Uçak Bileti

Birbirinden ilginç ve zengin kültürel özellikleriyle Güney Asya’nın en popüler turizm destinasyonlarından biri olan Hindistan, bir buçuk milyara yaklaşan nüfusuyla dünyanın en kalabalık ikinci ülkesi konumunda. Mistik atmosferi, tarihi yapıları ve neşeli müziklerinin yanı sıra Hollywood’a kafa tutan film endüstrisiyle de öne çıkan bu ülke, her yıl dünyanın dört bir yanından gelen milyonlarca turisti konuk ediyor. İşte Hindistan sokaklarında görmeniz gereken turistik yerlerden bazıları.

Hindistan’da Görmeniz Gereken 5 Yer

1. Delhi

Ülkenin en popüler ziyaret noktaları arasında yer alan Delhi; yerel kültürü daha yakından keşfetmenizi sağlayan pazarları, Babür mimarisinin en harika örneklerinden biri olan Kızıl Kalesi (Red Fort), Hindistan’ın en büyük camisi olarak anılan Jama Masjid ve 1993 yılında UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne giren Hümayun Türbesi ile hayranlık uyandırıyor.

2. Tac Mahal

Ülkedeki en büyük ve en özel anıtlardan biri olan Tac Mahal, aynı zamanda dünyanın yedi harikasından biri olarak kabul ediliyor. Bahçesinde Anadolu’dan getirilen çeşit çeşit bitki yer alan ve dönemin kralı Şah Cihan tarafından eşi Mümtaz Mahal’a ithafen inşa ettirilen Tac Mahal, gün içinde ışığın etkisiyle renk değiştiren çarpıcı bir mimariye sahip.

Mobil Uygulama

3. Chennai

Cehennem sıcakları ve trafiğiyle ünlü Chennai, sanattan hoşlananları cezbeden etkinlikleri ve rengarenk boyanmış tapınaklarıyla öne çıkıyor. Burada şehrin koloni dönemindeki kalbi olan George Town’ı ziyaret ederek, İngiliz Doğu Hindistan Şirketi tarafından inşa edilen St George Kalesi’ni ve çevresindeki tarihi yapıları inceleyebilirsiniz.

4. Haydarabad

Hindistan’daki geleneksel yaşamı merak edenler, ülkenin en büyük beşinci şehri olan Haydarabad’ı mutlaka görmeli. Kalabalık ve dar caddelerde başıboş gezen inekleri, alışveriş dükkanları, genzinize dolan keskin baharat kokuları ve tarihi yapılarıyla ülkenin en cazip yerleşim yerlerinden biri olan bu şehirde, zamanın nasıl geçtiğini anlamayacaksınız.

5. Altın Tapınak

Sihlerin dördüncü gurusu Guru Ram Das tarafından 1577 yılında Amritsar’da kurulan Altın Tapınak, Sihistlerin manevi başkenti olarak kabul ediliyor. Yoğun ziyaretçi sayısıyla Tac Mahal’den sonra ülkenin en çok ziyaretçi çeken yapısı olan bu tapınak, görkemli mimarisiyle cezbedici bir görüntü oluşturan altın renkli kubbesiyle de dikkat çekiyor.

Bonus: Goa

Bir zamanlar Hippilerin uğrak tatil adreslerinden biri olan Goa, ülkenin güney bölgesinde yer alıyor. Çılgın partileri ve sabaha kadar süren eğlenceleriyle ünlü olan bu plaj, ülkede yaz aylarının tadını çıkarmak isteyenlerin buluşma noktası oluyor.

Eğer siz de bu göz alıcı ülkeyi ve birbirinden değişik geleneklerini keşfetmek istiyorsanız, Hindistan uçak bileti fırsatlarını değerlendirerek seyahatiniz için ilk adımı atabilirsiniz.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here