Uçak Bileti

Flip flop terliklerini giyip Mikonos ve Santorini için hazırlanmaya başlayın. Bu meşhur Yunan adalarının ismini neden bu kadar çok duyduğunuzu oraya ulaştığınızda anlayacaksınız. Bembeyaz evleri, mavi kapıları, mavi kubbeli kiliseleri, harika yeldeğirmenleri ve berrak suları sayesinde adeta bir Yunan tanrısı-tanrıçası gibi hissedeceksiniz.

Gündüz kumsalda güneşin tadını çıkarıp akşam bronzlaşmış teninizle gece hayatını yaşayabilirsiniz. Bir diğer ada olan Santorini’ye geçip romantizmin ve muhteşem manzaraya şahit olabilirsiniz. Gerçekten de kartpostallarda olduğu kadar nefes kesici bir güzelliği var.

Mikonos’u sıcak ve muhteşem bir eğlence yeri ve Santorini’yi de balayı için mükemmel bir destinasyon olarak düşünebilirsiniz. Bu iki adaya gitmeden Yunanistan’a gittim diyemezsiniz.

Yunan adalarının en meşhur özelliği deniz kıyısındaki bembeyaz evlerin duvarlarına vuran güneş ile oluşan muhteşem manzarası. Hem Mikonos hem Santorini’de en fazla fotoğrafı çekilen şeyler her zaman etkileyici Yelderğimenleri olmuştur, özellikle Mikonos’da Küçük Venedik diye bilinen, rengarenk evlere yüzünü dönmüş olanları. Kısa bir yürüyüş ile buradan 16.yy’a ait hemen hemen tüm kartpostallarda görülebilen parlak beyaz renkli Paraportiani Kilisesine ulaşmak mümkün.

Mobil Uygulama

Görülecek En İyi 10 Yer

  • Santorini’yi yürüyerek gezip meşhur günbatımını seyretmek
  • Mikonos’dan Delos adasına arkeolojik buluntuları görmek için günübirlik bir ziyaret
  • Mikonos’ta Little Venice ve yeldeğirmenleri
  • Mikonos’un Psarou ve Paradise Plajları
  • Mikonos’un ateşli barları
  • Santorini Fira’nın dağ yamaçlarındaki renkli caddeleri
  • Santorini’nin Perrisa ve Kızıl Plajı
  • Santorini’nin meşhur yanardağı
  • Ada Yaşamı

İki adada da oldukça uzun süre yürüyüşler yapacaksınız ama özellikle Santorini’de Oia kasabasının olağanüstü deniz manzarasını görmek için hiçbir fedakarlıktan kaçınmayın. Oia kasabası günbatımıyla meşhurken Fira’nın rengarenk sokakları öğleden sonra bir yürüyüş için oldukça ideal. Yorulduğunuzda durup manzaranın keyfini çıkartabileceğiniz bir çok kafe bulunuyor. Oradan da dilerseniz adanın siyah kumlu plajlarına gidebilirsiniz, bizim tavsiyemiz Perissa ve Red Beach’e gitmeniz.

Santorini’nin plajları farklı renkleriyle dikkat çekiyor olsa da, Mikonos’da tüm Yunan adalarındaki en güzel plajları bulacaksınız. Ayrıca oldukça kalabalık ancak o Psarou ve Paradise’ın berrak sularına atladıktan sonra bunu pek dert etmiyor olacaksınız. Çıplak güneşlenmek isteyenler gay plajı olarak da bilinen Super Paradise plajına gidebilir.

Mikonos alışveriş seçenekleri, hareketli barları, ateşli gece hayatı ve sevimli dar sokaklarıyla başlı başına harika bir ada.

Yeme ve İçme

Mikonos, Yunanistan’da ki yerel lezzetleri ziyaretçilerine en iyi şekilde sunana yerlerin başında geliyor. Santorini’den daha yeni bir yer olmasına rağmen yemek konusunda çok daha fazla ve ilginç mekanları burda bulabilirsiniz. Santorini’de genellikle turistik ve görece daha pahalı yemekler bulunuyor ancak Mikonos’da çok daha güzel restoranlar bulabilirsiniz. Burada pahalı yemek iyi yemek anlamına gelmiyor. Tabiki bazı yerler çok bariz bir şekilde diğerlerinden ayrılıyor ama nereye gideceğiniz konusunda şüpheleriniz varsa yerel halkın gittiği bir taverna muhtemelen sizin de çok hoşunuza gidecektir.

Unutmayın, yemek saatleri sizin alışık olduğunuz gibi değil. Öğle yemeği 2’de, akşam yemeği de genelde 9-10’da yeniyor.

Alışveriş

Mikonos alışveriş konusunda ülkenin en başında geliyor (Atina ve Santorini ikinci sırayı paylaşıyor). Buranın alışveriş kültürüne aşık olmamak imkansız. İstediğiniz tüm markaları muhteşem sokaklar arasında gezerken görebilirsiniz. Tüm hepsini bulabileceğiniz Matoyiani Caddesinde ayrıca çok cezbedici mücevherleri bulmakda mümkün. Hiçbirşey ucuz değil, aynı şekilde Santorini’de de öyle.

Alışveriş yapmak için en iyi zaman akşamüstü çünkü saat 2 ile 5 arası heryer kapalı. Çalışanların da buna hakkı var tabiki.

Havalimanı ve Ulaşım

Mikonos’a Atina’dan uçakla 20 dakikada gelinebiliyor olmasına rağmen çoğu ziyaretçi 4 saatlik feribotla ulaşımı tercih ediyor. Küçük havalimanından şehrin merkezine ulaşım otobüsle yapılıyor. Eğer feribotla gelirseniz ya eski limanda yada adanın kuzeyindeki yeni limanda ineceksiniz. Yola çıkmadan önce hangisinde ineceğinizi öğrenin. Ayrıca Atina’da ki iki farklı limandan kalkıyorlar. Pire ve Rafina. Pire’ye ulaşım çok daha kolay, metroyu kullanabilirsiniz. Rafina’ya gitmek için ise otobüs kullanmanız gerekiyor ve ulaşımı daha zor.

Atina’dan Santorini’ye feribotlar Pire limanından kalkıyor. Birçok otel bu ulaşım işini ücrete dahil olarak ayarlayabiliyor, gitmeden önce sizin kaldığınız yer bu hizmeti veriyor mu diye kontrol etmeniz gerek. Yoksa Santorini’nin merkezi Fira’dan adanın diğer bölgelerine gitmek için taksi kullanmak zorunda kalırsınız. Taksi bulunuyor olsa da normal fiyatlardan yaklaşık beş kat daha pahalı. Santorini’de araba yasağı bulunmuyor ve ulaşım için otobüsleri kullanabileceğiniz gibi birçok ziyaretçi araba kiralamayı tercih ediyor.

Turlar ve Günü birlik geziler

Küçük arkeolojik bir ada olan Delos’a gitmeden Mikonos’a gittim diyemezsiniz. Müze gibi kullanılan ada üzerinde yaşayan kimse yok ve Mikonos’dan kısa bir feribot ile ulaşılabiliyor. Taştan aslan heykelleriyle ve birçok arkeolojik kalıntısıyla oldukça meşhur.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here