Uçak Bileti

New York, Amerika Birleşik Devletleri’nin en büyük ve en kozmopolit kenti. Bağlı bulunduğu New York eyaletinin bir şehri olan New York ticaret, eğitim, moda, teknoloji ve pek çok sektörün dünyadaki önemli merkezlerinden biri.

Devasa parkları, büyük caddeleri, ünlü markaların parkende mağazaları, yüksek gökdelenleri, ikonik yapılarıyla 21. yüzyılın en öne çıkan New York tüm bu özellikleriyle birçok insanın ziyaret etmek istediği bir yer. Şehrin merkezinde gezilip görülecek pek çok yer var ancak biraz daha dışarıyı çıkmak da fena fikir değil. İşte New York çevresinde gezilecek güzel şehirler için minik bir rehber!

New York Yakınlarında Gidilebilecek 8 şehir

1. Boston

Boston

Boston, Amerika’nın kuzeydoğusunda yer alan, Massachusetts eyaletinin başkenti ve en büyük şehri. Amerika’nın en eski kentlerinden olan Boston, Ney York’tan sadece 3 saat uzaklıkta. Boston, ABD’nin eğitim şehri. Çok sayıda kolej ve üniversitenin eğitim verdiği Boston’da 250 binin üzerinde öğrenci yaşıyor.

Tarihi kökleri güçlü, aynı zamanda modern bir kent olan Boston, büyük parkları, köprüleri, limanı, sanat galerileri ile hareketli ve keyifli bir yerleşim. Kırmızı kiremitli binaların sıralandığı Özgürlük Yolu, 450 bin eserin sergilendiği Boston Güzel Sanatlar Müzesi, New England Akvaryumu, Halk Bahçeleri (Public Garden), Arnold Arberetum, Cambridge, John F.Keneddy Müzesi ve Kütüphanesi görülecek başlıca yerler.

Mobil Uygulama

ⓘ En uygun Boston uçak bileti için turna.com sayfasını ziyaret edin. Gelişmiş arama teknolojisi, güvenli ödeme, komisyonsuz alışveriş, kesintisiz iade garantisi ve daha fazla turna.com sayfalarında.

2. Hartford

Hartford

Hartford, New York’un kuzeydoğusunda, Boston ile New York arasında kalıyor. Connecticut eyaletinin merkezi olan Hartford, ABD’nin büyük sigorta şirketlerinin merkezi olduğu için sigortacılığın başkenti olarak anılıyor. Hartford ünlü yazar Mark Twain’in yaşadığı şehir olduğu için özellikle edebiyat sevenlerin ilgisini çekiyor.

Yazarın eserlerini yazdığı ve eşyalarının sergilendiği Mark Twain evi, Hartford’un en ilgi çeken adresleri. Hartford’un sembollerinden olan Connecticut Eyalet Meclisi, Amerika’nın en eski parklarından biri olan Bushnell Park, postmodern mimarisiyle dikkat çeken Aziz Joseph Katedrali, Wadsworth Atheneum ve Sanat Müzesi Hartford’un en çekici yerleri.

ⓘ En ucuz Hartford uçak bileti için turna.com sayfasını ziyaret edin. Gelişmiş arama teknolojisi daha pek çok özellik turna.com sayfalarında.

3. Georgetown

Georgetown

Georgetown, New York’un güneybatısında, Vaşington’dan hemen yanıbaşında, Potomac Nehri’nin kıyısına kurulmuş. Arnavut kaldırımlı sokakları, klasik Amerikan mimarisi tasarımlı evleri, tasarım mağazaları, yeni nesil kahve dükkanları ve nefis yemekler bulabileceğiniz nehir kıyısındaki restoranlarıyla New York çevresinde gezmenizi tavsiye ettiğim en şirin yerlerden.

Nehir kenarını bir uçtan başlayıp yürümek Georgetown’da yapılacak en güzel aktivite. Kano kiralayıp nehirde bir gezinti yapın. Yemyeşil bahçenin içindeki Tudor Place, Georgetown’un en yüksek tepesine kurulmuş Dumbarton Oaks Parkı, Ogle famous homes, jaz dinlemek için Blues Alley, House of Sweden Georgetown’un en popüler yerleri.

ⓘ En ucuz fiyatlı New York uçak bileti için turna.com sayfasını ziyaret edin.

4. Portland, Maine

Portland, Maine

Portland, ABD’nin Kanada sınırında bulunan Main eyaletinin en büyük şehri. New York’un kuzeydoğusunda yer alan Portland bulunduğu eyaletin de en çok turist çeken şehri. Deniz fenerleri, eğlenceli festivalleri, plajları, lezzetli yemekler bulabileceğiniz restoranları, Potrland’ın simgesi haline gelmiş yaban mersini ise Portland denilince akla ilk gelenler.

