Uçak Bileti

Almanya’nın fuarlar kenti Hannover, birbirinden güzel yeşil alanları ve parklarıyla gezginler arasında ün yapmış durumda. Trafik sorununun yaşanmadığı ender Avrupa kentlerinden biri olan Hannover’da toplu ulaşım ağı ve yolcuları bu ağa yönlendiren sistem oldukça gelişmiş durumda. İleri düzeydeki bu sistemde kullanılan tramvay, otobüs ve banliyö trenleriyle gitmek istediğiniz noktaya kısa süreler içerisinde ulaşabilirsiniz.

Hannover Şehrinde Gezilecek Yerler

1. Herrenhausen Bahçeleri

Avrupa’daki Barok tarzı bahçeler içerisinde en tanınmışlarından birisi olan Herrenhausen Bahçeleri (Herrenhäusen Gärten), Versay Sarayı’nın bahçelerinden ilham alınarak 1692-1714 yılları arasından inşa edilmiş. Popüler yeşil alan, İngiliz bahçeleri örnek alınarak tasarlanan Georgengarten ve Welfengarten ile sebze yetiştirilen alandan botanik bahçesine dönüştürülen Berggarten’in birleşiminden oluşuyor. 2. Dünya Savaşı’nda tamamen tahrip olan Herrenhausen Kalesi’nin arazisine kurulan bahçeleri yaz döneminde yapılan festivalleri ve konserleri görmek için Hannover gezilecek yerler listenize ekleyebilirsiniz.

2. Sprengel Müzesi

Modern sanatlar alanında Almanya’nın en etkileyici koleksiyonuna sahip olan Sprengel Müzesi (Sprengel Museum), Bernhard Sprengel’in kişisel koleksiyonunu bağışlaması ve binasının inşasına finansal destek vermesi ile 1979’da açılmış. Barındırdığı sanat eserlerinin sayısının artması sonucu binası 1992’de ve 2010’da genişletilen müzede Max Ernst, Fernand Leger, Pablo Picasso, Emil Nolde gibi ünlü ressamların çalışmalarını inceleyebilir, kütüphanesinde 20. ve 21. yüzyıl modern sanat akımına dair bilgilere ulaşabilirsiniz.

3. Nana Heykelleri

Mobil Uygulama

2000 yılında kendisine verilen ödüle minnettarlığını kendisine ait 300 çalışmayı Sprengel Müzesi’ne bağışlayarak gösteren Niki de Saint Phalle tarafından 1960’lı yıllarda kadın hareketlerini desteklemek için yaratılan Nana Heykelleri (The Nanas Sculptures), 1974’ten bu yana kentin en popüler mekânları arasında sayılıyor. İlgi çekici kıvrımları ve parlak renkleriyle göze çarpan Sophie, Caroline, Charlotte isimli heykellerin dışında Königsworther Meydanı’na doğru yürürseniz, 8 farklı sanatçı tarafından yapılmış heykelleri de görebilirsiniz. Açık hava müzesi görünümündeki alanda gezintiniz bittiğinde, yakınındaki bit pazarına göz atabilirsiniz.

4. Hayvanat Bahçesi

Şehir merkezindeki 22 hektarlık bir alan üzerine yayılan Hannover Hayvanat Bahçesi (Erlebnis Zoo Hannover), 1865 yılında kurulmuş. Özellikle çocuklu ailelerin Hannover gezilecek yerler listelerine ekleyebilecekleri hayvanat bahçesi, 5 kilometre uzunluğundaki bir patikayla birbirine bağlanmış 8 farklı tema alanına sahip. Almanya’nın en eski 5. doğal yaşam parkında 250’ye yakın türe ait 3.400 hayvan barınıyor. Hayvanat bahçesi içerisinde gezmekten sıkılanlar için oyun alanları ve restoranlar faaliyet gösteriyor.

5. Eski Şehir

Dünya Savaşı sırasında bombalandığı için büyük zarar gören; ancak başarılı bir yenileme programıyla kısa süre içerisinde eski görkemini yeniden kazanan Eski Şehir Bölgesi (Altstadt), Hannover’in tarihi kısmını oluşturuyor. Kimi binalarında savaşın izlerini görebileceğiniz yerleşim bölgesinde ziyaret edebileceğiniz mekânların başında Çarşı Kilisesi, Eski Belediye Binası ve Balhof Binası geliyor. Gezintiniz sırasında soluklanabileceğiniz pek çok kafenin ve restoranın bulunduğu bölgede ayrıca Şehir Müzesi faaliyet gösteriyor.

Siz de Hannover uçak bileti fırsatlarını takip ederek bu etkileyici şehri ve sokaklarını keşfe çıkabilirsiniz.

NOT: Almanya vizesi hakkında da Turna.com üzerinden detaylı bilgi alabilirsiniz.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here