Uçak Bileti

Andorra, Avrupa‘da uygun fiyatlı alışveriş yapmak isteyenlerin en sık tercih ettiği seyahat rotalarından biri. Fransa ve İspanya sınırları arasında kalan bu küçük ama sevimli ülke, alışveriş kaçamakları için oldukça cazip olmasının yanı sıra kış sporlarını sevenlerin de gözdesi. Kış aylarında beyaz örtünün altında saklanan ve yakın ülkelerden gelen turistlerin akınına uğrayan Andorra’da, doğanın kusursuzluğunu gözler önüne seren doğal güzellikleri ve tarihi yapıları ziyaret etmeyi unutmayın.

Andorra’da Gezilecek 5 Turistik Yer

1. Casa de la Vall

Casa de la Vall, rehberli ya da rehbersiz olarak gezme fırsatı bulabileceğiniz tarihi bir ev. 1580 yılında Busquets ailesi tarafından savunma kulesi olarak inşa ettirilen bu ev günümüzde ise Andorra Genel Konseyi’nin merkezi konumunda. Casa de la Vall, fotoğraf meraklıları için hoş kareler saklayan manzarası ve göz alıcı mimarisiyle şehrin önemli yerlerinden biri.

2. Grandvalira Ski Resort

Ülkenin en iyi ve en popüler kayak merkezi olarak nitelendirilen Grandvalira Ski Resort, kış aylarının en hareketli ve kalabalık adreslerinden biri. Giriş için ortalama 35-50 Euro civarında bir ücret ödenen bu merkezde, 250 kilometrelik kayak alanı bulunuyor. Tesiste kayak eğitimi ve ekipman kiralama gibi hizmetlerden de faydalanabilirsiniz.

Mobil Uygulama

3. Santuario de Meritxell

Andorra’nın Koruyucu Azizi olarak bilinen Our Lady Meritxell’e ithafen inşa edilen bir Roma Katolik Kilisesi olan Santuario de Meritxell, etkileyici bir mimariye ve hoş bir atmosfere sahip. Giriş için ücret istenmeyen bu yapı, modern kemerleri ve dikkat çekici kulesiyle ülkenin görülmeye değer yerlerinden.

4. Lagos de Tristania

Lagos de Tristania, El Serrat bölgesinde bulunan ve harika manzarasıyla kendine hayran bırakan bir göl. Doğayla iç içe olmayı sevenlerin favori mekanları arasında olan bu doğal güzellik, doğa yürüyüşleri yapmak ve şehir yaşamının stresinden uzaklaşmak için muhteşem bir adres. Özellikle haftasonları oldukça kalabalık olan bu bölgeyi ziyaret için haftaiçini tercih etmek daha avantajlı olabilir.

5. Sant Esteve Kilisesi

Sant Esteve Kilisesi (Sant Esteve d’Andorra la Vella), 11. yüzyıldan bu yana ayakta kalmayı başaran eski bir Andorra kilisesi. 20. yüzyılda yenilenerek daha modern bir görünüme kavuşan bu yapı, şehre gelen turistlerin uğrak adreslerinden. Eski şehir bölgesindeki bu küçük ve sevimli kiliseyi ziyaret etmek için herhangi bir ücret ödemenize gerek yok.

Andorra, Türk vatandaşlarından Schengen vizesi istediği için yola çıkmadan önce vize işlemlerini tamamlamayı ihmal etmeyin. Siz de Avrupa’nın keyifli seyahat rotalarından birini keşfetmek ve unutulmaz anılar biriktirmek için Barselona uçak bileti fırsatlarına göz atabilirsiniz.

NOT: Andorra vizesi hakkında detaylı bilgilere de Turna.com üzerinden ulaşabilirsiniz.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here