Uçak Bileti

Türk vatandaşlarının vizesiz seyahat edebildiği ülkelerden biri olan Ukrayna, büyüleyici güzelliğiyle kendine hayran bırakan bir coğrafya. Yakın zamanda Türkler için pasaportsuz seyahat uygulamasının da geçerli olacağı bu ülke, ulaşım kolaylığı ve Türkiye’ye olan yakın konumu sayesinde popülerliğini daha da artıracak gibi duruyor.

Ukrayna’da Ziyaret Edilmesi Gereken 5 Şehir

1. Kiev

Yaklaşık 500 sene boyunca Türkler tarafından yönetilen Kiev, Ukrayna’nın başkenti ve en büyük şehri. Aziz Andreas Katedrali, St. Volodymyr’s Katedrali, Aziz Sofya Katedrali, Kiev Pechersk Lavra, Golden Gate, Pyrohiv, Ulusal Tarih Müzesi, Mother Motherland, St. Michael Altın Kubbeli Katedral gibi birçok tarihi yapıya ev sahipliği yapan şehir, ülkenin en ünlü turizm adreslerinden.

2. Lviv

Ülkenin kültür başkenti olarak görülen Lviv şehri, UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’nde yer alan tarihi şehir merkezinin yanı sıra Dormition Kilisesi, St George’s Katedrali, Eczane Müzesi, Boim Şapeli, Ulusal Sanat Galerisi, Golden Rose Sinagogu, Bira Müzesi, Ivan Frankı Parkı, Lviv Katedrali ve Kalesi gibi etkileyici yapı ve müzeleriyle de kendine hayran bırakıyor.

3. Odessa

Karadeniz kıyısındaki en büyük limanlardan birine ev sahipliği yapan Odessa, yaz aylarında Ukrayna’ya giden turist ve gezginlerin favori ziyaret noktalarından. Yolu Odessa’ya düşenlerin uğraması gereken önemli turistik yerler arasında ise; Arcadia, Plyazh Delfin ve Plyazh Luzanovka plajları, Puşkin Müzesi, Odessa Sanat Müzesi, Vorontsov Feneri, Deribasivska Caddesi, Odessa Şehir Parkı, Shevchenko Parkı, Odessa Arkeoloji Müzesi bulunuyor.

Mobil Uygulama

4. Donetsk

Zengin kömür madenleri sayesinde ülkenin en büyük metalurji merkezlerinden biri olan Donetsk, turistik anlamda öne çıkan Ukrayna şehirleri arasında. Şehre gelen turistlerin en sık ziyaret ettiği yerler arasındaysa; Pushkin Boulevard, Artema Bulvarı, Forged Figures Parkı, The Holy Transfiguration Katedrali, Lenin Meydanı ve Heykeli gibi önemli yapı ve yerler öne çıkıyor.

5. Zaporijya

Dinyeper Hidroelektrik İstasyonu, Aziz Andrew Katedrali, Kutsal Bakire Koruma Katedrali ve Antika Araba Müzesi gibi turistik adresleriyle göz alan Zaporijya’nın en popüler noktası Khortytsya Adası. Ukrayna Kazakları’nın kalesi olarak anılan bu adada, 700 yıllık bir meşe ağacı da yer alıyor. Zaporijya’da, geleneksel bir Kazak oyunu olan At Tiyatrosu’nu seyretmeyi de unutmayın.

Siz de, uçak bileti kampanyalarına göz atarak, eğlenceli ve keyif dolu bir seyahat için hazırlıklara başlayabilirsiniz. Güzelliğiyle görenleri etkisi altında alan bu ülkeye gitmeden önce, kültürden sanata, tarihi yapılardan plajlara dek uzanan geniş bir yapılacaklar listesi hazırlamayı da ihmal etmeyin.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here