Uçak Bileti

Kuytu ormanları, harika plajları, hindistan cevizi ağaçları, görkemli şelaleleri, 21. yüzyılın ikonik şehirleri ve her mevsim ılıman iklimi ile Güney Asya tatil tercihlerinin vazgeçilmez odaklarından biri.

Hindistan, Çin, Malay gibi farklı kültürlerin etkisiyle şekillenmiş kültürel dokusu, kozmopolit yapısı, farklı din ve inançların harmanlandığı Güney Asya’yı keşfetmek heyecan verici. İşte, Güney Asya’dan derlediğimiz birbirinden güzel şehirler ve gezilecek yerleri.

Güney Asya’da Keşfedilecek 9 Şehir

1. Chiang Mai

Chiang Mai

Chiang Mai, Kuzey Tayland’ın, tarihi kültürel yönden en zengin şehri. Ülkenin kültür başkenti olarak anılıyor. Himalaya Dağları’nın eteklerinde yer alan Chiang Mai, Tayland’ın diğer şehirlerine göre daha serin bir iklime sahip. Lokla Tay yemekleri, Budist tapınakları, orkide ve kelebek bahçeleri, fil safarileri ile adından söz ettiriyor.

Gezilip görülecek yerler ve yapılacak aktiviteler bakımından öyle zengin ki, uzunca bir zaman ayırmayı hak ediyor. Chiang Mai Old City, Wat Bupparam, Wat Phra Doi Suthep, Doi Suthep–Pui National Park, Wat Phra Doi Kham, Bai Orchid and Butterfly Garden, Chiang Mai National Museum, Doi Inthanon Milli Parkı görülecek en şahane yerler.

Mobil Uygulama

Karen Long Neck Kabilesi ziyareti gibi yapılacak pek çok aktivite ile Chiang Mai gezinizi zenginleştirebilirsiniz. Chiang Mai’ye Türkiye’den direkt uçuş yok ancak Bangkok aktarmalı olarak uçabilirsiniz. Qatar Airways ile Doha aktarmalı Chiang Mai uçuşunu tercih etmeniz en kısa ulaşım yolu. En uygun Chiang Mai uçak bileti için turna.com sayfasını ziyaret edin.

2. Sihanoukville

Sihanoukville

Sihanoukville, Kamboçya’nın güneyinde kalan bir liman şehri. Tayland Körfezi’nde bulunan şehir. Tayland’ın diğer tatil yerlerine göre daha sakin, kitle turizminin fazla uğramadığı bir yerleşim burası. Beyaz kumlu harika plajları Sihanoukville’yi en çekici yanı. Konaklama ve restoran fiyatları da yine bir çok yere göre daha ekonomik.

Şehir merkezi, Serendipity ve Ochheuteal plajları çevresine kurulmuş. Turistlerin çoğunlukla tercih ettiği Otres Beach, ailelerin tercihi olan Victory Beach, Long Set Beach, Independence Plajı, Koh Ta Kiev, Bamboo Island, Koh Chanloh ve Kaoh Tres adaları Sihanoukville’nin en sevilen yerleri.

Türkiye’den direkt uçuş yok ancak Vietnam, Singapur aktarmalı uçuşlarla şehir merkezine 17 km uzaklıktaki havalimanına ulaşabilirsiniz.

3. Luang Prabang

Sihanoukville

Luang Prabang, Laos’un kuzeyinde yer alıyor. Bir zamanlar Laos Krallığı’nın başkenti olan Luang Prabang, 1995 yılında UNESCO Dünya Mirası Sit Alanı ilan edildi. Nam Khan ve Mekong Nehri’nin kesiştiği yere kurulan şehir doğası, kültürel mirası, budist tapınakları, mimari yapıları ve festivalleriyle çok çekici ve ziyaretçisi de hayli fazla.

Phou Si Dağı, zirvesindeki Wat Chom Si Tapınağı ve eteklerindeki Wat Tham Phou Si Tapınağı, Wat Xieng Thong Tapınağı, Kraliyet Sarayı, Wat Manorom, Kuang Si Şelaleleri, Green Jungle Park, Pha Tad Ke Botanik Bahçesi, Wat Ho Pha Bang, TAEC Müzesi şehrin en popüler yerleri.

Şehre Türkiye’den direkt uçuş yok ancak Bangkok, Hanoi, Siem Reap şehirlerinden aktarmalı olarak uçabilirsiniz. En uygun Luang Prabang uçak bileti için turna.com sayfasını ziyaret edin.

4. Hanoi, Vietnam

Hanoi, Vietnam

Hanoi, Vietnam’ın başkenti ve nüfus olarak ülkenin ikinci büyük şehri. Vietnam’ın kuzeyinde, Red River Deltası’nın üzerine kurulmuş. Bir zamanlar Çin hakimiyeti altında olan uzun yıllar Fransızlar’ın sömürgesi olmuş.

Dört mevsim yeşil doğası, kutsal tapınakları, büyük parkları, özgün mutfağı, sömürge döneminden kalma mimari yapılarıyla sıradışı bir şehir. Hanoi’nin tarihi merkezi Old Quarter’dan gezmeye başlayabilirsiniz. Haon Kiem Gölü, Hoa La Cezaevi, Hanoi Street Train, Temple of Literature, Imperial Citadel, Ho Chi Minh Mozalesi, One Pillar Pagoda şehrin en turistik yerleri.

Türk Hava Yolları’nın haftanın 7 günü İstanbul Havalimanı’ndan Hanoi’ye uçuyor. Pek çok havayolu şirketi de aktarmalı olarak Türkiye’de Hanoi’ye uçuyor. En uygun Hanoi uçak bileti için turna.com sayfasını ziyaret edin.

