Uçak Bileti

Sanatla yoğrulan, Almanya‘nın kültür kenti Leipzig, ülkenin Saksonya eyaletine bağlı, Kuzey Alman Ovası’nın güney ucunda yer alıyor. Nüfusu yaklaşık 600 bin olan kent, eyaletin en kalabalık şehri unvanına sahip.

Ünlü Edebiyatçı ve Düşünür Goethe’nin Faust’unda Küçük Paris olarak tanımlanan Leipzig, dünyaca ünlü sanat akımlarının hayat bulduğu bir yer.

Almanya uçak bileti seçeneklerine göz atın.

Elster ve Parthe nehirlerinin bir araya geldiği noktada, 7. yüzyılda kurulan şehrin ismi bölgedeki ıhlamur ağaçlarından geliyor. Barok müziğin en önemli temsilcilerinden Johann Sebastian Bach’ın yaşamının son 27 yılını geçirdiği kentte bestecinin kişisel eşyalarının sergilendiği Bach Müzesi de bulunuyor.

Bach’ın mezarının bulunduğu St. Thomas Kilisesi, şehrin sembollerinden. Kentte müziğin kalelerinden biri olan Neues Gewandhaus, cam ve alaşımdan oluşan devasa binasında, Almanya’nın en eski orkestrasına ev sahipliği yapıyor. Leipzig halkı tarafından 1743 yılında kurulan ve günümüzde dünyanın en iyileri arasında anılan 200 üyeli orkestranın ilk şefi Mendelsshon olmuş.

Mobil Uygulama

Almanya’nın kavşağı

Antik yolların kavşağı olan Leipzig şehri Almanya’nın ilk uzun mesafe demir yolunun Dresden-Leipzig arasında inşa edilmesi ve 1839’da açılmasıyla önemi daha da artan bir yerleşme olmuştur.

Hauptbahnhof ya da diğer adıyla Leipzig Merkez İstasyonu, onlarca peronu ve haç şeklinde inşa edilen devasa salonuyla, 1915 yılından beri Avrupa’nın en büyük yolcu garlarından biri. 15 yıl kadar önce restore edilen gar, bügün yüzlerce mağazanın bulunduğu çok katlı bir alışveriş merkezini de içeriyor.

Almanya’nın en önemli ve en güzel garlarından birisi olan Leipzig Garı 1864-1913 yılları arasında inşa edilmiş ve böylece sanayinin ihtiyacı olan ulaşım sağlandı. Başka tekstil sanayi olmak üzere, demir döküm sanayisi, matbaalar ve yayın işleri, mühendislik alanlarında önemli gelişmeler gösterdi. Bu durum şehirdeki nüfusun hızla artmasına ve 35 yılda 5,3 katına çıkmasına neden oldu. Özellikle 1885-1890 döneminde nüfus 5 yılda 170.000 den 295.000‟e çıkarak yaklaşık 120.000 kişi arttı.

Leipzig’in Gohlis kesiminde aynı ada sahip küçük bir saray bulunuyor. 1755 yılında Rokoko tarzında Caspar Richter tarafından hükümet binası olarak yapıldı. Şehrin güney kısmında ise bürokrasiden uzaklaştığınızı görürsünüz. Burada Leipzig’ın yaratıcı yönünü keşfedebilirsiniz. Alternatif yaşam kültürünün sembolü olan Lezzetli Yemek Birliği burada bulunuyor.

Leipzig’in art-nouveau havasını en iyi hissetmenin yol tüm sokaklarında dolaşmak ve ara sokaklara göz atmak. Bakımsız ve kötü görünen savaş sonrası binaları görmeniz mümkün ancak bu durum sadece Leipzig’in geçmiş ve gelecek arasındaki muhteşem dengesini gösteriyor.

NOT: Almanya vizesi hakkında da Turna.com üzerinden detaylı bilgi alabilirsiniz.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here