Uçak Bileti

Köln, Almanya’nın Ren Nehri kıyısında, sanatı, kültürü, karnavalları ile kendine özgü tarihi bir katedral şehri. Sembolü Köln Katedrali olan Köln’ün şehir yaşamındaki hareket bir an bile eksilmiyor. Eski Pazar ve Haymarket, tarihi şehir birahaneleri ile ziyaretçilerin gözdesi. En iyi birahaneler arasında gösterilen Päffgen, Gaffel Haus ve Malzmühle’yi ziyaret etmediyseniz Köln’ü gerçek anlamda gezdiğinizden şüphe ediliyor.

Ren Nehri üzerinde bulunan Köln şehri, Milattan Önce 30’lu yıllara dayanan tarihi ile Almanya’nın en köklü ve etkileyici yerleşim yerlerinden biri olarak anılıyor. Şehir, birbirinden eşsiz müzeleri, tarihi yapıları, renkli gece hayatı, kültürel dokusu ve muhteşem manzaralarıyla Almanya’ya gelen konukları büyülemeye devam ediyor.

Koln-Gezilecek-Yerler

2000 yıllık Köln tarihini kapsayan sergileriyle Roma-Germen Müzesi, orta çağdan 19.yüzyıla kadar sanat eserlerini barındıran Wallraff-Richartz Müzesi, Wallraffplatz’daki uygulamalı sanat müzesi veya etnolojik Rautenstrauch-Joest Müzesi Köln’ün en ünlü müzeleri arasında.

Özellikle hafta sonları hareketlenen Köln sokak yaşamı, gençler ve sınırlı bütçeyle seyahat edenler için çok sayıda alternatif sunuyor. Studentenviertel Kwartier Latäng, Friesenviertel, Belgischen Viertel, Südstadt ve Ehrenfeld’te bulunan disko, kulüp, bar ve restoranlar uygun fiyatlarıyla eğlence düşkünlerinin ceplerini yakmıyor.

Köln’deki hareketin yanı sıra biraz da sessizlik arayanlar için Ren Nehrinin diğer tarafı daha doğru bir seçenek. Rheinpark soluk almak için bire bir. Futbol tutkunları için Müngersdorfer Stadyumu’ndaki 1. FC Köln Müzesi ilgi çekici olabilir.

Mobil Uygulama

Köln Gezilecek Yerler

1. Köln Katedrali

Köln Katedrali (Kölner Dom), şehrin en göz alıcı yapısı ve sembolü. Tamamlanması 632 yıl süren, ikiz kuleli gotik bir yapı olan Köln Katedrali’nin hem dış cephesi hem de iç tasarımı büyüleyici. Günümüzde yalnızca Almanya’nın değil, Avrupa’nın da en önemli dini yapılarından biri olarak gösterilen Köln Katedrali’nin yapımı 1880 yılında tamamlandı.

UNESCO’nun Dünya Kültür Mirası Listesinde bulunan yapı, kent merkezindeki Merkez Gar’ın hemen yanında yer alıyor. Yılda yaklaşık 6 milyon kişi tarafından ziyaret edilen katedral, görkemli mimarisi ve sanat eserlerinin yanı sıra 500 basamak tırmanmayı göze alanları bekleyen muhteşem manzarasıyla da biliniyor.

Yıl içerisinde konserlere ve gösterilere ev sahipliği yapan katedral Almanya’nın en büyük ikinci, dünyanın da üçüncü büyük kilisesi. Dilerseniz 500 basamaklı merdivenleri tırmanıp tepedeki muazzam şehir manzarasının tadını çıkarabilirsiniz.

2. Ludwig Müzesi

1976 yılında açılan ve Almanya’nın önde gelen koleksiyonlarından bazılarına ev sahipliği yapan Ludwig Müzesi, modern ve çağdaş eserlerin sergilendiği büyüleyici bir yer. Şehre gelenlerin uğrak adresi olan müze, içerisinde sergilenen çarpıcı Pop Art Koleksiyonları ile dünya çapında üne sahip bir sanat merkezi.

3. Eski Şehir Bölgesi

Eski-Sehir-Bolgesi-Koln

Köln’ün Eski Şehir Bölgesi (Alter Markt), yan yana bitişik ve dar yapılardan oluşan Köln’ün tarihi merkezi. Karnavallara ev sahipliği yapan, Roma döneminden itibaren de pazar yeri olarak kullanılan bölge, günümüzde kafe, bar ve şirin hediyelik eşya dükkanlarına ev sahipliği yapıyor. Açık terasları ile ünlü bir meydan olan Eski Şehir Bölgesi, kiliseler, müzeler, çeşme ve anıtlar da görüp gezebileceğiniz şehrin en işlek meydanlarından.

4. Çikolata Müzesi

Cikolata-Muzesi-Koln

1993’te kurulan ve Köln Eski Şehir Bölgesine oldukça yakın konumdaki Çikolata Müzesi (Imhoff – Schokoladenmuseum), nehir kıyısındaki eşsiz manzarasıyla oldukça dikkat çekici. Kakao çekirdeğinden başlayarak çikolatanın yapımına ve tarihçesine ait bilgileri uygulamalı olarak görebileceğiniz müzenin içerisinde hediyelik ürünler alabileceğiniz bir dükkân ve kafe de bulunuyor.

Çikolata Müzesi’nde çikolatanın tarihi hakkında bilgilenebilir, çikolata çeşmeleri ile hem görsel hem de tatlı bir şölen yaşayabilirsiniz.

