Uçak Bileti

Göz kamaştıran güzellikteki doğası, birbirinden harika sanat eserlerinin sergilendiği çarpıcı müzeleri, tarihi yapıları ve güleryüzlü insanlarıyla Avrupa’nın en modern ülkelerinden biri olan Hollanda, sabaha dek süren çılgın eğlencelerin yaşandığı gece hayatıyla da oldukça ünlü. Yaşam standartları, gelir düzeyi ve huzur dolu sokaklarıyla dünyanın en yaşanabilir ülkeleri arasında yer alan Hollanda, özgürlüğün kelime anlamını sonuna kadar hissedebileceğiniz bir yer.

Hollanda’da Görmeniz Gereken 5 Yer 

1. Amsterdam sokakları

Avrupa’nın eğlence ve özgürlükler şehri olarak anılan Amsterdam, yolu Hollanda’ya düşen turistlerin vazgeçilmez adreslerinden biri. Çimlerin üzerinde sohbet edip bir şeyler içen gençleri, etrafında bisiklet turu yapabileceğiniz uçsuz bucaksız kanalları ve muhteşem tarihi eserlerin sergilendiği müzeleriyle de hayranlık uyandıran bu şehirde, sizi bambaşka bir atmosfer bekliyor.

2. Red Light District

Amsterdam’ın dünyaca ünlü kanallarının çevresinde birkaç sokaktan meydana gelen bir eğlence bölgesi olan Red Light District, hem ülkenin hem de şehrin en popüler noktalarından biri. Dev camekanların ardında müşteri bekleyen hayat kadınlarıyla adından söz ettiren bu bölgede, fotoğraf ve video çekmek ise kesinlikle yasak.

3. Erasmus Köprüsü (Erasmus Bridge)

Ben Van Berkel tarafından tasarlanan Erasmus Köprüsü (Erasmus Bridge), Nieuwe Maas Nehri’nin iki yakasını birbirine bağlıyor. Zarif görünümü nedeniyle Kuğu unvanını alan bu köprü, 139 metre uzunluğunda asimetrik sütun tarafından taşınıyor.

Mobil Uygulama

4. Boijmans Van Beuningen Müzesi 

Şehir merkezinde yer alan Boijmans Van Beuningen Müzesi (Boijmans Van Beuningen Museum), Hollanda’nın en iyi sanat müzelerinden biri olarak anılıyor. 1849 yılında açılan ve içerisinde Claude Monet, Vincent Van Gogh, ve Salvador Dali gibi ünlü ressamların eserleri de sergilenen bu müze, şehrin en popüler turistik adreslerinden biri.

5. Alkmaar Peynir Pazarı

İlginç kıyafetler giyen peynir taşıyıcılarıyla şehre ayrı bir renk katan Alkmaar Peynir Pazarı‘nın tam kuruluş tarihi bilinmiyor. Halk arasında 1365 yılından bu yana var olduğu konuşulan bu pazar, eski belgelere göreyse ilk olarak 1622 yılında kuruldu. Nisan ve eylül ayları arasında haftanın her cuma günü açık olan Alkmaar Peynir Pazarı’nda, tezgahlarda satılan yüzlerce çeşit peynir bulabilirsiniz.

Bonus: Giethoorn

Hollanda’nın Overijssel eyaletinde yer alan küçücük bir köy olan Giethoorn‘da araba kullanmak imkansız çünkü burada araba kullanabileceğiniz bir yol yok. Çevresi kanallara çevrili olan ve bu yüzden de Hollanda’nın Venedik’i olarak anılan bu sevimli köydeki ulaşım için kanallar içinde hizmet veren motorlar kullanılıyor.

Eğer siz de bu nefis Avrupa ülkesini ziyaret edip unutulmaz anılar biriktirmek istiyorsanız Hollanda uçak biletinizi almayı ihmal etmeyin.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here