Uçak Bileti

Türkiye’ye yakınlığı nedeniyle her yıl çok sayıda Türk turist ağırlayan Gürcistan’a pasaportsuz seyahat etmek mümkün. Renkli gece hayatı, tarihi yapıları, müzeleri, botanik bahçeleri ve Karadeniz’in hırçın sularına uzanan plajlarıyla turistlerin ilgi odağı olan bu ülke oldukça hareketli bir yaşam biçimine sahip. Eğer siz de rotanızı Gürcistan’a çevirmeyi planlıyorsanız, aşağıdaki listeye bir göz atıp, gezmeniz gereken yerleri öğrenebilirsiniz.

Gürcistan’da Görülmesi Gereken 5 Yer

1. Batum Bulvarı

Batum şehir merkezindeki plaja paralel uzanan 7 km uzunluğundaki Batum Bulvarı, kafeleri, çeşmeleri, heykelleri ve park alanları ile dikkat çekiyor. Yaz akşamları halkın ve turistlerin doldurduğu bulvar boyunca son derece güzel yürüyüş alanları, bisiklet yolları, şirin restoran ve kafeler uzanıyor. Bulvarda yer alan parklardan olan 6 May Park’ı veya Alexander’s Garden olarak bilinen parkın ortasında yapay bir göl olan Nurigeli Gölü bulunuyor.

2. Piazza Meydanı

Batum’un en güzel yerlerinden biri olan Piazza Meydanı (Piazza Square), Avrupa şehirlerinin etkileyici meydanlarını anımsatıyor. 5 bin 700 metrekarelik bir alan kaplayan bu meydan; içerisinde otel, restoran, pub ve kafelerin olduğu Piazza kompleksi ile çevrili. Havayı saran taze kahve kokusu ile hoş bir atmosfer sunan meydandaki Café La Brioche ise canlı müzik eğlenceleriyle oldukça keyifli bir mola durağı olabilir.

Mobil Uygulama

3. Borjomi

Gürcistan’da maden suyunun üretildiği oldukça popüler bir şehir olan Borjomi’de, turistik tesis bulunmuyor ama şehir parklarından bile maden suyu akan şehir, bu yönüyle turistlerin ilgi odağı oluyor. Tadı oldukça tuzlu olan bu suyu tatmak için yapmanız gereken şey yanınıza bir şişe alıp, Borjomi’ye doğru yola çıkmak.

4. Avrupa Meydanı

Avrupa Meydanı (Europe Square), Batum’un ana meydanı olarak geçiyor. Sıcak yaz akşamlarında çocuk cıvıltılarına ve hoş sohbetlere ev sahipliği yapan bu parkta yer alan Medea Heykeli, yaklaşık 1 milyon Lari’ye mal olmuş. Batum’da hemen hemen her meydanda bulunan havuz fıskiyeleri ve enerjik atmosferiyle dikkat çeken bu meydan şehrin en hareketli noktalarından biri.

5. Narikala

Tiflis Kalesi ya da Narikala adıyla da bilinen bu kale 4. yüzyılda Araplar tarafından yapıldı. Günümüzde bölgeye inşa edilen bir teleferik yardımıyla ulaşım sağlanan bu kale şahane şehir manzarasıyla da hayranlık uyandırıyor. Arka tarafında ise yemyeşil ağaçlarla kaplı bir botanik bahçe bulunan kale, Tiflis’in en çok turist çeken yerlerinden biri.

Bu etkileyici ülkede unutulmaz bir seyahat fırsatı yakalamak için yapmanız gereken ilk şey Gürcistan uçak bileti fırsatlarına göz atmak.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here