Uçak Bileti

KalkanAntalya‘nın batısında, Kaş‘a bağlı, 3000 yıl önceki Likya Uygarlığının yaşadığı, Antalya ile Fethiye arasındaki bölgede yer alıyor. Meis Adası’ndan gelen tüccarlar tarafından kurulduğuna inanılan Kalkan, uzun yıllar ulaşım zorluğunun da etkisiyle çevre beldeler gibi canlılık kazanamamış ve korunmuş bakir doğasıyla eşsiz güzellikler barındırıyor.

Mavi bayraklı koyu, 13 km uzaklıktaki Patara Plajı’nın sığ denizi ve ışıl ışıl parlayan kumsalı, beyaz duvarlı evleriyle meşhur Kalkan, Osmanlı döneminde 1920’li yıllara kadar Kalamaki adıyla anılan eski bir Rum balıkçı mahallesiydi.

Eski Rum evleri, camiye çevrilen kilisesi, küçük yat limanı bulunan ve yeşilliklerin, denizin, temiz havanın ve yıldızların keyfini çıkarabileceğiniz, Türkiye’de doğallığını halen koruyan ender yerlerden biri. Kalkan Koyu’nun açıklarında ise, üzerinde yerleşim olmayan Çata Adası bulunuyor.

Dalaman uçak bileti seçeneklerine göz atın.

Mobil Uygulama

Kalkan Nerede Nasıl Gidilir?

Kaş’a 27 km uzaklıktaki Kalkan’a, Kaş’tan kalkan otobüs ve minibüslerle ulaşım mümkün. Antalya’ya 210 km, Muğla’ya 190 km, Fethiye’ye 80 km mesafede yer alan Kalkan’a diğer beldelerden minibüs veya otobüslerle ulaşabilirsiniz. Diğer yandan Kalkan, İstanbul‘a 840 km, Ankara‘ya 660 km ve İzmir’e ise 410 km uzaklıkta yer alıyor.

Kaş gezilecek yerler arasında yer alan Kalkan’a Antalya üzerinden ulaşım için Kemer-Kumluca-Finike-Demre-Kaş güzergahını kullanabilirsiniz. Antalya Otogarı’ndan hareket eden Batı Antalya firmasına ait otobüsler Kalkan’a sefer düzenliyor. Ayrıca birçok şehirlerarası otobüs firmasının da yaz aylarında bu güzergahta seferleri bulunuyor.

Antalya-Kaş otobüs bileti seçeneklerine göz atın.

Kalkan’a toplu ulaşım ile gelmek isterseniz Türkiye’nin birçok bölgesinden Kalkan’a direkt otobüs seferi bulunuyor. Özellikle yaz aylarında birçok otobüs firması Kalkan’a özel sefer düzenliyor. Kalkan otobüslerinin bulunamadığı durumlarda Kaş ve Fethiye merkezlerine gelip, buradaki otogarlardan minibüslerle Kalkan’a ulaşılabilirsiniz.

Kalkan’a en yakın havalimanı ise Muğla’da bulunuyor. Türk Hava Yolları, Pegasus ve Onur Air ile haftanın her günü İstanbul Havalimanı ve İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan yaklaşık 1.5 saatlik direkt uçuşlarla Dalaman Havalimanı’na ulaşabilirsiniz.

Kalkan’a 128 km uzaklıktaki Dalaman Havalimanı’ndan araç kiralayarak 2 saatte Kalkan’da olabilirsiniz. Diğer yandan havalimanından hareket eden Havaş servisleriyle önce Fethiye’ye, buradan Kalkan minibüslerle beldeye ulaşabilirsiniz.

Akdeniz‘in saklı güzelliği Kalkan’da Xanthos, Sydima, Pinara ve Batık Şehir Kekova gibi bozulmamış arkeolojik bölgelerin yanı sıra, masmavi denizi ve huzur dolu plajları keşfedebilirsiniz. Kalkan’da mutlaka görmeniz gereken yerler ise, Kaputaş ve Patara Plajları, Kaş Antik Tiyatrosu, Saklıkent, Patara Antik Kenti ve Likya Harabeleri.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here