Uçak Bileti

Avrupa’nın yaşanılacak şehirleri arasında üst sıralarda yer alan Frankfurt, yüksek iş yoğunluğu ve modern fuarlarıyla Almanya’nın fuarlar şehri olarak anılıyor. Asıl ismi Frankfurt am Main (Main nehri etrafındaki Frankfurt) olan bu hareketli şehir, Avrupa’nın finans başkenti  unvanına da sahip. Orta Çağ evlerinin yanında yükselen gökdelenler ise şehre son derece modern ve estetik bir hava katmış durumda. Orta Almanya’nın güneybatısında konumlanan Frankfurt, aynı zamanda Almanya’da Türk nüfusun en fazla olduğu şehirlerden biri.

Frankfurt’ta Görülmesi Gereken 5 Turistik Yer

1. Alte Oper

Sanata ve sanatçıya önem verilen Almanya’da birçok opera binasına rastlayabilirsiniz. Alte Oper (Eski Opera Binası) de bunların içerisinde en önemli opera salonlarından biri ve şehrin önemli sembolleri arasında. 1800’lü yıllarda inşa edilen bu yapı, 2. Dünya Savaşı’nda yıkıldıktan sonra yeniden inşa edildi.

2.Tarihi Römerberg Meydanı

Eski çağlardan bu yana Frankfurt’a idari merkezlik yapan Tarihi Römerberg Meydanı, şehirde düzenlenen festivallerin de bir numaralı adresi. Sivri çatılı 4-5 katlı binalarla çevrili olan bu tarihi meydan, şehirdeki Orta Çağ ruhunu hissetmenizi sağlıyor. Yolunuz bu şehre düştüğünde Römerberg’e uğrayıp, şehrin geçmişine doğru ufak bir yolculuk yapabilirsiniz.

Mobil Uygulama

3. St. Paul Kilisesi

İnşasına 1789 yılında başlanan ve 40 yılda tamamlanabilen St. Paul Kilisesi, 2. Dünya Savaşı’nda da zarar gördü. Savaş sonrasında onarılan kilise, 1848 ve 1949 yılları arasında ilk Alman Ulusal Meclisi’ne de ev sahipliği yaptı. Bu nedenle şehirde demokrasinin sembolü olarak kabul edilen bu St. Paul Kilisesi şehir için ayrı bir öneme sahip.

4. Main Tower

Frankfurt’u panoramik olarak görebileceğiniz 58 katlı bir gökdelen olan Main Tower’a çıkmak için asansör kullanmak gerekiyor. Özellikle günbatımı sırasında oldukça etkileyici manzaralar sunan bu kule romantik çiftler ve fotoğraf meraklıları için oldukça cazip bir seyahat durağı olabilir.

5. Cathedral of St. Bartholomew

Cathedral of St. Bartholomew (Frankfurt Dom Katedrali), 9. yüzyıldan bu yana şehri süslüyor. 95 metre yüksekliğindeki kulesiyle dikkat çeken bu yapı, şehirde 2. Dünya Savaşı’ndan en az zarar gören yerlerden biri. Özellikle yaz aylarında oldukça ilgi gören bu dini yapı, turistlerin de ilgisini çekiyor.

Almanya’nın en hareketli ve kalabalık şehirlerinden biri olan Frankfurt’a gitmek için Schengen vizesi olan bir pasaportunuz olması yeterli. Zira Almanya Türk vatandaşlarından vize talep ediyor. Siz de Avrupa’nın bu dinamik yerleşim yerini daha yakından keşfetmek için Frankfurt uçak bileti fırsatlarına göz atmayı ihmal etmeyin. Şimdi yola çıkma zamanı.

NOT: Almanya vizesi hakkında da Turna.com üzerinden detaylı bilgi alabilirsiniz.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here