Uçak Bileti

Seyahatlerinde ulaşım aracı olarak bisikleti tercih edenleri enfes manzaralarla buluşturan sayısız bisiklet rotası bulunuyor. Tüm gün pedal sallamaya değecek kadar etkileyici görüntüler saklayan bu rotalar, macerayı seven gezginler için oldukça cazip. Siz de, Avrupa‘dan Asya‘ya dek uzanan geniş yol seçenekleri arasından kendiniz için en uygun rotayı belirleyip, yola koyulabilirsiniz.

Dünyanın En Keyifli 5 Bisiklet Rotası

1. La Route Verte

Kırsal bölgelerde seyahat etmeyi sevenler için oldukça büyüleyici manzaralara sahip olan La Route Verte, yolu Kanada’ya düşen bisikletçilerin gözdesi. Yapımına 1995 yılında başlanan ve toplam uzunluğu 4 bin kilometreyi bulan bu rota, Kanada’nın Quebec Bölgesi boyunca devam ediyor. Kendi içinde de 8 farklı rota saklayan La Route Verte, bisiklet kullananların mutlaka denemesi gereken güzergahlardan biri.

2. Hanoi ve Ho Chi Minh City

Mobil Uygulama

Vietnam’ın en büyük şehirleri olarak bilinen Hanoi ve Ho Chi Minh City‘nin içerisinden geçen bu rota, yaklaşık bin 200 kilometre uzunluğa sahip. Doğayla iç içe olmayı sevenleri rüya gibi bir maceraya sürükleyen Hanoi ve Ho Chi Minh City rotası, birbirinden şahane plajları ve deniz manzaralarını görme imkanı da sağlıyor.

3. Carretera General Augusto Pinochet

Carretera Austral ismiyle de bilinen Carretera General Augusto Pinochet rotası, Şili’nin en muhteşem manzaralarına ev sahipliği yapıyor. Aysén del General Carlos Ibáñez del Campo Region ve Los Lagos Region yolları üzerinden gidilen bu rota, ortalama  bin 300 kilometre uzunluğunda. Doğal yaşama dair pek çok iz bulacağınız bu güzergahın başlangıç noktası ise Puerto Montt.

4. Salento ve Puglia

İtalya’nın doğal ve tarihi güzelliklerini keşfetme fırsatı bulacağınız Salento ve Puglia bölgeleri, yalnızca turistleri değil, bisiklet tutkunlarını da cezbediyor. Otranto, Leuca, Lecce ve Gallipoli gibi göz alıcı İtalyan şehirlerinden geçerek tamamlayacağınız bu rota, 40-50 kilometrelik sürüşlerle yaklaşık 5-6 günde tamamlanıyor. Bu rotanın toplam uzunluğu ise ortalama 180-200 kilometreyi buluyor.

5. Route du Comte Jean

Belçika’nın aşıklar şehri olarak anılan Brugge’dan başlayıp, Fransa’nın kuzey bölgesinde sona eren Route du Comte Jean, Avrupa’nın en sevilen bisiklet rotaları arasında gösteriliyor. Fleman kökenli bir generalin ismini taşıyan bu rota, sahil ve dağ yolları üzerinden devam ediyor. Route du Comte Jean, yaklaşık 220 kilometre uzunluğa sahip.

Her ne kadar mesafeler göz korkutsa da, uçak biletinizi alıp, yeni yerler keşfetmek için geç kalmış sayılmazsınız. Bisikletinizle unutulmaz bir yolculuk yaşamak ve dünyayı kendi gözünüzle tanımak için yola çıkma zamanı!

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here