II. Dünya Savaşı Tarih Müzesi’nin de yer aldığı Casco Bay Lines feribotu adası ile ulaşılan Peaks Adası, Fore Nehri’ne bakan eski liman bölgesi, Casco Körfezi, Fort Williams Park’taki Portland Head Light ve diğer deniz fenerleri, Tarihi Victoria Malikanesi, Portaland Gözlemevi, Portland Sanat Müzesi Portaland’ın keyfini çıkarmanız için uğranılması gereken yerler.

ⓘ En ucuz Portland uçak bileti için turna.com sayfasını ziyaret edin. Gelişmiş arama teknolojisi, güvenli ödeme, kesintisiz iade garantisi ve daha fazlası turna.com sayfalarında.

5. Albany

Albany

Albany, New York eyaletinin başkenti. New York yakınların da görebileceğiniz en güzel yerlerden biri olan Albany, ilginç müzeleri, tarihi yerleri, performans sanatları sahneleri, devasa parkları ile hem ailelerin hem de tek başına gezmeyi sevenlerin keyif alacağı aktivitelere ve gezilecek yerlere sahip.

New York Eyaleti Hükümet Binası, New York Eyalet Müzesi, The Egg Tiyatro Binası Albany’nin en ikonik binaları. Özellikle The Egg modern mimarisiyle çok dikkat çekici. Empire State Plaza, Roma Katolik kilisesi olan Immaculate Conception Katedrali, dik yamaçların sıralandığı, sıradışı bir park olan John Boyd Thacher Eyalet Parkı, Washington Parkı, Albany Tarih ve Sanat Enstitüsü ve ziyaret edilecek çokça sürpriz adresle dolu.

ⓘ En ucuz fiyatlı Albany uçak bileti için turna.com sayfasını ziyaret edin.

6. Manchester, New Hampshire

Manchester, New Hampshire

Manchester, ABD’nin New York eyaletinin merkezi ve en büyük şehri. New York’dan 4 saat uzaklıkta kuzeyde Portland ile Boston arasında kalıyor. Amerika’da Yaşanacak En İyi 100 Şehir listesinde 23. sırada yer alan Manchester, bir zamanlar tarihi bir değirmen kasabasıydı. New Hampshire’daki en büyük sanat, kültür ve eğlence merkezi olan Manchester’da yapılacak çok şey var.

Currier Sanat Müzesi, Frank Lloyd Wright’ın Zimmerman Evi, Merrimac Nehri ve Amoskeag Balık Yolları, Granite State Escape, Massabesic Gölü, ziyaretçileri 11.000 yıl öncesine götüren Manchester Millyard Müzesi, Derryfield Park’taki McIntyre Kayak Alanı, SEE Bilim Merkezi, Tarihi Palace Theatre, New Hampshire Sanat Enstitüsü Manchester’in en popüler yerleri.

ⓘ En ucuz fiyatlı Manchester-New Hampshire uçak bileti için turna.com sayfasını ziyaret edin.

7. Rochester

Rochester

Rochester, New York eyaletinin Monroe bölgesinin en büyük şehri. New York’dan 5 saat uzaklıktaki Rochester, Ontario nehrinin kenarına kurulmuş. Kanada’nın önemli şehirlerinden Toronto’ya çok yakın olan Rochester, ünlü Niagara Şelalelerine sadece 1 saat uzaklıkta.

Niagara Şelaleleri’ne ziyaret Rochester’ın en sevilen aktiviteleri. The Strong Muesum, George Eastman Muesum, Seneca Park Zoo, Hingland Park, Memorial Art Gallery, Ontario Park, Susan B. Anthony Museum & House, Rochester Museum & Science Center şehrin Rochester’in en turistik adresleri.

ⓘ En ucuz Rochester uçak bileti için turna.com sayfasını ziyaret edin. Gelişmiş arama teknolojisi daha pek çok özellik turna.com sayfalarında.

8. Pittsburgh

Pittsburgh

Pittsburgh, ABD’nin doğusunda Pensilvanya eyaletindeki Philadelphia’dan sonra 2. büyük şehri. Allegheny Nehri ile Monongahela Nehri’nin birleştiği yerde kurulmuş. New York’dan 6 saat uzaklıktaki Pittsburg 300’ü aşkın çelik üretimi yapan işletmesiyle “Çelik şehri” olarak biliniyor.

Phipps Conservatory and Botanical Gardens, The Andy Warhol Museum, Pittsburgh Zoo & PPG Aquarium, Point State Park, Kennywood Park, Carnegie Science Center, Carnegie Museum of Art, Children’s Museum of Pittsburgh, Schenley Park, Senator John Heinz History Center Pittsbhurg’un en popüler yerleri.

ⓘ En ucuz Pittsburgh uçak bileti için turna.com sayfasını ziyaret edin. Gelişmiş arama teknolojisi, güvenli ödeme, kesintisiz iade garantisi ve daha fazlası turna.com sayfalarında.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here