Uçak Bileti

Belçika’nın tarihi dokusu ve kalabalık öğrenci nüfusuyla öne çıkan şehirlerinden biri olan Gent, ülkenin Felemenkçe konuşulan bölgesinde yer alıyor. İlk kurulduğu yıllarda bölgenin en önemli ticaret merkezleri arasında gösterilen bu Avrupa şehri, ülkenin en önemli yerleşim yerlerinden. Şehirde her yıl 10 -15 gün boyunca devam eden Gent Festivali (Gentse Feesten) ise bölgeye yaklaşık üç buçuk milyon turist çekiyor. Günümüzde tarihi atmosferi ve yapılarıyla turistlerin yoğun ilgi gösterdiği destinasyonlardan biri haline gelen Gent, misafirperver ve dost canlısı insanlarıyla da adından söz ettiriyor. İşte bu tarihi şehrin sokaklarında görebileceğiniz turistik yerlerden bazıları.

Gent’te Gezilecek Turistik Yerler

1. Gravensteen

Kontlar Kalesi adıyla da bilinen Gravensteen, Leie Nehri yakınlarında yer alıyor. Şehrin sembol yapılarından biri olan Gravensteen’in içinde geçmiş çağlarda kullanılan çeşitli eşyalar ve işkence aletleri sergileniyor.

2. Aziz Nikolas Kilisesi

Şehre gelen turistlerin uğrak adresleri arasında bulunan Aziz Nikolas Kilisesi, şehir merkezinde yer alıyor. Mimarisi ve atmosferiyle de anılan kiliseyi popüler hale getiren en önemli özelliği ise içinde bulunan tarihi müzik aleti.

3. Gent Güzel Sanatlar Müzesi

Sanata merak duyan turistler Gent Güzel Sanatlar Müzesi‘ni ziyaret etmeyi unutmamalı. Genellikle Flaman sanatçıların eserlerine ev sahipliği yapan müzede yılın farklı dönemlerinde düzenlenen geçici sergileri de dolaşabilirsiniz.

Mobil Uygulama

4. Tarihi Çan Kulesi

14. yüzyılda inşa edilen Tarihi Çan Kulesi üzerinde şehrin simgesi kabul edilen ejderha motifiyle merkezde dolaşırken görülebilecek önemli eserlerden. 100 metreye yaklaşan uzunluğu ile kule aynı zamanda şehrin en yüksek yapıları arasında.

5. Gent Şehir Müzesi

Avrupa’nın tarihi yerleşim yerlerinden biri olan Gent’in ilk kuruluş yıllarından günümüze kadar geçirdiği dönüşümleri merak edenlerin uğraması gereken ilk adres Gent Şehir Müzesi oluyor. Müze sergilenen eserleriyle oldukça ilgi görüyor.

6. Burgstraat

Şehirde gezinirken alışveriş yapmak isterseniz renkli hediyeliklerden lezzetli Belçika çikolatalarına birçok alternatifle karşılaşabilirsiniz. Burgstraat da şehirde alışveriş yapmak için gelebileceğiniz başlıca adreslerden.

7. Aziz Michael Köprüsü

Şehrin tarihi kulelerini görebileceğiniz benzersiz bir manzara sunan Aziz Michael Köprüsü, Orta Çağ’dan kalan harika bir eser. Köprüden geçerken şehre gelen birçok ziyaretçinin yaptığı gibi fotoğraf çekebilirsiniz.

Gent’e Nasıl Gidilir?

Türkiye’den direkt ve aktarmalı uçuş seçenekleriyle bu şehre gidilebiliyor. Yaklaşık üç buçuk saat süren bu yolculuk sonrasında otobüs, araç kiralama ya da taksi gibi ulaşım seçenekleriyle şehir merkezine ulaşım sağlayabilirsiniz.

Siz de, Gent uçak bileti kampanyalarını takip ederek, bu tarihi şehrin sokaklarında unutulmaz bir seyahat deneyimi yaşayabilirsiniz.

NOT: Belçika vizesi hakkında detaylı bilgilere de Turna.com üzerinden ulaşabilirsiniz.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here