Uçak Bileti

Resmi ismi Güney Afrika Cumhuriyeti olan bu şahane ülke, sahip olduğu nefis manzaralarla ününe ün katmayı sürdürüyor. Güneybatısında Atlas Okyanusu, güney ve doğusunda Hint Okyanusu, kuzeydoğusunda Swaziland, Mozambik ve Rodezya, kuzeyinde Botswana, kuzeybatısında Namibya bulunan bu ülkede üç tane başkent olması da ilginç bir ayrıntı. Ülkeni yürütme başkenti Pretoria, yasama başkenti Cape Town, yargı başkenti ise Bloemfontein olarak geçiyor. Doğal hayatı ve vahşi yaşamı gözlemlemek isteyenlerin buluşma noktalarından biri olan ülke, birbirinden önemli şehirlere de ev sahipliği yapıyor. İşte onlardan bazıları.

Güney Afrika Gezisinde Görülmesi Gereken 5 Şehri

1. Cape Town

Yılın her mevsimi yapacak bir şey bulabileceğiniz harika bir şehir olan Cape Town, birçok gezgin tarafından dünyanın en etkileyici şehirleri arasında gösteriliyor. Cape Town ziyaretinizde şehir merkezine yaklaşık bir buçuk saat uzaklıktaki Ümit Burnu’na gidip, doğal yaşamın tadını çıkarın. Cape Town’da, antilop, balina, yunus, penguen gibi çok çeşitli hayvan türlerinin yaşadığı Ümit Burnu’nun yanı sıra Robben Adası ve büyüleyici manzarasıyla Masa Dağını da keşfedebilirsiniz.

2. Johannesburg

4 buçuk milyona yaklaşan nüfusu ve düzenli şehir planlamasıyla öne çıkan Johannesburg, Güney Afrika Cumhuriyeti’nin en büyük, Afrika kıtasının ise üçüncü büyük şehri. Ilıman Okyanusal iklimin hakim olduğu bu şehri dolaşmak için en uygun dönemse yaz aylarının başladığı kasım-ocak ayları arası olarak biliniyor. İstanbul üzerinden direkt uçuş imkanı bulunan Johannesburg’ta, Gold Reef City, Johannesburg Botanical Garden, Sterkfontein Mağaraları (Cradle of Humankind) gibi turistik yerleri ziyaret edebilirsiniz.

3. Durban

Ülkenin en büyük ikinci şehri olan Durban, Hint Okyanusu kıyısında kurulmuş muazzam bir yerleşim yeri. Günümüzde Güney Afrika’nın kültür, sanayi ve turizm merkezi olarak kabul edilen şehirde yer alan Durban Limanı ise Afrika kıtasının en işlek limanı olma özelliğine sahip. Subtropikal iklimin görüldüğü bu hareketli şehre gitmek isteyenler İstanbul üzerinden yapılan direkt uçuşlarla, yaklaşık 12 saatte Durban’a ulaşabilir.

Mobil Uygulama

4. Pretoria

1855 yılında kurulan Pretoria şehri, ılıman iklimin etkisiyle yılın her mevsimi ziyaret edilebilir ancak yağmurdan hoşlanmayanların, kasım-şubat ayları arasında bu bölgeye yolculuk etmemesi daha iyi olabilir. Pretoria’da, Pretoria Botanical Gardens (botanik bahçesi), The Union Buildings, The Wonderboom (Doğa Koruma Alanı), Milli Kültür Tarih Müzesi (National Cultural History Museum), Pioneer Müzesi, Sammy Marks Müzesi, Cullinan Elması gibi etkileyici turistik yerler bulunuyor.

5. Port Elizabeth

Cape Town’ın 770 kilometre doğusunda yer alan Port Elizabeth, 1820 yılında İngiliz göçmenler tarafından kurulmuş. Algoa Körfezi etrafında 16 kilometre boyunca uzanan şehir, doğal konumu sayesinde ülkenin en önemli limanlarından biri olarak kabul ediliyor. Yaklaşık bir buçuk milyona kişinin yaşadığı bu şehirde, Kragga Kamma Game Park, The Red Location Museum,South African Air Force Museum ve Baakens Valley gibi çok sayıda turistik noktayı da görebilirsiniz.

Siz de, Güney Afrika uçak bileti kampanyalarını takip ederek, bu şehirlerde unutulmaz bir seyahat deneyimi yaşayabilirsiniz.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here