Uçak Bileti

Güneydoğu Asya’nın ünlü tatil durağı Tayland‘ın başkenti olan Bangkok, sıradan görünümünün altında rengarenk bir dünya saklıyor. Birbirinden güzel tapınakları, pazar yerleri ve ilginç sokak lezzetleri ile ziyaretçilerini etkisi altına alan Bangkok, muhteşem doğası ile şehir yaşamına rakip olan tropik adalardan sonra ülkenin en sık ziyaret edilen yerlerinden biri.

Bangkok Seyahatinde Görülecek 5 Etkileyici Yer

1. Büyük Saray 

1782 yılında inşa edilen Büyük Saray, muhteşem mimarisiyle şehrin en önemli simgelerinden biri. 100’den fazla bina ve tapınaktan meydana gelen saray, bin 900 metre uzunluğundaki dört duvarla çevrili. Yaklaşık 150 yıl boyunca Tayland Kralı ve ailesinin yaşadığı sarayın bir kısmı müze bir kısmı ise hükümet tarafından ofis olarak kullanılıyor.

2. Yüzen Pazar

Şehrin en popüler yerlerinden bir olan Yüzen Pazar, nehirdeki ufak kayıklar üzerinde, sebze meyve, atıştırmalık yiyecek, hediyelik eşya gibi çok sayıda ürün satılan alışılmışın dışında bir pazaryeri. Kanal içerisinde rehberli bir tur eşliğinde gezme fırsatı da bulunan bu pazar, yerel halkın en önemli geçim kaynaklarından birini oluşturuyor.

3. Çin Mahallesi

Mobil Uygulama

Farklı lezzetler tatmak ve yeni kültürlerle tanışmak isteyenler için harika bir adres olan Çin Mahallesi, geceleri olduğu kadar gündüzleri de oldukça yoğun ve hareketli bir yer. Bu etkileyici mahallede hediyelik eşya dükkanları ve restoranların yanı sıra Çin tapınaklarını görme şansınız da var.

4. Yatan Buda Tapınağı

Altın varakla süslü 46 metre uzunluğundaki dev Buddha heykeli ile de dünyanın en ünlü tapınaklarından biri olan Yatan Buda Tapınağı, Wat Phra Chetuphon ismiyle de anılıyor. Tapınak aynı zamanda, şehirde geleneksel Thai masajını yaptırabileceğiniz en iyi yerlerin başında geliyor.

5. Chatuchak Pazarı

Uzakdoğu mutfağının tuhaf görünüme sahip leziz yemeklerini tatma fırsatı bulacağınız Chatuchak Pazarı, haftasonları yaklaşık 250 bin kişi tarafından ziyaret ediliyor. Ürün çeşitliliği ve büyüklük anlamında dünyadaki rakipleri ile yarışır durumda olan pazar, normalde yerel tüccarların toptan alışveriş yaptığı bir yer olmasına rağmen turistlerden yoğun ilgi görüyor.

Bangkok uçak biletinizi alarak, Tayland’ın en sık ziyaret edilen şehirlerinden birini daha keşfetme şansı bulabilirsiniz.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here