Uçak Bileti

Şehrin karmaşasından kaçıp doğanın kollarında inzivaya çekilmek; kuşların, denizin rüzgarın ve yağmurun sesleriyle bedenimizi ve zihnimizi dinlendirmek için ülkemizde birbirinden güzel yerler var.

Sosyal mesafe kavramının da son zamanlarda önem kazandığı bu günlerde kalabalıktan uzak, sakin mini bir tatil yapmak için harika önerilerim var.

Sakinliği Sevenler İçin 8 inziva Yeri

1. Şirince, İzmir

Şirince, İzmir

Şirince, İzmir’in Selçuk ilçesine bağlı adı gibi şirin bir köy. Geleneksel mimarisi, meyve bahçeleri, devam eden köy hayatı, arnavut kaldırımlı inişli çıkışlı sokakları ile kendine has bir havası var.

Son on yıldır köye olan ilgi artsa da hafta içi ve sezonun yoğun olmadığı sonbahar döneminde sakin ve huzurlu. Hele en güzel manzara noktasında kurulu Nişanyan Evleri‘nde kalırsanız kendinizi muhteşem bir sakinliğin ve dinginliğin içinde bulursunuz.

Mobil Uygulama

Dileyene konak tarzı oda, dileyene şömineli, kerevetli oda, dileyene bağ evi, dileyene ise romantik, şahane manzaralı, benzersiz odalar var. İlyas tepe sırtlarından başlayıp çevredeki patika yolları takip edin, sadece kuş seslerinin olduğu nefis manzaralar karşınıza çıkacak.

2. Faralya, Muğla

Faralya, Muğla

Faralya diğer adıyla Uzunyurt, Muğla’nın Fethiye ilçesine bağlı bir köy. Bildiğimiz klasik köy kavramından farklı çünkü önünde uzanan muhteşem bir maviliğe bakıyor. Denizden 440 metre yükseklikte, kayalıkların üstüne kurulmuş benzersiz bir coğrafyaya sahip.

Sit alanı olan Faralya’nın her noktasından tarih fışkırıyor. Sırtını yasladığı Baba dağı, önünde uzanan Akdeniz, etrafını saran kızıl çam ormanlarıyla huzuru arayanları mutlu edecek bir köy.

Nerde mi kalacaksınız? Eğer bütçeniz uyarsa tabi ki Mango Mandarin Butik Otel. Türkiye’nin en güzel butik otellerinden. Otelden hiç çıkmanıza gerek yok, öyle ki sakinliğiyle sarpı sarmalıyor sizi. Manzara nefis, havuz da var, karşıda deniz manzarası, bir de nefis yemekler. Tam inziva yer.

3. Yediburunlar, Muğla

Yediburunlar, Muğla

Yediburunlar köyü, Muğla’nın Fethiye ilçesine bağlı başka bir huzur mabedi. Denizden yüksekliği 600 metre. Yolu epey zorlu tam bu nedenle bakir ve gözlerden uzak kalmış. Yediburunlar’dan görünen dağ ve deniz manzaraları, çam ormanlarının kokusu, sessizlik insanın ruhuna iyi geliyor.

Etrafında çok güzel koylar var ve turist kalabalığından uzak. Bahar ve sonbaharda daha da sakinleşiyor. Yürüyüş yapmak isteyenler için de çok keyifli rotalar var. Dinlenmek şehir hayatından uzaklaşmak isteyenler için tam bir inziva yeri. Kalacağınız yer ise romantik inziva yeri Yediburunlar Lighthouse olsun.

4. Kalkan, Antalya

Kalkan, Antalya

Kalkan, Antalya’nın Kaş ilçesine bağlı bir mahalle. Beyaza boyalı iki katlı evleri, begonvillerle dolu sokakları, tertemiz turkuaz renkli deniziyle biliniyor. Teras gibi sahilden tepeye kadar sıralanmış evlerinde kimse kimsenin manzarasını kesmiyor. Küçük bir çarşısı var ve her zaman taze deniz ürünleri bulmak mümkün.

Çoğunlukla yabancıların tatil için tercih ettiği Kalkan Akdeniz’in pek çok tatil noktasına göre halen sakin ve huzurlu. Çevresinde keşfedilmeyi bekleyen koylar ve küçük dağ köyleri var. Üstelik sonbaharda Kalkan’da denize girilebiliyor.

Fidanka Hotel‘de kalmaya çalışın, tabi eğer yer bulabilirseniz. Çünkü haftalar öncesinden otel doluyor. Manzarası şahane, yüzlerce hatta belki binlerce çiçekle bezeli taş ve ahşabın uyumuyla yaratılmış otel tam bir inziva yer. Balayı tatiline gideceklere önereceğim liste başı bir otel. Her köşesi zevkle döşenmiş. Huzurun tadını çıkarın.

