Uçak Bileti

Avrupa‘nın merkezinde konumlanan Almanya, etkileyici tarihi merkezleri, kültürel durakları, dünya mutfağından lezzetler sunan restoranları, zengin müzeleri, renkli gece hayatı ile ziyaretçilerine çok sayıda alternatif sunuyor.

Avrupa’nın en güçlü ekonomilerinden biri olan Almanya, görünürde çok turistik bir destinasyon gibi olmasa da her biri alanında markaya dönüşen şehirleri ile turistlerin uğrak noktası. Almanya ruhunu hissedebileceğiniz yerler bu listede.

Almanya uçak bileti seçeneklerine göz atın.

Almanya’da Gezilmesi Gereken 10 Yer

1. Leipzig

Almanya’nın Saksonya eyaletinin başkenti Leipzig, dünyaca ünlü müzisyenleri ve sanat akımlarıyla ülkenin kültür-sanat merkezi. Bach, Richard Wagner, Felix Mendelssohn gibi müzik ustalarının şehirde izleri bulunuyor. Avrupa’nın en büyük şehir meydanlarından Augustusplatz, Napolyon Uluslararası Savaş Anıtı ve çok sayıda etkileyici tarihi yapı ziyaretçileri etkiliyor.

Mobil Uygulama

2. Rügen Adası

Baltık Denizi’nde bulunan Rügen Adası, Almanya’nın en büyük adası. Birbirinden hoş plajları ile yaz aylarında ziyaretçi akınına uğrayan ada ana karaya köprüyle bağlanıyor. Tebeşir kayalıklarıyla Jasmund Milli Parkı, deniz feneri, balıkçı köyü ve Slav kalesi kalıntıları adada görülebilecekler arasında.

3. Romantik Ren

Romantik Ren, Almanya’nın en önemli turizm rotalarından. Ren Nehri’nin orta bölümünde ilerleyen rota, Bingen ve Bonn şehirlerini kapsıyor. Etkileyici manzaraların bulunduğu rotada 40’tan fazla Orta Çağ kalesi, yerel kültürün görülebileceği köyler, üzüm bağları yer alıyor. En ilginç yapı ise Lorelei Kayası. Nehrin üzerindeki kaya mitolojide denizcilere seslenip onları öldüren bir su perisi olarak geçiyor.

4. Köln

Ülkenin en çok ziyaretçi çeken şehirlerinden biri olan Köln, Cologne olarak da tanınıyor. Avrupa’nın en hareketli gece hayatı, disko ve partilerine ev sahipliği yapan kentte zengin kültürel mirasın temsilcisi müzeler ve sanat galerileri ziyaret edilmeli. Orta çağ mimarisinin sembol yapılarından Köln Katedrali ise anlatılmaz bir güzellik.

5. Dresden

İkinci Dünya Savaşı sırasında ağır bombardıman altında kalan Dresden, savaş sonrasında aslına uygun olarak yeniden inşa edildi. Sanat galerileri, müzeler, opera ve tiyatro binalarıyla zengin bir kültür sanat yaşamı olan şehirde Frauenkirche Katedrali ve Semper Operası görülmeye değer.

Dünyanın en çok ziyaret edilen ülkelerinden biri olan Almanya’yı keşfetmek için çok sayıda ilgi çekici neden bulunuyor. Son yıllarda uygun uçak bileti kampanyaları ve hava yolu şirketlerinin rekabeti ile çok daha kolaylaşan seyahat için harekete geçmek gerekiyor. Almanya’da gezilecek yerler için önerilerinizi yorum bölümüne eklemeyi unutmayın.

NOT: Almanya vizesi hakkında da Turna.com üzerinden detaylı bilgi alabilirsiniz.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here