5. Sorong, Endonezya

Sorong, Endonezya

Sorong, Endonezya’nın doğusunda yer alan Batı Papua eyaletinin bir şehri. Nanda Denizi açıklarındaki Sorong, ejderhaya benzeyen Papua Yeni Gine Adası’nın batı ucunda bulunuyor.

Bir liman şehri olan Sorong, Endonezya’nın el değmemiş güzelliklerinden biri olan Raja Ampat’a açılan kapı. Sorong’a gelir gelmez tabii ki ilk yapılacak şey Raja Ampat’ı keşfe çıkmak olmalı. Yerel yaşamın tadına bakmak istiyorsanız, sabah erken saatlerde yerel pazar Pasar Jimbutan Puri’yi ziyaret ederek güne başlayın.

Sorong, Pasar Boswesen Okyanus’un üzerindeki ayakların üstüne kurulmuş. Sapta Ratna Pagoda, Werur beach, Tanjung Kasuari Beach ve keşfedecek sürprizlerle dolu. En uygun Sorong uçak bileti için turna.com sayfasını ziyaret edin.

6. Phu Quoc, Vietnam

Phu Quoc, Vietnam

Phu Quoc, Vietnam’ın batısında büyük bir ada. Her ne kadar Vietnam’a bağlı olsa da Kamboçya’ya da çok yakın. Göz alıcı upuzun plajları, romantik gün batımları, yeşilin bin bir tonunu görebileceğiniz ormanları ile çok güzel. Sakin bir hayatın sürdüğü Phu Quoc özellikle gezginlerin ve romantik çiftlerin gözde tatil yerlerinden.

Adanın kuzeyi UNESCO Dünya Mirası Listesi’ndeki milli parklarıyla daha sakin. Geleneksel köyleri, hayranlık uyandıran plajları, budist tapınakları, kuytu ormanları, renkli pazarları, Vietnam yemekleri ve taze deniz ürünleri ile keyifli bir destinasyon.

Phu Quoc Uluslararası Havaalanı’na Türkiye’den direkt uçuş yok. Bangkok, Hanoi, Singapur aktarmalı olarak Phu Quoc’a ulaşım mümkün. En uygun Phu Quoc uçak bileti için turna.com sayfasını ziyaret edin.

7. Trat

Trat tayland

Trat, Tayland’ın güneydoğusunda yer alıyor. Kamboçya sınırındaki Trat, Cardamon Dağları’nın hemen yanı başına kurulmuş. Tayland’ın üçüncü büyük adası olan Ko Chang’a geçiş için turistlerin ve gezginlerin yoğun olarak kullandığı Trat ve çevresinde yapılacak çok şey ve gezilecek bakir doğal alanlar var.

Khlong Phlu Şelalesi, Trat’ın cennet köşelerinden sadece biri. Koh Chang’dan feribotla yaklaşık bir saat uzaklıkta bulunan Koh Kood plajlarıyla büyüleyici. Koh Chang ve Koh Kood arasında bulunan bir ada olan Koh Mak’da mercanları keşfe çıkın.

Koh Kham’ın deniz yaşamı çok zengin, şnorkelle dalış için çok uygun. Geyikleriyle meşhur Koh Kradad’da ilgi gören noktalardan. Trat’a Bangkok aktarmalı uçabilir ya da Bangkok’dan otobüsle ulaşımı sağlayabilirsiniz. En uygun Trat uçak bileti için turna.com sayfasını ziyaret edin.

8. Dili, Doğu Timor

Dili, Doğu Timor

Dili, Doğu Timur’un başkenti ve en büyük şehri. Uzun yıllar Portekiz himayesinde olan Dili, Endonezya’nın topraklarına katıldı ve en nihayetinde Doğu Timop yönetimine geçti. Sawu denizi kıyısındaki Dili, Timor’un kuzeybatısında kalıyor. Portekiz egemenliğindeki dönemden kalma kolonyel mimarisi Dili’nin karakteristik özelliği.

Küçük bir şehir olduğu için Dili’yi kolaylıkla gezebilirsiniz. Cristo Rei’yi mutlaka görün. Direniş Müzesi, Cesur Savaş Anıtı, Tais Market, Areia Blanca Plajı, Church of Saint Anthony of Motael listenizde olsun.

Dili’de Portekiz mutfağından harika yemekler tadabileceğiniz restoranlara da uğrayın. Dili’ye doğrudan uçuş yok ancak Bali’den ya da Singapur’dan aktarmalı olarak uçabilirsiniz.

9. Haiphong, Vietnam

Haiphong, Vietnam’ın kuzeyinde, Hanoi’nin hemen batı kıyılarında yer alıyor. Vietnam’ın üçüncü büyük şehri olan Haiphong Hainan adasının tam karşısında kalıyor. Ülkenin önemli liman kentlerinden biri olan Haiphong önemli bir endüstri merkezi.

Eşsiz milli parkları, tapınakları, plajları, müzeleri ile dolu dolu bir şehir. Cat Ba Milli Parkı UNESCO tarafından Dünya Biyosfer Rezervi olarak kabul edilmiş. Cannon Fort, Nghe Tapınağı, Cat Co Plajı, Do Son Plajı, Sung Sot Mağarası, Hai Pong Müzesi ve sürpriz pek çok güzelliğe sahip. Türkiye’den THY ile Hanoi, Ho Chi Minh gibi şehirlere uçup buradan aktarma yaparak ulaşabilirsiniz.

En ucuz uçak bileti için turna.com sayfasını ziyaret edin.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here