Uçak Bileti

Güneydoğu Asya ülkesi Tayland’ın Phuket Adası, dünyaca ünlü bir turizm adası. Sıcacık iklimi, cam gibi berrak turkuaz denizi ve pudra gibi bembeyaz kumsallara sahip upuzun plajlarıyla Phuket, dünyanın en iyi 10 dalış merkezi arasında.

Tropik bitki örtüsü, egzotik kültürü, nefis mutfağıyla ve dünyanın farklı yerlerinden ziyaretçilerin markajında olan ada, Phi Phi Island’daki Maya Beach’te denize girmek, Çin ve kolonyal mimari örneklerini görebileceğiniz Old Phuket Town’da dolaşmak, fil safarisine katılmak gibi pek çok aktivite vadediyor.

phuket gezilecek yerler

Dünyanın cennet köşelerinden Phuket, güney Tayland’da Andaman Denizi kıyısında, anakaraya küçük bir köprü ile bağlanmış cennet bir ada. Birbiriyle bağlantılı 15 büyük plajla çevrilen Phuket’in cennet sahillerinin yanı sıra, her zevke hitap eden bir ortam var.

Hareketli gece hayatı, cıvıl cıvıl rengarenk pazarları ve derin felsefeye sahip Budist tapınakları da ziyaretçileri büyülüyor. Şnorkelle dalış, tüplü dalış, rüzgâr sörfü ve kite sörf meraklılarına bir anı bile boş geçirmeyeceğiniz Phuket gezilecek yerler açısından çok zengin.

ⓘ En ucuz Phuket uçak bileti için turna.com sayfasını ziyaret edin. Gelişmiş arama teknolojisi, güvenli ödeme, komisyonsuz alışveriş, kesintisiz iade garantisi ve daha fazla turna.com sayfalarında.

Mobil Uygulama

Phuket Gezilecek Yerler

Patong Plajı, Tayland’ın en büyük ve en turistik adası Phuket’in en hareketli bölgesi. Yüzlerce bar, kulüp, disko ve kabare ile her gece sınırsız eğlence içeriyor. Daha sakin yerlerden hoşlananlar için uygun olan Kata Plajı ve Karon Plajı ile sırt çantalı gezginlerin favorisi Kamala Plajı’nın yanı sıra, son derece lüks otellerin yer aldığı Bang Thao Plajı ve Surin Plajı da diğer seçenekler arasında.

Devasa tapınaklardan eğlenceli tema parklara, gürü gürül akan şelalelerden egzotik yemyeşil tropik ormanlara dek gezilip görülecek pek çok yer bulunuyor Phuket’te. Diğer yandan yakınlardaki mercan adaları, ünlü Phang Nga Milli Parkı ve Koh Phi Phi Adası gibi doğa harikalarına da tekne turları düzenleniyor. Dalış, jet ski, parasailing aktiviteleri ise Phuket’in olmazsa olmazları.

1. Patong Plajı

Patong Plajı

Phuket’in en sevilen ve ziyaretçi ağırlayan noktalarından Patong Plajı (Patong Beach), aynı zamanda Phuket’in kalbi. 2004’te yaşanan tsunamide tamamen yıkılan bölge yeniden yapılandı.

Gündüzleri huzur veren kumsalında güneşlenmek ve yüzmenin haricinde pek çok su sporu yapabilir ve tekne turlarına katılabilirsiniz. Geceleri ise yüzlerce bar, pub, canlı müzik barları, go-go barları, club, disco ve kabareye ev sahipliği yapan Patong’un muazzam doğal güzelliği de tam manasıyla hayran bırakıyor.

2. Eski Şehir Bölgesi

Old Phuket Town

Phuket’in Eski Şehir Bölgesi (Old Phuket Town), Çin ve kolonyal mimarinin hâkim olduğu, küçük butikler, hediyelik eşya dükkanları, güzel restoran ve barların yer aldığı şirin bir bölge.

Thalang Caddesi ile Phang Nga, Krabi, Dibuk ve Yoawarat ve çevresini oluşturan bölge, caddenin her iki tarafındaki Çin-Portekiz yapılarının çoğu, dükkân, otel, restoran ve müzeye dönüştürülmüş. Yarım gününüzü buraya ayırın hem fotoğraf çekmek için çok güzel noktalar var.

3. Chalong Tapınağı

Chalong Tapınağı
Chalong Tapınağı

Chalong Tapınağı (Wat Chalong) şehir merkezinin güneyinde yer alıyor. Burası Phuket’te bulunan 29 Budist tapınağının içerisinde en önemlisi. Wat Chalong Phuket’de görebileceğiniz en görkemli Budist tapınağı.

Zarifçe işlenmiş bir mücevher gibi duran mimarisi ile göz kamaştırıcı olan tapınak, sanatsal bir iç dizayn ve hoş bir bahçe tasarımına sahip. Ölenlerin ruhları için çatapat patlatılması ve 1876’daki isyanın bastırılmasında yardımcı olan keşişlerin heykelleri ile ünlü.

