Uçak Bileti

İzmir‘in Selçuk ilçesine bağlı bir Rum köyü olan Şirince, önceleri Çirkince olarak kullanılan adına inat, tüm şirinliği ile konuklarını karşılıyor. Bu güzel köy, yan yana sıralanmış tarihi küçük evleri ile dar ve yokuşlu sokaklarıyla ufak ama rengarenk bir yerleşim yeri.

Özellikle 2012 yılındaki Kıyamet senaryolarından sonra dünyaca tanınan bir yer haline gelen Şirince, kafa dinlemek ve doğayla içi çe olmak isteyenler için mükemmel bir kaçış noktası. Lüks oteller yerine eski köy evleri ve konaklarından bozma pansiyonlar ile konaklama ihtiyacınızı karşılayabileceğiniz Şirince, hafta sonu kaçamaklarının vazgeçilmez adreslerinden biri haline geldi. İşte, Şirince’ye ilk kez gelenler için köyde neler yapılabileceğine dair birkaç ipucu…

Şirince’de Yapılacak 5 Şey

1. Köy meydanı ve çarşıda gezin

Köy halkının kendi yaptığı el işi eşyaları, reçelleri, taze Ege otlarını satın alabileceğiniz küçük ama çok fazla seçenek barındıran çarşıda, sabun ve ot kokuları birbirine karışıyor. Bu hoş kokuların arasında köyün ara sokaklarına doğru yürüyerek, tarihi evleri ve köyün eşsiz doğa manzarasını seyredebilirsiniz.

Mobil Uygulama

2. Meyveli şaraplarını tadın

Hemen hemen her adım başında karşınıza çıkan şarap evlerinde onlarca çeşit meyveli şarabın tadına bakabilirsiniz. Tamamen ücretsiz olan bu tadım etkinliği, köyde neredeyse bir gelenek haline gelmiş. Bazı dükkanlarda alışveriş yapmasanız bile şöminenin önünde size ikram edilen sıcak şarabın ve güzel atmosferin tadını çıkarabilirsiniz.

3. Kaya Mezarına gidip manzara izleyin

Sevan Nişanyan tarafından inşaası tamamlanarak ziyarete açılan Kaya mezarına, köyün içerisinden tepelere doğru yapacağınız biraz zorlu bir yürüyüş ile ulaşabilirsiniz. Tüm köyü gören bir manzara üzerinde bulunan Kaya mezarına gittiğinizde, panaromik bir Şirince manzarası da görebilirsiniz.

4. Matematik Köyünü ziyaret edin

Köyün yaklaşık bir kilometre uzağındaki Kayser Dağının yamaçlarında bulunan Matematik Köyü, Kaya Mezarından da rahatlıkla görülebiliyor. Ali Nesin’in öncülüğünde hayata geçen bir projenin eseri olan Matematik köyünde, ilköğretim ve üniversite dahil tüm okul çağındaki gençlere matematik bilgisi veriliyor. Tatil dönemleri dışında tüm ziyaretçilere açık olan Matematik köyü 2007 yılından bu yana hizmete açık.

5. Tarihi yapılarına uğramayı unutmayın

Şirince’nin 100-150 yıllık taş evleri, Vaftizci Yahya ve Vaftizci St. Jean Kilisesi, Rum mimarisinin izlerini taşıyan 150 yıllık okul binası gibi geçmişin izlerini taşıyan yapılarına uğrayarak, geçmişte küçük bir yolculuğa çıkabilirsiniz.

Eski bir Rum köyü olmasına rağmen günümüzde yerel halkın büyük bölümünü Türklerin oluşturduğu Şirince, Ege mutfağının leziz yemeklerini tadabileceğiniz, köy yaşamını yerinde görebileceğiniz küçücük bir dünyayı önünüze sunuyor. Özellikle tatil dönemlerinde oldukça kalabalık olan Şirince’ye gidebilmek için uçak bileti alabileceğiniz en yakın havalimanı ise İzmir’de bulunuyor.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here