5. Roma Germen Müzesi

Roma-Germen-Muzesi-Koln

Köln Katedrali’ne birkaç dakika uzaklıkta bulunan Roma Germen Müzesi (Römisch-Germanisches Museum), Paleolitik dönemden erken Orta Çağ’a kadar uzanan geniş bir yelpazede zengin bir arkeolojik mirasa ev sahipliği yapıyor.

Roma dönemine ait cam ve seramikler, heykeller ve Germen dönemine ait mücevherlerin sergilendiği müzede, Köln Başpiskoposluğuna ait eserler ve antikalar da bulunuyor.

6. St. Gereon Kilisesi

St.Gereon-Kilisesi

Köln Katedrali’nden sonra şehrin kültürel miraslarından en önemlileri arasında yer alan 12 Roman Kilisesi, özel rehberli turlarla da gezilebiliyor. Kentin en sıra dışı romanesk yapısı olan St. Gereon Kilisesi, 7. yüzyıldan kalma eski bir kilisenin üzerine inşa edilmiş bir yapı. 10 cepheli bina üzerinde oturtulan kubbeden oluşan kilisede çok sayıda Orta Çağ duvar resimleri, mozaikler ve antik emanetler bulunuyor.

Hristiyanlık dünyasının kutsal şehirlerinden biri olan Köln’de, St. Andreas, St.Aposteln, St. Cecilia, St.George, Grob St.artin, St.Kunibert, St.Maria im Kapitol, St.Maria Lyskirchen, St. Panteleon, St. Severin ve St. Ursula’yı da ziyaret edebilirsiniz.

7. Teleferik

Köln’de 50 yıldır, 935 m yükseklikte faaliyet gösteren ve Köln Katedrali manzarasıyla büyüleyici Hava Tramvayına binerek kenti kuşbakışı izleyebilirsiniz. Aynı zamanda Ren Nehri’nin muhteşem manzarasını da görebileceğiniz tramvay, nisan ve ekim ayları arasında 1957’den bu yana hizmet veriyor.

Yılda ortalama 15 milyon yolcu taşıyan teleferik, görenleri kendine hayran bırakan bir şehir manzarasına sahip. Avrupa’nın nehir üzerinden geçen ilk teleferiği olan tesis içerisinde, romantizmi ve heyecanı bir arada yaşamak isteyenler için bir restoran da mevcut. Bu restoran, yaklaşık 243 metre yüksekliğinde bir kule içerisinde yer alıyor.

8. Sualtı Tüneli

Sualti-Tuneli-Koln

Ren Nehri’nden başlayıp, Kuzey Denizi yerleşim alanları ve Atlantik Okyanusu’na dek devam eden Köln Sualtı Tüneli’ni (Sea Life Königswinter) ziyaret ederseniz köpek balıkları ve sayısız deniz canlısıyla karşılaşma şansınız var. Zoobrück bölgesinde yer alan Sualtı Tüneli’ni mutlaka gezilecek yerler listenize ekleyin.

9. Hohenzollern Köprüsü

Hohenzollern-Koprusu-Koln

Ren Nehri üzerindeki yapı ilk olarak Dom Köprüsü’nün yerine 1907-1911 yılları arasında inşa edilen Hohenzollern Köprüsü, hem tren yolu hem de araç yolu olarak kullanılıyor. Köln’ün simgelerinden biri olan köprü aynı zamanda nefis bir manzaraya sahip.

II. Dünya Savaşı sırasındaki işgalinde havaya uçurulmasının ardından 1945’te yaya yolu olarak yeniden yapılan köprünün uzunluğu 410 m. Günümüzde Almanya’nın en yoğun kullanılan demir yolu köprüsü olan Hohenzollern, panoramik manzarası ve üzerindeki binlerce kilit ile çok ilgi çekici bir yapı.

10. Köln Hayvanat Bahçesi

Almanya’nın en eski 3. hayvanat bahçesi olan ve 1860’ta kurulan Köln Hayvanat Bahçesi (Koelner Zoo), 500’den fazla hayvan türüne ve dev bir akvaryuma ev sahipliği yapıyor. Köln Hayvanat Bahçesi’nde, 2000’de eklenen yağmur ormanı bölümü toplam 20 hektarlık alan üzerine kurulu.

İçerisinde oyun, yemek ve dinlenme alanlarının da bulunduğu bu cezbedici yer, Avrupa’nın en eski hayvanat bahçelerinden biri olarak anılıyor.

11. Köln Merkez Camii

Koln-Merkez-Camii

2009’da Diyanet İşleri Türk İslam Birliği tarafından yaptırılan Köln Merkez Camii (Cologne Central Mosque), yaklaşık 17 bin metrekare alan üzerine kurulu. Osmanlı mimarisinin temel alındığı modern yapının, 55 m uzunluğunda iki minaresi bulunuyor. Külliye tarzındaki binada kütüphane, sergi salonu, müze, kapalı çarşı gibi bölümler bulunuyor.

Köln gezilecek yerler elbette bunlarla sınırlı değil. Dilerseniz, yaklaşık 200 yıllık olan Melaten Mezarlığı’nı ziyaret edebilirsiniz. Melaten aynı zamanda sincap, yarasa gibi birçok tür için de koruma alanı ilan edilen bir park.

Köln uçak bileti kampanyalarını takip ederek, Avrupa’nın en etkileyici şehirlerinden birini gezip, hayatınız boyunca unutamayacağınız anılar biriktirebilirsiniz. Almanya vizesi hakkında da Turna.com üzerinden detaylı bilgi alabilirsiniz.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here