlemek Gerekirse:

  1. Karaburun Akvaryum Plajı
  2. Çeşme Ilıca Plajı
  3. Seferihisar Akkum Plajı
  4. Urla Demircili Köyü Melengeç Plajı
  5. Çeşme Dalyan, Kocakarı Plajı
  6. Çeşmealtı Mavi Plaj
  7. Urla TCDD Kampı
  8. Eski Foça Halk Plajı
  9. Çandarlı, Kale Önü Plajı
  10. Yassıca Ada

İzmir’de hem ucuz hem de unutamayacağınız güzellikte bir tatil geçirmek, İzmir otellerinde konaklamak, mavi bayraklı plajlarında denizin ve güneşin tadını çıkarmak istiyorsanız, uçak bileti almayı ertelemeyin!

Otobüs Bileti

10 YORUMLAR

  1. Demircili Plajını çok geç keşfettim ve çok beğendim. Tavsiye ederim. Hemen yanıbaşındaki yarımadanın tepeden manzarasını izleyin. Nefis.

    • Evet muhteşem bir yer eğer suyun soguklugundan sikayet etmiyorsaniz mutlaka ama mutlaka gitmeniz gerekir maske ve snorkel mutlaka alin yaniniza çünkü su altini izleme zevkini yasamaniz gerekir

  2. izmirde gidebileceğimiz plaj ve kumsal konusunda sıkıntılarımız vardı 1 haftalıga tatile geldik ama siteniz ve bilgi paylaşımlarınızın sayesinde güzel bir yeri seçtik ellerinize sağlık

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here