Uçak Bileti

Güney Asya’da yer alan Pakistan, batıda Afganistan ve İran, kuzeyde Çin Halk Cumhuriyeti, doğuda ise Hindistan ile komşu. 1947 yılında Hindistan’dan ayrılıp bağımsızlığını ilan ettikten sonra Doğu ve Batı Pakistan olarak ikiye ayrılan ülke, günümüzde yalnızca Pakistan İslam Cumhuriyeti ismiyle anılıyor. Türkleri çok seven Pakistan halkı, bu nedenle ülkeye giden Türk turistlere çok daha güler yüzlü yaklaşıyor. Pakistanlılar için en önemli şeylerden biri de din. Müslüman bir ülke olan Pakistan’da, her kapıyı açan en önemli kelimenin ‘Selamün Aleyküm’ olduğunu unutmayın. Ülkede seyahatiniz boyunca rahatsız olacağınız tek şey ise temizlik çünkü ülkede çöp kovası bulmak neredeyse imkansız.

Seyahati Keyfe Dönüştüren 5 Pakistan Şehri

1. İslamabad

Ülkenin başkenti olan İslamabad, Pakistan’daki diğer şehirlere kıyasla çok daha temiz ve modern bir şehir görünümüne sahip. Diplomasi bölgesi, ticaret bölgesi, eğitim bölgesi, endüstri bölgesi gibi 8 farklı bölgeden meydana gelen şehirde,

2. Karaçi

Mobil Uygulama

17. yüzyılda küçük bir balıkçı kasabası olarak kurulan Karaçi, günümüzde ise 18 milyon nüfuslu şehrin finans ve ticaret merkezine dönüşmüş. Ülkenin modern yüzünü yansıtan Hyperstar Mall, Quaid-I-Azam Türbesi, çarşının bulunduğu Saddar Bölgesi ve yılda yaklaşık 10 milyon kişinin ziyaret ettiği Bagh Ibne Qasim, Karaçi sokaklarında görmeniz gereken yerlerden bazıları.

3. Lahor

Ülke kültürünü ve yerel yaşamı tanımak için en uygun yerlerden biri olan Lahor, Eski Şehir bölgesiyle şehre gelen turistleri büyülüyor. Lahor’un baharat kokulu kalabalık sokakları arasında dolaşırken, Padişah Camiini, Lahor Müzesi’ni ve Lahor Kalesi’ni ziyaret etmeyi de ihmal etmeyin. Ülkenin en önemli kültür şehri olarak tanımlanan Lahor, fotoğraf meraklıları için de oldukça etkileyici manzaralar saklıyor.

4. Ravalpindi

Eski Farvala Kalesi kapısı ve Gülşen Dadn Han Mescit Camii gibi turistik yerleriyle ülkeye gelen ziyaretçileri cezbeden Ravalpindi, Pencap eyaletine bağlı şirin bir şehir. Karaçi, Lahor ve Faysalabad şehirlerinden sonra ülkenin dördüncü büyük yerleşim yeri olan Ravalpindi’de, yaklaşık bir buçuk milyon kişi yaşıyor.

5. Multan

Pakistan’ın Pencap bölgesinde bulunan Multan, ülkenin pirler ve türbeler şehri olarak anılıyor. Saat Kulesi, Eid Gah Camii ve Şah Ruhnialem Türbesi gibi görülmeye değer tarihi yapılarıyla turistleri cezbeden bu şehirde yaklaşık 4 milyon kişi yaşıyor. Ülkenin altıncı büyük şehri olan Multan, ulaşım olanakları bakımından da oldukça gelişmiş bir yerleşim yeri.

Türk vatandaşlarından vize talep eden bu ülkeye gitmeden önce Pakistan uçak bileti fırsatlarına ve konaklama imkanlarına göz atmayı unutmayın. Göz alıcı şehirleri ve cana yakın insanlarıyla büyüleyici bir atmosfer sunan Pakistan, Asya seyahatinde görülmesi gereken ülkelerden biri.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here