Uçak Bileti

Dünyada ekolojik çeşitlilik bakımından önde gelen ülkelerden biri olan Güney Afrika, Afrika Kıtası’nın güneybatısında yer alıyor. Atlas Okyanusu ve Hint Okyanusu’na uzanan 2.798 km’lik sahil şeridiyle dikkat çeken ülke oldukça zengin bir yaban hayata sahip. Endemik bitkiler ve türlerden oluşan bu yaban hayatın çoğunlukla koruma altına alındığı Güney Afrika’da toplam 19 adet milli park bulunuyor. İşte doğal güzellikleriyle hayran kalacağınız o parklardan bazıları…

Güney Afrika’nın Görülesi 5 Muhteşem Milli Parkı

1. Tsitsikamma Milli Parkı

Tsitsikamma Milli Parkı, Batı Cape ve Doğu Cape arasındaki bölgede yer alıyor. Yemyeşil ormanların masmavi denizle karıştığı 80 kilometrelik kıyı şeridiyle dikkat çeken park, mağaralara, dağ evlerine, kamp yerine ve karavan alanına sahip. Şelaleleri ve nehirleriyle su sporları için uygun ortamı sağlayan Tsitsikamma Milli Parkı, içinde barındırdığı kuş türleriyle de kuş gözlemcileri için oldukça ideal.

2. Kruger Milli Park

Mobil Uygulama

Güney Afrika’nın ilk ulusal parkı olan Kruger Milli Parkı, yaklaşık 20 bin kilometrekarelik bir alanı kaplıyor. Güney Afrika’nın Limpopo ve Mpumalanga illerinde bulunan park, 1926 yılından beri koruma altında bulunuyor. İçinde en nadir türleri barındıran yapısıyla dünyanın en iyi vahşi yaşam alanlarından biri olarak bilinen Kruger Milli Parkı, safari yapmak isteyenlerin vazgeçilmez adreslerinden biri.

3. Kirstenbosch Ulusal Botanik Bahçesi

Masa Dağı eteklerinde bulunan Kirstenbosch Ulusal Botanik Bahçesi ( Kirstenbosch National Botanical Garden), ülkenin eşsiz florasını korumak için 1913 yılında kuruldu. Bu özelliğiyle dünyanın ilk botanik bahçesi olarak gösterilen bahçe, dünyanın farklı bölgelerinden getirilen bitkilerden oluşuyor. Bahçelerinin yanında yürüyüş yollarıyla da ziyaretçilerin büyük beğenisini toplayan Kirstenbosch Ulusal Botanik Bahçesi, doğaseverler tarafından sıklıkla ziyaret ediliyor.

4. Masa Dağı Milli Parkı

Güney Afrika’nın en özel parklarından biri olan Masa Dağı Milli Parkı (Table Mountain National Park), ülkenin güneybatı kesiminde konumlanıyor. Masa Dağı üzerinde bulunduğu için Masa Dağı Milli Parkı olarak adlandırılan park, 1998’den beri koruma altında bulunuyor. Endemik bitkiler ve nadir türlerden oluşan yapısıyla dünyanın sayılı parkları arasında bulunan Masa Dağı Milli Parkı, UNESCO’nun da koruduğu yaşam alanlarından biri.

5. Addo Elephant Milli Parkı

Addo Elephant Milli Parkı, Güney Afrika‘nın Port Elizabeth bölgesinin Hint Okyanusu’na bakan kıyısında yer alıyor. Ülkenin en önemli 3. Parkı olarak gösterilen park, yaklaşık 120 bin hektarlık bir alana yayılıyor. Binlerce endemik türü içinde bulunduran park dünyanın en büyük kuş yetiştirme kolonisi olarak da biliniyor. Binicilik, doğa yürüyüşü, safari ve çeşitli açık hava etkinliklerini yapma imkanı sunan Addo Elephant Milli Parkı, macera arayanlar ve doğaseverler adeta bir cennet.

Siz de eşsiz doğal güzellikleri, endemik bitki ve hayvan türlerinden oluşan ulusal parkları ve muhteşem kültürüyle ünlü Güney Afrika’yı görmek isterseniz Güney Afrika uçak biletlerini takip etmeniz yeterli!

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here