Uçak Bileti

Tayland, Uzak Doğu’da tatil denilince çoğumuzun ilk aklına gelen ülke. Bu güzel Asya ülkesi, her geçen gün artan popülaritesi ile dünyanın her yerinden yılda 30 milyona yakın turisti ağırlıyor. Hemen hemen her ziyaretçinin beklentisine uygun farklı alternatifler sunuyor. Tayland seyahati sizin de hayallerinizi süslüyorsa Tayland gezi rehberi size ihtiyacınız olacak tüm bilgileri sunacak.

Tayland Gezi Rehberi

Tayland Gezi Rehberi

Tayland kesinlikle, Uzak Doğu kültürünü öğrenmek, felsefe ve dinini yakından tanımak, tarihi tapınaklarını görmek, bakir doğanın içinde macera yaşamak, birbirinden güzel adalarında bembeyaz kumların ve turkuaz denizinin keyfini çıkarmak için enfes bir rota.

Filmlere konu olan tropikal iklimli adaları, turistlerin akın ettiği Budist tapınakları, benzersiz doğası ve hemen hemen herkesin bildiği Thai masajı ile ünlü Tayland, Uzakdoğu turları içinde en çok ilgi gören destinasyonlardan biri olarak karşımıza çıkıyor. Hadi Tayland gezi rehberi ile bu harika ülkeyi yakından tanıyalım.

Tayland Nerede & Nasıl Gidilir?

Tayland, Güneydoğu Asya’da bulunan bir ülke. Türkiye’den Tayland’a direkt uçuşlarla kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Thy ile Bangkok ve Phuket’e direkt uçabilirsiniz.

Mobil Uygulama

Tayland uçak bileti seçenekleri için web sitemizi ziyaret edin.

Tayland’a Ne Zaman Gidilir?

Tayland'a Ne Zaman Gidilir

Yıl genelinde seyahat etmek tropikal iklim sebebiyle gayet keyifli olmakla birlikte; en çok tercih edilen dönem nispeten serin sayılan Kasım ve Şubat ayları arası. Mart ve Nisan yoğun sıcaklık ve nemin olduğu sıcak mevsim olarak adlandırılıyor.

Mayıs ve Ekim ayları arası ise muson yağmurlarının etkili olduğu dönem ve düşük sezon; bu sezonda çok daha uygun fiyatlara otel bulmak, genelde kısa süren yağmurlar sonrasında seyahatin keyfini doyasıya çıkarmak da pekâlâ mümkün.

Tayland Kaç Günde Gezilir?

Genel olarak Tayland’ın ana turistik yerleri için en az 10-14 gün ayırmanızı öneririm. Bu süre, başkent Bangkok’ta birkaç gün, Kuzey Tayland’daki Chiang Mai ve çevresinde birkaç gün geçirmek, güney kıyılarında Phuket, Krabi ve Koh Samui adalarını keşfetmek için yeterli zaman sağlayacak.

Elbette, daha fazla zaman ayırırsanız daha fazla keşif yapabilirsiniz. Her bölgede yapılabilecek aktiviteler ve gezilecek yerlerin sayısı çok fazla olduğundan, bu da gezinizin süresini etkileyebilir. Özetle, Tayland’ı tam olarak keşfetmek istiyorsanız, 2-3 hafta veya daha fazla süre planlamak gerekebilir.

Tayland Para Birimi

Ülkenin para birimi Baht. Havaalanından ayrılmadan önce burada bulunan döviz bürolarından yeterli miktarda Baht alın. Çünkü şehir içine gitmek için cebinizde yeteri kadar baht olmalı.

Yanında fazla nakit taşımadan kredi kartına güvenmek ise çok büyük hayal kırıklığına neden olabilir. Halk arasında kullanımı yaygın olmadığından, büyük alışveriş merkezleri, sayılı restoran ve barlar dışında kredi kartı geçmiyor. Yine de yaygın olarak bulunan ATM’lerde komisyon ödeyerek acil nakit ihtiyacını karşılayabilirsiniz.

Tayland Dini

Tayland Dini Tayland gezi rehberi

Tayland’da Budizm çok önemli ve Taylandlılar dinlerine oldukça önem veriyorlar. Resmi din Budizm. Halkın %92’si Budist, %5’i Müslüman, geri kalanı Hristiyan. Felsefesi; içindeki kötülüğü hep iyiliğe yöneltmek olan Budizm’de insanlar her işini Budha adına yapıyor. Bu yüzden Tayland’da evlerin, işyerlerinin bahçelerinde içinde Buda heykeli bulunan ruh evleri bulunuyor. Budizm inanışına göre bu yolla insanların hem işleri rast gidiyor hem de kötülüklerden korunuyorlar.

Tayland’a gidildiğinde onların dini duyarlılıkları konusunda dikkatli davranılmalı. Yabancılara karşı çok sıcak kanlı olsalar da dinlerine yapılacak bir hakarette kötü bir şekilde tepki verebilirler. Dini bir mekanı ziyaret ederken bazı noktalarda dikkatli olmalısınız.

Buddha heykelleri Tayland’da en üst seviyede saygı görüyor. Küçük yada büyük hiç fark etmez, Buddha resimleri kutsal kabul ediliyor. Fotoğraf çektirmek için birinin üzerine çıkmayı veya bunun gibi yanlış yorumlanacak bir şey yapmayı aklınızdan bile geçirmeyin.

