Uçak Bileti

Eski bir Akdeniz limanı olarak bilinen Kotor, Adriyatik Denizi’nin en meşhur kıyıları arasından öne çıkıyor. Gizli ve korunaklı dokusuyla denizcileri cezbeden bu sahil kasabası, 1917 yılından bu yana UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesinde yer alıyor. Siz de Kotor gezilecek yerler turuna çıkarak, Avrupa‘nın ve Balkan coğrafyasının eşsiz doğal güzellikleri ile tanışabilirsiniz.

Kotor’da Mutlaka Gezilmesi Gereken Yerler

1. Kotor Katedrali

Romaneks mimari tarzından inşa edilen Kotor Katedrali (Cathedral of Saint Tryphon), Old Town‘un ara sokaklarında karşınıza çıkan muazzam bir yapıt. Mimari yapıtın kulelerinden ilki 1809 yılında yapılmış olmasına rağmen bir diğer kulesi, depremde hasar görmesi sebebiyle 2009 yılında inşa edildi.

2. Sveti Luka Klisesi

Kotor gezilecek yerler çemberinin en görkemli başyapıtlarından olan Sveti Luka Klisesi (Church of Sveti Luka), Roma ve Bizans mimarisinin özelliklerini yansıtıyor. Kotorska resim okulunun kurucusu Rafailoviç Daskal Dimitrij’in 17. yüzyılda tasarladığı yapıt, gelen ziyaretçileri simgesel duruşu ile etkiliyor. 17. yüzyılın ortalarına kadar Katolik okul olarak kullanılan kilisenin katında, Kotor vatandaşlarına ait mezar panoları bulunuyor.

Mobil Uygulama

3. Kayaların Leydisi

Küçük ve şirin görüntüsü ile ilgi çeken Kayaların Leydisi (Our Lady of the Rocks), yapay olarak oluşturmuş bir ada. Efsaneye göre bir denizci bu adada bulduğu Madonna ikonasını, uzun yıllar sakladıktan sonra 1400’lü yıllarda ikonayı bir kayanın üzerine bırakmış. Daha sonra kayalar, bu ikonayı taşıyarak yapay bir ada oluşturmuş.

4. Denizcilik Müzesi

Devlet adamlarına ve zanaatkarlara ait çeşitli eşyalara ev sahipliği yapan Denizcilik Müzesi, şehrin tarihini geçmişini yansıtıyor. Antika tablolardan 9. yüzyıla ait denizcilik aletlerine kadar pek çok farklı unsurun barındırıldığı müze, Eski Şehir sınırlarında yer alıyor.

5. Kotor Körfezi

Mavinin ve yeşilin huzur verici etkisini aynı anda yaşatan Kotor Körfezi, Orenj dağlarından gelen nehrin yaptığı kanyon olarak da biliniyor. Kotor gezilecek yerler çizelgesinin en gözde duraklarından birisini işaret eden kanyon, Adriyatik Denizi’nin altında akan nehir aracılığıyla doldurulduğu için her daim soğuk akıyor.

6. Saat Kulesi

Silah Meydanı üzerinde konuşlanmış olan Saat Kulesi, heybetli boyutuyla görenleri ilk bakışta kendine hayran bırakıyor. 17. yüzyılda inşa edilen kulenin bir diğer dikkati çeken yanı ise hemen alt kısımda bulunan utanç anıtı. Rivayetlere göre eskiden insanlar suç işledikleri zaman, bu utanç anıtına bağlanarak cezalandırılıyormuş.

Kotor’a gitmek isteyen Türk vatandaşlarından 90 güne kadar vize talep edilmiyor. Siz de Karadağ uçak bileti fırsatlarına göz atarak tarihi atmosferiyle görenleri büyüleyen bu harika şehri ve turistik mekanlarını keşfedebilirsiniz.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here