4. Büyük Buda Heykeli

Büyük Buda Heykeli

Büyük Buda Heykeli (Big Buddha), Phuket’in sembollerinden biri. 45 metrelik devasa boyutları ile çok uzaktan bile fark ediliyor. Muhteşem bir görünüme sahip olan heykel Chalong Tepesi’nde yer alıyor. Şehrin en yüksek bölgelerinden biri olan Chalong Tepesi’nden Phuket’in eşsiz panoramik manzarasını da izlemeyi unutmayın.

5. Khao Praew Thaeo Milli Parkı

Khao Praew Thaeo Milli Parkı

Khao Praew Thaeo Milli Parkı, Phuket’in kuzeyinde karşımıza çıkıyor. Park yağmur ormanlarının arasında ve şelaleleri ile ünlü. Uzun trekkingler yapabileceğiniz, şelalelerde güzel zaman geçirebileceğiniz bir doğa harikası.

Zengin flora ve faunasıyla muhteşem dev ağaçların arasında yaban domuzu, kirpi, geyik, maymun, kobra, piton, kertenkele, tilki, sincap ve birçok kuş türünü görebilirsiniz.

6. Phromthep Burnu ve Seyir Terası

Phromthep Burnu

Promthep Burnu (Promthep Cape), Phuket’in en güney noktasında. Yüzlerce ziyaretçinin her gece muhteşem bir gece güneş batışı yakalamak için akın ettiği, popüler bir çekim merkezi.

Seyir Terası (View Point) ise Promthep Burnu’na yakın bir noktada yer alıyor. Phuket’in güzel manzarasına tanık olabileceğiniz ender yerlerden. Yine burada bulunan Brahma Mabedi de etrafında bulunan fil heykelleri ile dikkat çeken yapılar arasında.

7. Phuket Kelebek Bahçesi ve Böcek Dünyası

Phuket Kelebek Bahçesi ve Böcek Dünyası (Phuket Butterfly Garden and Insect World), Tayland’da yaşayan kelebek ve böcek türlerini inceleyebileceğiniz bir müze. Herkesin ziyaret etmeye cesaret edemeyeceği Phuket Kelebek Bahçesi ve Böcek Dünyası, 40’a yakın farklı canlı türü ile meraklılarını ağırlıyor.

Phuket Akvaryumu (Phuket Aquarium), dev bir timsah ağzı olarak inşa edilmiş. Dünyanın farklı denizlerinden tatlı su ve okyanus canlı türlerini barındırıyor. Mercan kayalıkları ve süngerlerin arasında gezinen eşsiz balıkların yanı sıra üst kattaki akvaryumda daha küçük akvaryum balıkları, kaplumbağalar, kurbağalar, yengeçler, kertenkele ve dev yılanlar bulunuyor. Çocuklu aileler Phuket gezilecek yerler listesine ekleyebilir.

8. Phi Phi Adası

Phi Phi Adası

Phi Phi Adası, Phuket’in en popüler bölgesi olan (Phi Phi Island), masmavi berrak denizine eşlik eden kayalıklar ve ipeksi kumlarla çevrili Maya Plajı (Maya Bay/Maya Beach) ile dünyaca ünlü. Leonardo Di Caprio’nun The Beach filminin çekilmesiyle birlikte daha da ünlenen, harika bir kumsal olan Maya, yüzlerce teknenin yanaştığı sahil şeridiyle çok kalabalık oluyor.

9. Ko Tapu Adası

Ko Tapu

Ko Tapu Adası, James Bond Adası olarak da biliniyor. Ao Phang Nga Milli Parkı içerisinde bulunan ada Phang Nga Körfezi’nde yer alıyor. Phuket Adası’ndan düzenlenen turistik tekne turlar ile ziyaret edilen ada, James Bond: The Man With Golden Gun filminin çekildiği yer olması sebebiyle bu isimle anılıyor.

Masmavi suları, güzel plajları ve şirin maymunları ile de ünlü olan adanın Phang Nga Koyu’na mutlaka uğrayın. Fotoğraf makinanızda harika anlar çekmek için de yer açın.

10. Maymun Adası

Maymun Adası (Monkey Island)’nı Panwa Burnu’nun sonunda görebilirsiniz. Yürüyerek veya bir kano kiralayarak erişilebilen ilginç bir bölge. Maymunları daha yakından görmek isterseniz, bazen agresif olabileceklerini ve kimi durumlarda saldırgan olabileceklerini unutmayın.

Tayland’ın en güzel adası Phuket, bütün doğal güzellikleri ve kristal denizi ile gerçek olamayacak kadar güzel bir cenneti andırıyor. Phuket gezilecek yerlerden Patong Plajı ve Phi Phi Adaları ile tam bir görsel şölen yaşatıyor.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here