Uçak Bileti

Almanya, birçok seyahat severin Avrupa’da gezi rotasında atladığı muhteşem kültürel ve doğal güzelliklere sahip. Başkent Berlin, Köln, Dresden, Frankfurt, Münih, Hamburg, Nürnberg gibi Almanya şehirleri birkaç güne sığdırılamayacak kadar çok sayıda kültürel hazineye sahip.

Almanya seyahati öncesinde, Almanya’da yapılacak şeyler listesine göz atıp ülkedeki rotanızı planlayın. Almanya yolculuğu öncesinde Almanya uçak bileti seçeneklerine göz atmayı unutmayın.

Almanya’da Yapılacak Şeyler

1. Dresden

1. Dünya Savaşı’nın adeta yetim bıraktığı Dresden, günümüzde çok muazzam ve sanatsal açıdan doyuma ulaşmış bir yer olarak karşımızda. Özellikle yenilenen Dresden Frauenkirche kilisesinin muhteşem bir şekilde onarılarak mükemmel bir şekilde restore edilmesinden sonra şehir çok enfes bir çehreye sahip oldu.

Mobil Uygulama

2. Frankfurt

Frankfurt, parlak ofis binalarının görüntüsüyle ülkenin finans merkezi olsa da kültürel açıdan turistleri kendisine çekebilecek birçok özelliği de yok değil. Tarihi bölgeleri ortaçağ dönemlerine kadar uzanıyor ve halen iyi durumda olan birçok binalar var. Yerel içkilerden tipple, ebbelwoi (elma şarabı) çok beğenmeseniz dahi denemeniz gereken tatlar arasında.

3. Oktoberfest’de bira keyfi

1810’da ilk olarak Münih’te kutlanan 16 günlük festival, Bavyera kültürünün en önemli parçalarından birini oluşturuyor. Muhteşem bir organizasyon ve canlı müziği bulabileceğiniz festivale katılmayı düşünüyorsanız ismi Ekim olmasına rağmen çoğunlukla Eylül ayı içinde yapılıyor, o yüzden biletinizi almadan önce tarihleri iyi kontrol edin.

4. Essen’de geçmişe yolculuk

2010 yılında kültür başkenti olan Essen bir zamanlar basit bir maden şehri halindeyken endüstriyel altyapının nasıl sanatsal bir şölene dönüşebileceğinin en kusursuz örneği. Zollverein Kömür Madeninde bulunan Shaft 12 günümüzde UNESCO Listesi’nde bulunan bir tasarım müzesi olarak hizmet veriyor.

5. Neuschwanstein Kalesi’ni keşfedin

Eşi benzeri olmayan bir saray olan Neuschwanstein, Bavarya’nın Alp eteklerinde bulunuyor. Kral Ludwig II’in en özenle donattırdığı kalelerden biri ve tasarımı çoğunlukla Wagner operalarından esinlenilmiş. Eğer dışarıdan baktığınızda sizi etkilemeyi başarıyorsa içerisine girdiğinizde dekor ve tasarımı ile başınızı döndürecek.

6. Almanya’nın romantik kasabası Heidelberg

Geniş Neckar Nehri’nin yanında muhteşem bir ahşap kasaba olan Heidelberg, heybetli Rönesans kalesi, sevimli kafeleri, kitapçıları ve şiir etkinlikleri ile muhteşem bir görüntüye sahip. Almanya’nın en eski üniversite kasabası aynı zamanda Alman Romantizminin doğum yeri ve Filozofun Yolu’nun (Philosophenweg) muhteşem panoramik görüntüsüyle de meşhur.

7. Berlin’de tarih ve hedonizm

Brandenburg Kapısı, Charlottenburg Sarayı ve Reichstag binası gibi eserleriyle Berlin tarih bakımından aşırı zengin. Özellikle Führer’in Karargâhı ve Berlin duvarının kötü izleri sokak sanatının renkleri, dans sanatının en güzel örnekleri ve sürekli her yerde karşınıza çıkan yaratıcılığı ile Modern Berlin ziyaretçilerinin karşısında ışıldayarak parlıyor.

8. Hamburg’un atan kalbi

Almanya’nın ikinci en büyük metropolü olan Hamburg bir liman kenti olarak turistler için sınırsız olanaklar sunuyor. Rengârenk ve kozmopolit yapısıyla şehrin kalbinde müzik atıyor. Reeperbahn’da Beatles’ın izlerini takip edebilir; ateşli yaşamın tadını çıkartabilir; ya da DJ’ler eşliğinde sabahlara kadar dans edebilirsiniz. The Speicherstadt’ın neo-gotik kanallarını görmek için en güzel zaman kesinlikle gece.

9. Weimar

Bin yıllık bir şehir olan Weimar birçok yazar, müzisyen, besteci ve şaire ev sahipliği yaptı. Bu sanatçılar arasında Goethe, Luther, Bach, Liszt, Wagner ve Schiller gibi isimler yer alıyor. Kültür tutkunlarının mutlaka uğraması gereken bir yer olmasının yanında görsel açıdan da 18 ve 19. yüzyıllarda yaşadığı altın çağından kalma mimarisi ile de göz dolduruyor.

10. Köln

Noel zamanı Almanya’nın dört bir yanındaki kasabalar geleneksel sokak pazarları ile çok canlı bir görüntüye sahip oluyor ama hiçbiri Köln’de ki kadar eğlenceli ve güzel olamıyor. Oyuncaklar, zencefilli çörek ve el yapımı hediyelik eşyalar festivalin sayısız ürünlerinden sadece bazıları. Glühwein (sıcak şarap) ise bu muhteşem deneyimin en tatlı parçalarından birini oluşturuyor.

NOT: Almanya vizesi hakkında da Turna.com üzerinden detaylı bilgi alabilirsiniz.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here