Uçak Bileti

Adaların incisi Burgazada, İstanbul’un gürültülü şehir hayatından kaçıp huzurlu bir kaçamak arayanların gözdesi. Ege’nin sakin atmosferini ve tarihin derin izlerini taşıyan bu ada, keşfedilmeyi bekleyen birçok güzellik barındırıyor. Eğer siz de İstanbul’un karmaşasından uzaklaşıp sakin bir kaçamak arıyorsanız, Burgazada’da gezilecek yerler listesi tam da aradığınız şeyi vadediyor. Bu adada keşfedilecek pek çok yer var. Bu yazıda, adanın kendine has güzelliklerini keşfetmek için izlenecek en cazip rotaları ve görülmesi gereken noktaları ele alacağız. Hadi başlayalım!

Burgazada’da Görülmesi Gereken Yerler

Burgazada'da Görülmesi Gereken Yerler

Burgazada’da Gezilecek Yerler listesini takip ederken, tarihle doğanın muhteşem dansını izleyecek, kendinizi keyifli bir maceranın içinde bulacaksınız. Adanın daracık sokaklarında gezinirken birbirinden ilginç dükkanlarla karşılaşacak, otantik lezzetlerin tadına bakacak ve belki de yerel halkla keyifli sohbetlere daldığınızda adanın gerçek ruhunu daha yakından hissedeceksiniz.

Gözlerinizin önünde açılan muhteşem manzaralar eşliğinde, Burgazada’nın büyüsüne kapılacak ve unutulmaz anılar biriktireceksiniz. Bu adaya bir kere ayak bastığınızda, tekrar gelmek için sabırsızlanacaksınız! Yalnızca 2 kilometrelik bir alana sahip bu adayı yürüyerek 1 günde çok rahat gezersiniz.

Sait Faik Abasıyanık Müzesi

Bu müze, Türk edebiyatının önemli isimlerinden biri olan Sait Faik Abasıyanık’ın yaşamına ve eserlerine adanmış bir anıt. Adeta bir zaman kapsülüne adım attığınızı hissedeceksiniz! Müze, yazarın hayatından esintiler sunarken, onun karakteristik tarzını ve eserlerindeki büyülü dünyayı yansıtıyor. Bu müze, edebiyat tutkunlarının ve meraklı gezginlerin mutlaka ziyaret etmesi gereken bir nokta!

Mobil Uygulama

Konum burada.

Aya Yani Kilisesi

Burgazada'da Görülmesi Gereken Yerler Aya Yani Kilisesi

Aya yani bir diğer adıyla Yahya Peygamber Kilisesi, yüksek silindir şeklindeki kubbesiyle adanın en göz alıcı anıtı. Bugünkü kilise 11. yy’da inşa edilen kilisenin yerine aslına sadık kalınarak inşa edilmiş. Deniz otobüsü iskelesinin güneyindeki sahil boyunca yürüyerek kolayca ulaşabilirsiniz.

Konum burada.

Madam Marta Koyu

Burada sanki İstanbul’da değil de bambaşka bir yerde gibi hissedeceksiniz. Eski adı Halikya ya da Balıkçılar Koyu olarak bilinen koyun bugünkü adını nasıl almış bakalım. Madam marta Ermeni asıllı bir kadın. Babası Osmanlı Bankası Müdürü olduğu için çocukken İstanbul’a gelmiş. Türkiye’nin ilk balerinlerden biri olan Madam Marta evlenip Burgazada’ya yerleşmiş. Kışın dahi denize giren bu neşe dolu kadının ismi verilmiş bu güzel koya. Kamp yapabileceğiniz, deniz kum güneşin keyfine varabileceğiniz bu koyu mutlaka görün.

Konum burada.

Hristos Manastırı

Hristos Manastırı, Hristos Tepesi’nin zirvesinde yer alan ve Bizans döneminden kalma bir manastır. İddialara göre, Makedonyalı İmparator I. Basil tarafından eski bir Yunan tapınağının kalıntıları üzerine inşa edilmiş olabilir. 18. yüzyılın sonlarında terk edilen manastır, zamanla harabe haline gelmiş. Ancak günümüze kadar bazı mimari kalıntılar ve 19. yüzyılda yapılmış bir kilise ile 18. yüzyılda inşa edilmiş iki katlı bir yapı gibi izlerini korumuş.

Manastırın girişinde, dört güzel oyulmuş Bizans sütun başı da dahil olmak üzere antik mimari kalıntıları bulunuyor. Ayrıca manastır alanı içinde, hala yağmur sularını toplayan dört büyük kemerli yer altı sarnıcı da mevcut. Tepeden bakıldığında, tüm adalar ve Asya sahili görülebiliyor. Bölge halkı, 6 Ağustos’ta, kilisenin adını aldığı azizin anısına düzenlenen panigirisi için hala buraya gelmeye devam ediyor.

Burgazada Cami

Burgazada’nın doğu yamacında, oldukça dik bir yamaçta bulunan camii, ada tarihinde önemli bir dönüm noktasını temsil ediyor. 1953 yılında İstanbul’un beş yüzüncü fetih yılında inşa edilen bu camii, adanın ilk camii olma özelliğini taşıyor. İstanbul Belediyesi’nin katkılarıyla ve halkın yardımlarıyla inşa edilen bu yapı, yüksek mimar Burhan Ongun tarafından tasarlanmış.

Konum burada.

Aya Yorgi Karipi Manastırı

Hagios Georgios (Aziz Georgios) Karyptis Rum Ortodoks Manastırı, adanın kuzey sahilinde bulunuyor. Kapıdan girer girmez sizi, kilisenin zemin katına açılan bir merdiven karşılıyor ve merdivenlerden inerek manastır yurduna ulaşıyorsunuz. Bugünkü kilise eski harap olmuş kilisenin yerine yapılmış. Kilisedeki ikona duvarı ise, eski manastırın katholikonuna ait bir parça olarak korunuyor.

Konum burada.

Süt Koyu

Süt Koyu

Burgazada’da nerede denize girilir sorusunun cevaplarından biri de Süt Koyu. Giriş ücreti bulunmayan, tuvaletleri, büfesi olan kendi halinde şirin bir koy burası. Kalabalık plajlar yerine sessiz sakin yerleri seviyorsanız buraya bayılacaksınız.

Konum burada.

Gönüllü Ve Mehtap Sokak

Adanın en göz alıcı köşkleri genellikle Gönüllü Sokak ve Mehtap Sokak’ta. Bu sokakları takip ederek, adanın en güzel konaklarını keşfedebilirsiniz. Tarihi ve ihtişamlı köşklerin arasında keyifli bir yürüyüş yapabilirsiniz. Bol bol fotoğraflamayı da ihmal etmeyin.

Konum burada.

Bayraktepe

İsa Tepesi olarak da bilinen Bayraktepe adanın tek tepesi. Eskiden gözetleme kulesi olarak kullanılıyormuş. Tepeye çıkarken, yeşil ve maviye doyacağınız harika manzaralarda durup durup fotoğraf çekeceksiniz. Çıkmak biraz zahmetli olsa da buna değecek, bana güvenin.

Burgazada’da gezilecek yerler sizi bekliyor. Eğer İstanbul dışında yaşıyorsanız bu güzellikler size bir İstanbul uçak bileti uzaklığında.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here