Tapınaklara ayakkabılarınızla girmeyin. Ancak Budist tapınağının etrafında gezerken giyebilirsiniz.

Düzgün bir şekilde giyinin. Asla tişört ya da şort veya diğer uygunsuz kıyafetler ile tapınaklara girmeyin. Dini mekanlarda Taylandlılar nasıl giyiniyorsa siz de o şekilde giyinin. Bir tapınağı ziyaret ederken kadınlar vücutlarını kapatacak şekilde pantolon ve uzun kollu giysiler giymeli. Eğer içeride dini bir tören yapılıyorsa girmemelisiniz.

Tayland‘da Ne Yenir?

Tayland'da Ne Yenir

Tayland, dünyaca ünlü ve lezzetli mutfağıyla tanınıyor. Tayland yemekleri, baharatlı, tuzlu, tatlı ve ekşi gibi farklı tatları bir araya getirerek, kendine özgü bir lezzet yaratıyor. Tayland yemekleri genellikle pirinç, noodle, taze sebzeler, baharatlar ve deniz ürünleri gibi malzemeler kullanılarak hazırlanıyor.

Tayland mutfağında denemeniz gereken başlıca lezzetler, Pad Thai, Tom Yum Goong, Massaman Curry, Som Tam (Papaya Salatası), Khao Pad (Kızarmış Pirinç), Gai Med Ma Moung (Tavuklu Kaju), Gaeng Keow Wan Gai (Yeşil Curry Tavuk) gibi lezzetli yemekler. Bunların yanı sıra, Tayland sokak yemekleri de çok popüler. Sokak yemekleri arasında Kuay Tiew (Noodle Çorbası), Pad Krapow Moo Saap, Gai/Moo Bing (Tavuk/Dana Şiş), Khao Niew Mamuang (Mango ve Tatlı Pirinç) gibi lezzetli atıştırmalıklar yer alıyor.

Tayland Gece Hayatı

Tayland Gece Hayatı

Tayland gece hayatı, dünyanın en ünlü gece hayatı mekanlarına sahip. Özellikle Bangkok ve Pattaya gibi büyük şehirlerde, gece kulüpleri, barlar gibi pek çok eğlence mekanı bulunuyor. Tayland’da gece hayatı genellikle turistler için tasarlanmış ve her türden insanın ilgisini çekecek bir şeyler sunuyor.

Bazı gece kulüpleri ve barlar, canlı müzik, dans şovları ve ateşle oynama gibi gösteriler sunuyor. Bangkok’un en ünlü sokaklarından biri olan Khao San Road’da pek çok bar, restoran ve gece kulübü bulabilirsiniz. Tayland’ın Koh Phangan adasında her ayın dolunayında düzenlenen Full Moon Party ise dünyanın en ünlü parti etkinliklerinden biri.

Tayland‘da Ulaşım

Tayland'da Ulaşım

Şehri gezerken ulaşım için raylı sistemlerin yanı sıra, çok uygun fiyatlarla fosforlu pembe renkleri ile göz alan taksiler ve tuk tuk denilen küçük araçları kullanabilirsiniz. Daha büyük tuk tuk’lar taksi hizmeti yanı sıra dolmuş olarak da kullanılıyor. Trafiğin soldan aktığını unutmayın. Kalabalık sokaklarda daha hızlı yol almak isteyenler için motosiklet kiralamak da bir diğer alternatif.

Ülke genelinde motosiklet kullanımı çok yaygın olduğundan, yüzlerce motosikletin caddelerde aynı anda hareket ettiğini görünce bunların bir çete olduğunu düşünebilirsiniz. İkinci günden sonra bu kalabalığa alışıyor insan.

Tayland Gezilecek Yerler

Tayland Gezilecek Yerler

Dünyanın en sıcak başkentlerinden biri olan Bangkok’ta gezilecek yerlerin birbirine çok yakın oluşu, kısa süreli tatillerde bile birden çok yeri kolayca gezebilmenize olanak sağlıyor.

Tayland Kraliyet Sarayı olan Granda Palace’ı ziyaret ederek başladığınız gezinizin hemen ardından Yatan Budha Tapınağı olarak bilinen Wat Pho ve Şafak Tapınağı olarak adlandırılan ünlü Wat Arun‘u gezebilirsiniz. Taylandlılarca çok kutsal sayılan Zümrüt Budha Tapınağı olarak bilinen Wat Phra Kaew de görmeniz gereken yerler arasında.

Bangkok şehri için çok değerli olan Chao Praya Nehri’nde tekne turlarına katılabilir ve nehir üstündeki doğal hayata şahit olabilirsiniz. Bangkok Doğu’nun Venedik’i olarak adlandırılıyor. Tüm şehri birbirine bağlayan su kanallarında teknelerle gezmek mümkün. Şehre 2 saat uzaklıktaki Yüzen Pazar’ı da gezmeyi unutmayın.

Tayland tam bir adalar cenneti. Phi Phi Adaları, Phuket ve onlarca diğer ada zihnimizdeki ada kelimesini kökten değiştirecek güzellikte. Beyaz kumlu plajları, turkuaz denizi, hindistan cevizi ağaçları, tropik meyveleri ve harika iklimi ile yeryüzündeki cennet kavramının anlamını bulduğu yerler. Umarım herkes bir gün bu güzellikleri görür ve Tayland gezi rehberi içeriğim işinize yarar. 💙

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here