5. Çıralı, Antalya

Çıralı, Antalya

Çıralı, Antalya’nın Kemer ilçesine bağlı küçük bir belde. Uzunca bir sahilin kenarına kurulmuş, en fazla iki katlı evlerin olduğu, portakal bahçelerinden gelen kokuların etrafa yayıldığı huzurlu bir Akdeniz köşesi. Denizi tertemiz ve sezonu 6-7 ayı buluyor.

Caretta carettaların yuvalama bölgesi aynı zamanda. Geceleri ışık kirliliği olmadığı için sahilde oturup tüm galaksiyi izleyebiliyorsunuz. Sezonda biraz hareketli olsa da genel olarak sakin bir yer. Yakınlarında kimselerin uğramadığı harika koylar var.

Nasıl desem, eğer şansınız olur da Olympos Lodge Hotel‘de kalırsanız, bilin ki Avrupa’nın en iyi otellerinden birinden kalıyorsunuz. Kendinizi Seyşellerde hissedeceğiniz muhteşem güzellikte benzersiz bir butik otel. Deniz sadece birkaç adım ötenizde, otelin bahçesi tropik bir orman gibi zaten. Yemekleri dillere destan. Kendini otele kapatın, sadece 3 günde tüm yılın yorgunluğunu atarsınız.

6. Adatepe Köyü, Çanakkale

Adatepe Köyü, Çanakkale

Adatepe köyü, Çanakkale’nin Ayvacık ilçesine bağlı bir dağ köyü. Kazdağları’nın tertemiz havasını soluyabileceğiniz bu şirin köy denizden çok yüksekte, yemyeşil ormanların arasına kurulmuş. İki katlı taş evleri, pencereleri ve kapılarıyla da özgün bir mimariye sahip.

Köy her mevsim sakin ve sessiz. İnzivaya çekilip, şehir yaşamının keşmekeşinden uzaklaşmak isteyenleri memnun edecek bir yer. Kazdağları’nda yürüyüşe çıkmak, zeytinliklerin gölgesinde soluklanmak, çınar ağaçlarının serinliğini hissetmek isteyenler ‘inzivaya çekilecek yerler’ listesine eklesin.

7. İğneada, Kırklareli

İğneada, Kırklareli

İğneada, Kırklareli’nin Demirköy ilçesine bağlı küçük bir belde. 22 km’lik upuzun sahili olan İğneada Istıranca dağlarının eteklerine kurulmuş. Karadeniz’in en batı ucunda yer alan belde, maviyle yeşilin iç içe olduğu kalabalıklardan çok uzak ve huzur dolu.

Kuşların göç yollarının üzerinde olan İğneada’nın longoz ormanları, koruma altındaki Erikli, Mert, Saka, Ramana gölleri ve tertemiz havasıyla inzivaya çekilmek isteyenler için iyi bir alternatif. Longozun içinde kayıkla gezmek, kuş seslerinin arasında doğayı hissetmek, Karadeniz’in tadını çıkarmak isteyenler için çok özel bir lokasyon.

ⓘ Kırklareli için en uygun otobüs bileti için turna.com Kırklareli otobüs bileti sayfasından bilet alabilirsiniz.

8. Maçahel, Artvin

Maçahel, Artvin

Maçahel, Artvin‘in Borçka ilçesine bağlı bir yeryüzü cenneti. Kaçkar dağlarının eteklerinde bir vadi olan Maçahel, Doğu Karadeniz’in en doğusunda yer alıyor. Yeşilin binbir tonuyla sarılmış vadide kar 4-5 yerden kalkmıyor. Ulaşımı zor, uçurumlardan, sisle kaplı yollardan geçip Maçahel’e ulaşılıyor. Tam da bu nedenle de böyle bakir kalabilmiş.

Maçahel öyle kıymetli ki, 2006 yılında Unesco tarafından ‘Dünya Biyosfer Rezerv Alanı’ seçilmiş. Temiz havası, ahşap evleri, vadide akan suyun sesi, Karçal Dağları’nda Maral Deresi üzerinde bulunan Maral Şelalesi, dere boyu giden patikalarıyla tam anlamıyla huzurun adresi.

ⓘ En ucuz Artvin otobüs bileti için turna.com sayfasını ziyaret edin. Gelişmiş arama teknolojisi, güvenli ödeme, komisyonsuz alışveriş, kesintisiz iade garantisi ve daha fazla turna.com sayfalarında.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here