Uçak Bileti

Batıda Çin Halk Cumhuriyeti, doğuda Japonya, kuzeyde ise Kuzey Kore ile komşu olan Güney Kore, Doğu Asya‘da Kore Yarımadası’nın güneyinde yer alıyor. Kore Savaşı sırasında kendilerine destek olan ve aynı cephede savaşan Türklere karşı özel bir sevgi besleyen Güney Kore halkı, ülkeye gelen turistlere karşı da aynı güleryüzlü ve sıcak tavırla yaklaşıyor. Yaklaşık 50 milyon kişinin yaşadığı kalabalık ve hareketli bir ülke olan Güney Kore, Asya’nın en büyük dördüncü ekonomisine sahip. Elektronik endüstrisi, otomotiv endüstrisi, gemi yapımı, makina endüstrisi, petrokimya ve robotik gibi sektörlerde oldukça güçlü bir ekonomisi olan ülke, Güney Kore Birleşmiş Milletler, Dünya Ticaret Örgütü, OECD ve G20 gibi örgütlere de üye.

Güney Kore Gezisinde Görülmesi Gereken 5 Şehir

1. Busan

Güney Kore’nin Seul’dan sonra ikinci büyük şehri olan Busan, ülkenin sağlık turizmi alanında öne çıkan yerlerinden biri. Doğal güzellikleri, etkileyici plajları, kaplıcaları ve renkli gece hayatıyla adından söz ettiren Busan, ülkeye gelen turistlerin gözde rotalarından biri. Ülkenin güneydoğusunda bulunan önemli bir liman şehri olan Busan’da üç buçuk milyon kişi yaşıyor.

2. Seul

Mobil Uygulama

Ülkenin başkenti olan Seul, Gyeongbokgung Sarayı, Seul Kulesi – Namsan Park, Bukchon Hanok Köyü ve Kore Savaş Anıtı Müzesi gibi turistik yerlerinin yanı sıra tapınakları ve alışveriş caddeleriyle de oldukça popüler. Han Nehri’nin ikiye ayırdığı bu cezbedici şehir, Budizm geleneğinin en özel örneklerine de ev sahipliği yapıyor.

3. İncheon

Yaklaşık 2,8 milyonluk nüfusuyla, ülkenin en kalabalık şehirlerinden biri olan İncheon, deniz ve havayolu taşımacılığı konusunda Güney Kore’nin önde gelen yerleşim yerlerinden. Yeongjong ve Ganghwa gibi çeşitli adalara da ev sahipliği yapan şehirde, Bupyeong, Chinatown, Arts Center ve ülkenin en eski tapınağı olan Jeondeungsa gibi etkileyici yerler ziyaret edilebilir.

4. Daegu

Daegu veya resmî adıyla Daegu Metropol Şehri, Güney Kore’nin en büyük dördüncü şehri. 3 milyona yaklaşan nüfusuyla oldukça kalabalık ve hareketli bir görünüme sahip olan şehir, aynı zamanda ülkenin en büyük tekstil ve eğitim merkezlerinden biri.  Çok sayıda yabancı öğrenciye ev sahipliği yapan şehir, eğlence mekânları ve restoranlarıyla da adından söz ettiriyor.

5. Suwon

Gyeonggi ilinin merkezi olan Suwon, Seul şehrinin 30 kilometre güneyinde yer alıyor. Yaklaşık bir buçuk milyon kişinin yaşadığı şehirde, rengârenk manzaralar saklayan Gwanggyosan Dağı, Paldalmun fort, Manseok Park, Gwanggyo Lake Park ve Suwon Hwaseong Museum gibi pek çok turistik yer bulunuyor.

Türk vatandaşlarına 90 gün boyunca vizesiz seyahat hakkı sunan Güney Kore, güzelliğiyle büyüleyen parkları ve kültürel dokuyu hissedeceğiniz turistik mekanlarıyla oldukça hoş bir destinasyon. Sizde Güney Kore uçak bileti fırsatlarına göz atarak bu harika ülkenin sokaklarında keyifli bir seyahat gerçekleştirebilirsiniz.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here