Uçak Bileti

Afganistan’ın kuruluş hikâyesi Milattan Önce 3000’li yıllara dek uzanıyor. Tarihi boyunca pek çok medeniyete ev sahipliği yapan bir Orta Asya ülkesi olan Afganistan’da, yaklaşık 30 milyon kişi yaşıyor. Coğrafi konumu sebebiyle çok sayıda savaş yaşayan bahtsız bir ülke olan Afganistan, bugün hala savaşın izlerini taşıyor. Kültürel ve tarihi bakımdan oldukça zengin bir ülke olan Afganistan, ziyaretçileri için hoş manzaralar da saklıyor.

Afganistan’da Gidilmesi Gereken 6 Şehir

1. Kabil

3 bin 500 yıllık tarihinde pek çok savaş yaşayan Kabil, Güney ve Orta Asya ticaret yolları üzerindeki konumuyla dünyanın en önemli şehirlerinden biri. Afganistan’ın başkenti olan Kabil, Hindukuş Dağları içinde Kabil Nehri boyunca uzanan dar bir vadi üzerine kurulmuş. Şehirde görülecek turistik yerler arasında ise Babür Bahçesi ve Kabil Müzesi de bulunuyor.

2. Mezar-ı Şerif

Ülkenin kuzey kesiminde yer alan Mezar-ı Şerif’te, Kifayet, Gazanfer, Bereket ve Firdevsi meydanlarını gördükten sonra bölgenin en ünlü yapılarından olan Hz. Ali Türbesi’ni ziyaret edebilirsiniz. Turistik yerlerinin yanı sıra Kuzey Afganistan’ın en önemli ticaret merkezi olarak da anılan Mezarı Şerif, hem iş dünyasının hem de turistlerin dikkatini çeken hareketli bir şehir.

3. Ghor

Helmend Nehri ile Herat vilayeti arasında bulunan Ghor şehri, kültürel dokusuyla turistlerin uğrak adresleri yer alıyor. Şehrin Şahrak ilçesi sınırlarında kalan Cam Minare ise hem ülkenin hem de dünyanın en değerli yapılarından biri. UNESCO Dünya Mirası Alanı içindeki bu minare, 65 metrelik yüksekliği, minare taşları, el yazmaları ve geometrik desenleri ile hayranlık uyandırıyor.

Mobil Uygulama

4. Kandahar

Afganistan’ın ikinci büyük şehri olan Kandahar’da yaklaşık 550 bin kişilik bir nüfus bulunuyor. Batısında Arghandab Nehri yer alan bu şehir, bölgenin önemli ticaret merkezlerinden biri. Batıda Lashkar Gah ve Herat, kuzeydoğuda Gazne ve Kabil, kuzeyde ise Tarinkot ile geniş karayolu bağlantısı olan şehir, ülkede bilinen en eski yerleşim yerlerinden.

5. Leşkergah

Afganistan’ın Helmend Vilayeti’nin yönetim merkezi olan Leşkergah’ın bulunduğu bölge, eski dönemlerde Büst ismiyle anılıyormuş. Helmend Nehri ile Arghandab Nehri arasında yer alan ve tarihî Büst şehrinin harabeleri çevresinde kurulan Leşkergah, oldukça yeni bir yerleşim. 1946 yılında kurulan bu şehrin yakınlarında Bost Havaalanı da hizmet veriyor.

6. Herat

Afganistan’ın batısında Herat Vilayeti’nin merkezi olan bir buçuk milyon nüfuslu Herat şehri, Münbit Herey Nehri vadisinde yer alıyor. Herat Kalesi (İskender Kalesi), Musalla Kompleksi, Herat Milli Müzesi, Kraliçe Türbesi, Mirveys Sadık Türbesi ve Cuma Camii gibi turistik yerlere de ev sahipliği yapan şehir, turistlerin en sık ziyaret ettiği Afgan şehirlerinden biri.

İstanbul üzerinden haftanın belli günleri direkt uçuşlar düzenlenen Afganistan, kültürel değerleri ve tarihi yapılarıyla göz alan bir coğrafya. Siz de bu etkileyici yerleri yakından görmek için Afganistan uçak bileti fırsatlarını inceleyebilirsiniz.

Afganistan vizesi sayfamız üzerinden de detaylı bilgileri kolayca öğrenebilirsiniz!

Otobüs Bileti

1 YORUM

  1. Ben Afganistan Memleketimden gurur duyuyorum bir avuç toprağını hiçbir ülke ile değiştirmem çok ülkeleri gezdim ama Afganistan gibi güzel bir yer yok Yaşasın Afganistan Yaşasın Afgan milleti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here